Kasiu, którz by nie chciał, ale wiadomo wszystkiego nie możemy mieć, więc cieszmy się tym co mamy poza tym jeszcze zawsze coś da się upchaćcilla77 pisze:Grzesiu dzięki, miło że zaglądasz do mojego ogródka. Festiwal kwiatów - fajnie powiedzianeale ciągle chciałoby się więcej
![]()
Mój ogródek - cilla77
-
Grzegorz B
Kasiu-moja imienniczko
, byłam dziś z wizytą u Ciebie
i zachwyciła mnie Twoja działeczka. Masz śliczne kwiaty i pięknie razem pozestawiane w kolorowe plamy
. Bardzo, bardzo mi się podoba. Śliczne jest też oczko wodne, a na widok tej wielkiej kępy funkii aż mi zaparło dech! Jakie duże ma kwiaty i jak wiele! Ślicznie!
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu jakoś tak wyszło,że dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu.
Chcąc nadrobić zaległości przeglądnęłam sobie wszystko od początku, i dopiero po takim spektaklu widać, jak piękny stworzyłaś ogród.
Cały czas kwitną jakieś kwiaty, cały czas jest kolorowo, jest przytulnie, swojsko i prześlicznie.
Nie będę wymieniać roślin,które mi się podobają, bo w Twoich kompozycjach, wszystkie są właściwie wyeksponowane, i prezentują się w całej okazałości.
Baardzo przyjemnie ogląda się taki zakątek. Rzeczywiście nie chce się wychodzić.

Chcąc nadrobić zaległości przeglądnęłam sobie wszystko od początku, i dopiero po takim spektaklu widać, jak piękny stworzyłaś ogród.
Cały czas kwitną jakieś kwiaty, cały czas jest kolorowo, jest przytulnie, swojsko i prześlicznie.
Nie będę wymieniać roślin,które mi się podobają, bo w Twoich kompozycjach, wszystkie są właściwie wyeksponowane, i prezentują się w całej okazałości.
Baardzo przyjemnie ogląda się taki zakątek. Rzeczywiście nie chce się wychodzić.
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilu, Kasiu, Beatko cieszy mnie to że podoba Wam się mój ogród i zapraszam ponownie w odwiedzinki
Z braku czasu dość chaotycznie wędruje bo forumowych ogródkach i muszę w końcu zajrzec do Was
A ja wczoraj, dziś byłam na działeczce. Nie nocowałam bo takie zimnisko było że aż się nie chciało, zrobiłam małe porządeczki, powycinałam co przekwitło, skosiłam trawke i zrobiłam obchód snując plany co by tu w przyszłym roku zmienić, poprawić
Dziś już dużo lepiej bo Słoneczko częściej przebijało się przez chmurki i przyznam że mam jakąś dziwną chęć robienia jesiennych porządków i rewolucji na ogrodzie...najchetniej juz bym wsadzała tulipany. Czy tez tak macie?
A ja wczoraj, dziś byłam na działeczce. Nie nocowałam bo takie zimnisko było że aż się nie chciało, zrobiłam małe porządeczki, powycinałam co przekwitło, skosiłam trawke i zrobiłam obchód snując plany co by tu w przyszłym roku zmienić, poprawić
Dziś już dużo lepiej bo Słoneczko częściej przebijało się przez chmurki i przyznam że mam jakąś dziwną chęć robienia jesiennych porządków i rewolucji na ogrodzie...najchetniej juz bym wsadzała tulipany. Czy tez tak macie?
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
cilla77

Kasiu ja też, też
Zresztą ja nie odpuszczę żadnego sklepu, który spotkam na drodze
A teraz zarzucę trochę nowych foteczek, póki co jeszcze kolorowych
Trochę deszczyku

Budlejka

Hortensja krzewiasta

Rozchodniki

Veronica

Klonik

Rabata, którą zamierzam wkrótce udoskonalić

Po raz pierwszy w tym roku Dziwaczki - nasionka przywiozła mi siostra z Hiszpanii a polskie ledwo wzeszły i nie kwitną

Hortensja ogrodowa Blue Bird - kwitnie od czerwca nieustannie

Hortensja dębolistna zaczyna się przebarwiać

Mój Perukowiec nadal nie wiem czy chory czy te obrzeża to jego uroda

Hortensja Pinky Winky coraz bardziej zachwyca - robi się naprawdę różowa przy przekwitaniu

