Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Tomku - Dala zaproponowała zabawę w kolory zatem bawimy się, pozdrawiam

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

[quote="piofigiel"]GENIU NA NASZE SZCZĘŚCIE iglaczki szczepione są coraz tańsze w stosunku do lat ubiegłych, na pewno są już na kieszeń szarego ogrodnika. Te sosenki konkretne chyba ok.40zł. Ja Geniu też kupowałem rośliny najmniejsze w ofercie, wcale się tego nie wstydzę, a jaka to radość patrzeć jak taki 'smarkaty' krzew rośnie z roku na rok. :D

Tomku tylko ja już najmłodsza nie jestem , chciałbym się jeszcze nimi nacieszyć :;230 :;230
Ale 40 zł to rzeczywiście nie takie drogie u nas w sklepach ogrodniczych to po 150 zł i więcej kosztują .
Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taro witam serdecznie, to fajna zabawa :D

Geniu będziesz się jeszcze bardzo długo cieszyć roślinkami, to pasja która nie przemija. Iglaczki szczepione kupowane jako małe możesz sadzić w niewielkiej odległości wtedy będzie wrażenie że są większe, zresztą zobaczysz że nawet małe będą Ci się bardzo podobać :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, Tomku, bardzo dziękuję za wyjaśnienie :D
Ładny ten dzwonek i chyba go kupię :lol:

Skoro obowiązuje czerwony- rh forestii Scarlet Wonder
Obrazek

Miłej niedzieli :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Tomku chyba większość z nas kupuje te tańsze roślinki z nadzieją ,że szybko urosną. Ja zakładam ,że lepiej mieć kilka sztuk nawet mniejszych, bo wydaje mi się ,że jedna sosenka byłaby taka samotna.
U Ciebie wczoraj -19st, u mnie rankiem było -20st, a dzisiaj to już mróz przesadził -24st, ale już na szczęście świeci piękne słoneczko, dzień coraz dłuższy, ptaki rankiem śpiewają, a koniec przyszłego tygodnia zapowiada się bardzo optymistycznie ;:108
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Moniko witam, dziękuję za odwiedziny i za rododendrona, bardzo je lubię :D

Dorotko dzisiaj o7 rano było -22, a w tej chwili jest -16, jutro kierowcy będą mieć kłopoty z odpalaniem samochodów stojących pod chmurką. Dobrze że jesteś optymistką co do pogody, bo niekorzystne prognozy mniej Cię przygnębią. Osobiście coś mi się wydaje że w tym roku narciarze długo pojeżdżą i wiosna się spóźni, obym się mylił. Co tu dużo mówić wielu z forumowiczów nie mogło się doczekać takiej 'pięknej zimy', myślę że w śród nich nie było nikogo z Jerzmanowic (wiesz co mam na myśli, nie mają już tam 2 tygodnie prądu)
Co do roślinek, to ja nie tylko kupowałem najmniejsze ale i własne sadziłem bardzo małe, bo posadzone do gruntu szybciej urosną niż w tym samym czasie w pojemniku :D

Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Tomku ! U mnie dzis rano było - 25 ! A teraz tylko - 11...
Cieszę się,że mnie odwiedzasz.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Tomku co do odpalania samochodu to ja dzisiaj też myślałam ,że będzie problem W garażu składowisko remontowe więc autko pod chmurką. Syn wraca po południu do Krakowa i trzeba go dowieżć do busa. Pełna niepokoju wsiadałam do auta, a tu od perwszego "kopa" pięknie odpalił. Chwilę tak sobie pobrzęczał Teraz spokojnie wiem ,że syna dowiozę na miejsce :P
Współczuję tym ,którzy mieszkają w okolicach Olkusza, to nieprawdopodobne ,aby tak długo nie mieli prądu. Cieszę się, że nas to ominęło.
Tomku tak mnie zaraziłeś tą szkółką w Krzywaczce ,że wiosną muszę tam być. Nie kojarzę tylko szkółki przy Myślenickiej o której wspomniał Romek. Ja tak blisko mieszkałam i naprawdę przez tyle lat nie wiedziałam ,że mam ją w pobliżu :P
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Izo ciepło mimo mrozu, zawsze miło kiedy się odzywasz, no -25 to już nie żarty :D

