Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Grzegorz B

Post »

cilla77 pisze:Grzesiu dzięki, miło że zaglądasz do mojego ogródka. Festiwal kwiatów - fajnie powiedziane :D ale ciągle chciałoby się więcej :D
Kasiu, którz by nie chciał, ale wiadomo wszystkiego nie możemy mieć, więc cieszmy się tym co mamy poza tym jeszcze zawsze coś da się upchać :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Tyle kwiatów, aż szkoda opuszczać Twój ogródek
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Kasiu-moja imienniczko :D , byłam dziś z wizytą u Ciebie :D i zachwyciła mnie Twoja działeczka. Masz śliczne kwiaty i pięknie razem pozestawiane w kolorowe plamy :D . Bardzo, bardzo mi się podoba. Śliczne jest też oczko wodne, a na widok tej wielkiej kępy funkii aż mi zaparło dech! Jakie duże ma kwiaty i jak wiele! Ślicznie!
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu jakoś tak wyszło,że dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu. :oops:
Chcąc nadrobić zaległości przeglądnęłam sobie wszystko od początku, i dopiero po takim spektaklu widać, jak piękny stworzyłaś ogród.
Cały czas kwitną jakieś kwiaty, cały czas jest kolorowo, jest przytulnie, swojsko i prześlicznie.
Nie będę wymieniać roślin,które mi się podobają, bo w Twoich kompozycjach, wszystkie są właściwie wyeksponowane, i prezentują się w całej okazałości.
Baardzo przyjemnie ogląda się taki zakątek. Rzeczywiście nie chce się wychodzić. :D :D :D
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lilu, Kasiu, Beatko cieszy mnie to że podoba Wam się mój ogród i zapraszam ponownie w odwiedzinki :D Z braku czasu dość chaotycznie wędruje bo forumowych ogródkach i muszę w końcu zajrzec do Was :D
A ja wczoraj, dziś byłam na działeczce. Nie nocowałam bo takie zimnisko było że aż się nie chciało, zrobiłam małe porządeczki, powycinałam co przekwitło, skosiłam trawke i zrobiłam obchód snując plany co by tu w przyszłym roku zmienić, poprawić :D
Dziś już dużo lepiej bo Słoneczko częściej przebijało się przez chmurki i przyznam że mam jakąś dziwną chęć robienia jesiennych porządków i rewolucji na ogrodzie...najchetniej juz bym wsadzała tulipany. Czy tez tak macie?
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Kasiu, ja już od jakiegoś czasu chodzę i oglądam w ogrodniczych cebulki tulipanów, szafirków i hiacyntów. Nie kupuję jeszcze, ale najchętniej już bym się za to zabrała :-)
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja też, też :D Zresztą ja nie odpuszczę żadnego sklepu, który spotkam na drodze :D A teraz zarzucę trochę nowych foteczek, póki co jeszcze kolorowych :D

Trochę deszczyku
Obrazek

Budlejka
Obrazek

Obrazek

Hortensja krzewiasta
Obrazek

Rozchodniki
Obrazek

Veronica
Obrazek

Klonik
Obrazek

Rabata, którą zamierzam wkrótce udoskonalić :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po raz pierwszy w tym roku Dziwaczki - nasionka przywiozła mi siostra z Hiszpanii a polskie ledwo wzeszły i nie kwitną :(
Obrazek

Obrazek

Hortensja ogrodowa Blue Bird - kwitnie od czerwca nieustannie
Obrazek

Hortensja dębolistna zaczyna się przebarwiać
Obrazek

Mój Perukowiec nadal nie wiem czy chory czy te obrzeża to jego uroda :?:
Obrazek

Hortensja Pinky Winky coraz bardziej zachwyca - robi się naprawdę różowa przy przekwitaniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja krzewiasta z mojej zeszłorocznej szczepki - czekam na kule :D
Obrazek