Hortensja krzewiasta z mojej zeszłorocznej szczepki - czekam na kule

Oczko

Trochę deszczyku

Budlejka

Hortensja krzewiasta

Rozchodniki

Veronica

Klonik

Rabata, którą zamierzam wkrótce udoskonalić

Po raz pierwszy w tym roku Dziwaczki - nasionka przywiozła mi siostra z Hiszpanii a polskie ledwo wzeszły i nie kwitną

Hortensja ogrodowa Blue Bird - kwitnie od czerwca nieustannie

Hortensja dębolistna zaczyna się przebarwiać

Mój Perukowiec nadal nie wiem czy chory czy te obrzeża to jego uroda

Hortensja Pinky Winky coraz bardziej zachwyca - robi się naprawdę różowa przy przekwitaniu

Hortensja krzewiasta z mojej zeszłorocznej szczepki - czekam na kule

Oczko

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
No i widzisz Kasiu, dopiero po Twojej wizycie u mnie tu zajrzałam i pytam: dlaczego mnie tu jeszcze nie było?!
Twój ogród jest po prostu cudowny, a w dodatku ma też klasę po prostu, nie wiem jak to inaczej ująć. Zadbany, wymuskany, a jednocześnie promieniejący naturalnym pięknem. Piękne oczko z liliami i żabkami, a co do żółwika to mam pytanie - czy to prawda, że żółw czerwonolicy może nieźle ugryźć i w ogóle jest niebezpieczny? Tak gdzieś słyszałam...
Ale wracając do roślinek
- bardzo mi się spodobała silene, muszę sobie o niej poczytać, oraz wiesiołek czworokątny. Ja właśnie szukam bylin, które długo kwitną. Przepiękne masz też ostróżki, śliczny kolor budlei i ta kępa zawilców też mi się rzuciła w oczy, bo ostatnio je uwielbiam
Wymieniłam oczywiście tylko niektóre z Twoich cudów...
Ha ha, ja też jestem mieszczuchem, który nie znosi miasta!
Więc w kwestii Placu Wolności (poruszonej kilka stron temu) całkowicie się zgadzam! A zdradzisz w której części Poznania Twoja działeczka się znajduje (chyba, że nie doczytałam
), bo pisałaś, że gdzieś niedaleko ode mnie? Nie bój się, nie będę Cię nachodzić
Pozdrawiam!
Ha ha, ja też jestem mieszczuchem, który nie znosi miasta!
Pozdrawiam!
Kasiu, jestem zachwycona.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zdjęcia - uczta dla oczu! Ogród wygląda , jak w pełni , a nie u schyłku lata. Wszystko tak bujnie kwitnie ! Pinky Winky jest moim marzeniem ...Budleja nadal kwitnie ( na mojej pojawiają się ostatnie , niewielkie kwiaty
). Rabaty kwiatowe "kipią " kolorami. A Ty sobie chodzisz i kombinujesz, co by tu ulepszyć , zmienić ... No cóż , to akurat rozumiem , bo każdego, kto ma ogródek czasami tak nachodzi...
Pozdrawiam cieplutko, E.
Pozdrawiam cieplutko, E.
-
cilla77

Hej dziewczyny!
No nie sądziłam że takie wrażenie zrobi na Was mój ogródek. Cieszę się ogromnie bo to jeszcze bardziej motywuje do pracy
Karolinko fajnie że znalazłaś chwilkę i odwiedziłaś mój ogród. A co do żółwia to może taki dzikus i ugryzie ale ten nigdy! Oswojone stworzonko, wręcz ma się wrażenie że reaguje na imię
Silene, wiesiołka naprawdę polecam. Miałam je pierwszy rok, prztetrwały ładnie zimę ale jeszcze nie zdążyły się rozrosnąć a chętnei bym Ci podarowała
Co do działeczki to jest niedaleko Kiekrza, mieszkam natomiast w Twoich okolicach
Ewelinko och kombinuje, kombinuje
Budlejke przycianm co roku na wiosne i pzostawiam 15 cm kikutki - odbija niezawodnie
A co do Pinky Winky to chyba jednak umywa się do Damy w czerwieni 
Karolinko fajnie że znalazłaś chwilkę i odwiedziłaś mój ogród. A co do żółwia to może taki dzikus i ugryzie ale ten nigdy! Oswojone stworzonko, wręcz ma się wrażenie że reaguje na imię
Ewelinko och kombinuje, kombinuje
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli