Mój ogródek - KarolinaL
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gdyby postały 3 tygodnie to pewno by już z nich było winko
, ale dziewczyny mają rację z tymi dodatkami. A próbowałaś z gruszek dżemiku? Pychotka :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Winko mówisz... A może to byłby niezły pomysł
Dżemik właśnie próbuję z nich zrobić, ale one się chyba faktycznie nie nadają, mam kawałki gruszek o dość nijakim smaku pływające w przeraźliwie słodkim soku. One są niezłe jako dodatek do dżemu jabłkowego, ale w tym roku jabłek nie mamy. Zastanawiam się czy zostawić je w takim stanie (tylko kto to zje?
), ewentualnie trochę zakwasić, czy może zmiksować na taki mus gruszkowy, czy może galaretkę...
A właśnie, a może nalewkę gruszkową?! Zaraz poszukam w necie czy jest jakiś przepis. A może znacie?
A właśnie, a może nalewkę gruszkową?! Zaraz poszukam w necie czy jest jakiś przepis. A może znacie?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piłam już wódkę gruszkową robioną z wina i była wyśmienita - ale chyba wypalona w gorzelni bo nie było niczym innym czuć tylko takie lekko przypalone gruszki - rarytas.
A może zamiast rozgotowywać całe kawałki, spróbuj je przetrzeć i dodać żelfiksu 3 - 1.Już bez cukru, będzie dżemik jak złoto.

A może zamiast rozgotowywać całe kawałki, spróbuj je przetrzeć i dodać żelfiksu 3 - 1.Już bez cukru, będzie dżemik jak złoto.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Karolinko z Ciebie to jest pracuś.
. Wiesz o tych krzewach to miałam na myśli, że muszę jeszcze dokupić.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Proszę bardzo Gosieńko, ale nie wiem czy będzie pasowała do tej wyszukanej kuchni, którą u siebie serwujesz
http://www.przepisy.org/przepis2441.html
http://www.przepisy.org/przepis2441.html
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

- cappuccino
- Przyjaciel Forum

EEEeeeeeeeeeee! To nie dla mnie ten przepis. Najpierw czekać do wiosny a póżniej trza chlać po pół roku. Znaczy niby trzeba wpadać w ciąg alkoholowy.Jak ja będę chlać po pół roku to odwyk niechybny. Poza tym nie piszą tam ile zrobić przerwy po tym półrocznym piciu.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

Tak? Jak będę pić pół roku i póżniej mam czekać tak długo na następną partię to w międzyczasie pewnie popróbuję Borygo, Autowidolu i spirytusu salicylowego. Nie wiem czy w sklepach kosmetycznych jest jeszcze woda brzozowa...
Gosia
( Sigrid Undset)
( Sigrid Undset)