Obrazek

Oczko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ależ zaserwowałaś widoki! Cudne! No i latao na nich w pełni, to lubię :lol:
Ciekawa jestem, jak chcesz udoskonalać swoją rabatę, kiedy wydaje się własciwie doskonała :D
Pięknie masz Kasiu :D
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Widoczki naprawdę piękne :)
Spacer po twoim ogrodzie to ogromna przyjemność :D
Dawid
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

U Ciebie jeszcze masz kwiecia.Dziwaczki w niespotykanym kolorze i duża różnorodność hortensji.Brawo.Bardzo ładnie.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

No i widzisz Kasiu, dopiero po Twojej wizycie u mnie tu zajrzałam i pytam: dlaczego mnie tu jeszcze nie było?! :shock: :wink: Twój ogród jest po prostu cudowny, a w dodatku ma też klasę po prostu, nie wiem jak to inaczej ująć. Zadbany, wymuskany, a jednocześnie promieniejący naturalnym pięknem. Piękne oczko z liliami i żabkami, a co do żółwika to mam pytanie - czy to prawda, że żółw czerwonolicy może nieźle ugryźć i w ogóle jest niebezpieczny? Tak gdzieś słyszałam... :roll: Ale wracając do roślinek :wink: - bardzo mi się spodobała silene, muszę sobie o niej poczytać, oraz wiesiołek czworokątny. Ja właśnie szukam bylin, które długo kwitną. Przepiękne masz też ostróżki, śliczny kolor budlei i ta kępa zawilców też mi się rzuciła w oczy, bo ostatnio je uwielbiam :wink: Wymieniłam oczywiście tylko niektóre z Twoich cudów... :shock:
Ha ha, ja też jestem mieszczuchem, który nie znosi miasta! :D Więc w kwestii Placu Wolności (poruszonej kilka stron temu) całkowicie się zgadzam! A zdradzisz w której części Poznania Twoja działeczka się znajduje (chyba, że nie doczytałam :oops: ), bo pisałaś, że gdzieś niedaleko ode mnie? Nie bój się, nie będę Cię nachodzić :lol: :wink:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Zachwycające widoki Kasiu ! :D :D :D
Bardzo mi się podoba a różnorodność roślin powalająca - Hortensja Pinky Winky ,też mi się bardzo podoba.Ciekawa jestem czy osiągnie jeszcze bardziej intensywny kolor. :D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Kasiu, jestem zachwycona.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Zdjęcia - uczta dla oczu! Ogród wygląda , jak w pełni , a nie u schyłku lata. Wszystko tak bujnie kwitnie ! Pinky Winky jest moim marzeniem ...Budleja nadal kwitnie ( na mojej pojawiają się ostatnie , niewielkie kwiaty :( ). Rabaty kwiatowe "kipią " kolorami. A Ty sobie chodzisz i kombinujesz, co by tu ulepszyć , zmienić ... No cóż , to akurat rozumiem , bo każdego, kto ma ogródek czasami tak nachodzi...
Pozdrawiam cieplutko, E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej dziewczyny! :D No nie sądziłam że takie wrażenie zrobi na Was mój ogródek. Cieszę się ogromnie bo to jeszcze bardziej motywuje do pracy :D
Karolinko fajnie że znalazłaś chwilkę i odwiedziłaś mój ogród. A co do żółwia to może taki dzikus i ugryzie ale ten nigdy! Oswojone stworzonko, wręcz ma się wrażenie że reaguje na imię :D Silene, wiesiołka naprawdę polecam. Miałam je pierwszy rok, prztetrwały ładnie zimę ale jeszcze nie zdążyły się rozrosnąć a chętnei bym Ci podarowała :( Co do działeczki to jest niedaleko Kiekrza, mieszkam natomiast w Twoich okolicach :D
Ewelinko och kombinuje, kombinuje :D Budlejke przycianm co roku na wiosne i pzostawiam 15 cm kikutki - odbija niezawodnie :D A co do Pinky Winky to chyba jednak umywa się do Damy w czerwieni :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”