Działka korzo_m cz. 3
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 3
Gieniu dwa lata temu też na zimę schowałam donice z liliami do piwnicy, tylko jedna cebulka przetrwała, jak zaczęłam grzebać w ziemii nawet nie znalazłam korzonka- wyparowało. Podlewałam bardzo oszczędnie, także miałam podobnie jak ty, nie znam przyczyny. Tej jesienii posadziłam wszystkie cebule do ziemii, stwierdziłam ,że jak maja przeżyć to przeżyją.
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Dorotko, znam to... u nas też tak jest...
Gdy ktoś sprzeda działkę, to nowi właściciele nie za bardzo dbają.
Myślą że jest to ich własność i mogą robić co się im żywnie podoba.
Najczęściej tylko robią dobre wrażenie... a starzy działkowcy wiedzą w czym rzecz...
Gdy ktoś sprzeda działkę, to nowi właściciele nie za bardzo dbają.
Myślą że jest to ich własność i mogą robić co się im żywnie podoba.
Najczęściej tylko robią dobre wrażenie... a starzy działkowcy wiedzą w czym rzecz...
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
W moim przypadku to nawet dobrze że nie ma jeszcze wiosny. Nie umiałbym się skupić na sesji ;) a tak skończę ja i będę maił głowę w roślinach ;)korzo_m pisze:Priam witam Ciebie bardzo serdecznie![]()
![]()
Ja rabatkę pod drzewem też podpatrzyłam na forum, jeszcze wiosną czeka ją mała rewolucja muszę nanieść pewne doszlifujące poprawki :P
Chyba wszyscy pragniemy już takich wiosennych widoczków, ale jak się słucha prognoz pogody to zapewne przyjdzie nam jeszcze długo czekać.
- korzo_m

Gabrysiu ja cały czas myślałam ,że wśród chętnych na działkę zrobiłam najlepszy wybór, wolałam stracić na kasie ale mieć pewność ,że działka będzie zadbana. Osoba , która mówiła mi, że działka jest teraz zaniedbana( w głosie jej czułam satysfakcję), miałam żal okropny , ale mąż wytłumaczył mi ,że tym w ogóle nie powinnam sobie głowy zaprzątać.
Priam my też teraz przeżywamy sesję, może dlatego, że jest to dla nas pierwsza. Syn bardzo się denewuje, ale jak na razie zaliczył 2 przedmioty, oby dalej też poszło gładko, czego i Tobie życzę
Dzisiaj wkleję zdjęcia
Dwa pierwsze dla Halinki, tak prezentował się rok temu mój jedyny kwiat piwonii

I jeszcze kilka kwiatowych wspomnień

moje tawułki, prezent od syna na Dzień Matki

Priam my też teraz przeżywamy sesję, może dlatego, że jest to dla nas pierwsza. Syn bardzo się denewuje, ale jak na razie zaliczył 2 przedmioty, oby dalej też poszło gładko, czego i Tobie życzę
Dzisiaj wkleję zdjęcia
Dwa pierwsze dla Halinki, tak prezentował się rok temu mój jedyny kwiat piwonii

I jeszcze kilka kwiatowych wspomnień

moje tawułki, prezent od syna na Dzień Matki

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Dorotko
pięknie dziękuje
Piwonia urocza
Kwitnące wspomnienia super !!!
Miłego dnia życzę
Piwonia urocza
Kwitnące wspomnienia super !!!
Miłego dnia życzę
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- korzo_m

Halinko to tylko jedyna piwonia z zeszłego roku, mam nadzieję ,że w tym roku chociaż każda odmiana pokaże jednego kwiatuszka.
Tych wspomnień planuję jeszcze kilka , więc zapraszam.
Bożenko witam Ciebie bardzo serdecznie , piękny żółty kolorek ,dziękuję
A ja prawie przygotowałam kilka zdjęć kwiatów w tym kolorze, może dziś uda mi się je wkleić.
Strażnik wygląda bardzo uroczo, wydaje mi się ,że to bardzo spokojne psisko. Idę teraz do Ciebie z rewizytą.
Tych wspomnień planuję jeszcze kilka , więc zapraszam.
Bożenko witam Ciebie bardzo serdecznie , piękny żółty kolorek ,dziękuję
Strażnik wygląda bardzo uroczo, wydaje mi się ,że to bardzo spokojne psisko. Idę teraz do Ciebie z rewizytą.
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Dorotko - fajny masz ten zwierzyniec
Zdjęcie głowy kota świetne .Powiedz mi co jest na trzecim
zdjęciu takie żółciutkie ,Jakiś pięciornik
Aż się cieplej zrobiło od tych żółci :P
Zdjęcie głowy kota świetne .Powiedz mi co jest na trzecim
zdjęciu takie żółciutkie ,Jakiś pięciornik
Aż się cieplej zrobiło od tych żółci :P
- korzo_m

Bożenko dziękuję w imeniu zwierzyńca
Na trzecim zdjęciu jest pięciornik wyniosły, dostałam go od Gabrysi (myślę ,że nie przekręciłam nazwy). Teraz szukam w necie i nie jestem tak pewna jego nazwy
także przepraszam jak wprowadzam w błąd 
Na trzecim zdjęciu jest pięciornik wyniosły, dostałam go od Gabrysi (myślę ,że nie przekręciłam nazwy). Teraz szukam w necie i nie jestem tak pewna jego nazwy
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- korzo_m

- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Oj Dorotko kiedy ta wiosna będzie?U mnie prawdziwe juz zaspy.Wczoraj mocno posypało
Jak tu przetrzymać
Pocieszam się ,ze juz bliżej ,jak dalej.
Tak kolorowo u Ciebie ,że az wysiedzieć trudno.Dobrze,ze otwierają juz ogrodniczy to chociaz nasionka kupię
Jak tu przetrzymać
Tak kolorowo u Ciebie ,że az wysiedzieć trudno.Dobrze,ze otwierają juz ogrodniczy to chociaz nasionka kupię
- korzo_m

Aniu u nas na szczęście od wczoraj nie sypie, w ciągu dnia temperatura na plusie, śnieg taki mokry, na drogach kałuże, ale wieczorkim mróz- strach wychodzić z domu- ślizgawice, wszystkie kałuże zamarzają.
Ja też wyczekuję już wiosny, czytałam że ma szybko do nas nie zawitać.
Te kolorki pozwalają mi przetrwać chłody, często wracam do wspomnień, oglądam z wielką radością. Cieszy mnie ,że zeszłego sezonu tyle udało mi się zdziałać na tym piaskowym chwastowisku.
Kilka torebek z nasionkami też już kupiłam, w tym tygodniu na pewno posieję już paprykę i żeniszek. Tego sezonu postawię na bylinki, mniej nasion do wysiewania, pikowania, ale czy się uda nie wiem. Jak widzę te cudowne zdjęcia kwiatów na opakowaniach nie mogę się oprzeć i zawsze coś kupię.
Ja też wyczekuję już wiosny, czytałam że ma szybko do nas nie zawitać.
Te kolorki pozwalają mi przetrwać chłody, często wracam do wspomnień, oglądam z wielką radością. Cieszy mnie ,że zeszłego sezonu tyle udało mi się zdziałać na tym piaskowym chwastowisku.
Kilka torebek z nasionkami też już kupiłam, w tym tygodniu na pewno posieję już paprykę i żeniszek. Tego sezonu postawię na bylinki, mniej nasion do wysiewania, pikowania, ale czy się uda nie wiem. Jak widzę te cudowne zdjęcia kwiatów na opakowaniach nie mogę się oprzeć i zawsze coś kupię.