Dorotko na wyjazd do Krzywaczki zawsze namawiam każdego, ode mnie z pracy byli już wszyscy koledzy ogrodnicy, każdy był zadowolony. Jeśli pojedziesz od Krakowa zakopianką to w Gaju jest też duża szkółka tylko ceny wyższe ale warto wstąpić. Za Głogoczowem przy zakopiance po lewej stronie jadąc od Krakowa, jest duża szkółka młodych roślin iglastych i bylin też warto wstąpić, można kupić małe dopiero co ukorzenione iglaki i u siebie podhodować przed wsadzeniem :D
Na Myślenickiej centrum ogrodnicze istnieje dopiero kilka lat, mogłaś go nie znać :D

stasiu60
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 lis 2009, o 12:36

Post »

Cześć
5 rano -23 st niedziela do pieca potem garaż i do pracy
ciekawe czy zapali ale bez problemu
Widzę że odwiedzasz ciotkę widzę ze Romek
tam też tam był ale gdzie on to sadzi chyba że kupił działkę
teraz po pracy ;:136
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Czemu do tej Krzywaczki jest tak daleko ode mnie!!! Jesteś kolejną osobą, którą ją zachwala ... Wykonam tam chyba pierwszą wiosenną wycieczkę :)
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Pawle pewnie w Polsce jest więcej większych, atrakcyjniejszych może i tańszych szkółek ale wiesz jak się człowiek przyzwyczai, polubi to chętnie tam wraca. Mieści się ona na południe od Krakowa a więc okolica już podgórska, inne powietrze nawet trawa jest bardziej zielona niż w mieście. Nie ma tam takich dużych ilości aranżacji jakie Ty pokazujesz z racji wizyt w pięknych miejscach, ale też jest się czym zainspirować. Bardzo lubię tam jeździć, nigdy nie wracam z pustymi rękami.
Myślę że każdy ma swoje ulubione szkółki do których chętnie wraca, czym byłaby wiosna bez szkółkowych wizyt i zakupów :D

Obrazek

Obrazek

Takie tam dwa widoczki :D
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Stasiu przegapiłem i nie zauważyłem Cię, przepraszam. Ja w sobotę pod pracą odpalałem z pomocą kabli i Adama. Akumulator był słaby i mróz go dobił, podładowałem go i muszę jeszcze założyć bo rano nie będzie mi się chciało. Co może zresztą się chcieć o 5.30 i przy mrozie ponad 20 stopni, chyba tylko spać. Ale trudno taka nasza dola, pracownicza.
Wszystkiego dobrego Stasiu nie daj się zimie i przygotowuj się do wiosny. A Twoją Ciotkę odwiedzam oczywiście, to coroczny wiosenny rytuał. Wpadaj kiedy masz czas :D

Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tomku - uwielbiam te Twoje "takie tam" widoczki. Podobno dziś w modzie kolor czerwony, ale to takie widoczki są najbardziej mniam mniam :D Ha, i niektóre roslinki mamy takie same!
Prawda, co piszesz, że mamy swoje ulubione szkółki i zawsze tam chętnie zaglądamy. Ja też tak robię - jadę tylko niby popatrzeć, co mają nowego u mojego ulubionego ogrodnika. I nagle hyc, coś mi wskakuje do auta :D
Tym bardziej, że ten ogrodnik jest tez producentem i czasem na coś go namówie. Tej jesieni kupiłam na przykład (zaszczepiony na życzenie :D ) modrzew na pieńku. Nie pamiętam jak się nazywa, ale rośnie sobie nie w dół, lecz jak poziomy, rozłożony parasol. Opatuliłam go na zimę i jakoś sobie może poradzi.
Dzisiaj straszny mróz i mózg mi zamarza... Chyba zapadam w sen zimowy..
Teraz doczytałam, że jedziesz do pracy o takiej porze?! O matko, to środek nocy!
Pozdrawiam cieplutko - Ula
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Takie tam widoczki?! Cuuuudo ;:180

To ja jeszcze się wtrynię z moim czerwonym. Uwaga! Proszę państwa.....[:werble:].... mieczyk zimujący w gruncie! [:fanfary:]
(chyba muszę opatentować nową odmianę :;230 :;230 :;230 )
Obrazek
Agata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”