Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No niezły busz u Ciebie Karolino.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Qrcze Karolinko ,uwielbiam takie busze :D Fantastycznie , można odetchnąć i zapomnieć się. Wspaniałe miejsce stworzyłaś , pełne swojego własnego niepowtarzalnego uroku :D
Ależ mi sie podonba :wink:
3maj się! I odpoczywaj w swojej niesamowitej oazie :D :wink:

P.s Ja ze swoimi roślinkami ciagle biegam i ciagle szukam im nowego miejsca. Uczę się na własnych błedach . Jakoś po nich szybciej zapamietuję co, i jak ma być :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Karolinko!
Dopiero dziś zrobiłam sobie spokojnie spacerek po Twoim całym ogrodzie. I chyba zdaje się że dość blisko mieszkamy :D I cóż ogród....jest napawdę prześliczny, taki przytulny i wręcz romantyczny. Naprawdę bardzo mi się podoba :D Piszesz zmartwiona że na wiosnę znów zmiany w ogordzie, że jakieś błędy :D Karolinko i cały w tym urok!!! :D Ja mam działeczkę od 10lat i ciągle bym coś zmieniała! Już w tym roku miało być idealnie a już mam nowe pomysły i będzie rewolucja na jesień :wink: Także cieszmy się że Nasze ogrody co roku wyglądają inaczej! :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Kasiu (kasia176), ha ha, robię to samo, przynoszę nowe i zaczynam od przesadzania starych :lol:
I co, rozpadało się? Bo u mnie dziś pogoda zupełnie marcowa, było słońce, był deszcz , był grad... brakuje tylko śniegu, tfu tfu, nie we wrześniu proszę :wink:

Krysiu, właśnie specjalnie pokazałam również te najbardziej buszowate zakątki :wink:

Basiu, można zapomnieć się, trzeba tylko wiedzieć gdzie patrzeć, a gdzie nie patrzeć :lol: Jeszcze nie cały ogród jest taki buszowaty, ale pracuję nad tym :wink:

Kasiu (cilla77), dziękuję za odwiedziny! :D Masz rację, zmiany w ogrodzie mają swój urok i też je lubię, denerwuje mnie tylko, że nie mogę ich zacząć od razu :wink: Najchętniej już jutro chwyciłabym za szpadel ;:65 , ale wtedy poniszczyłabym niektóre jednoroczne, które jeszcze kwitną... Przydałby się też samochodzik, bo mi zabraklo dobrej ziemi z worka, ech...
Przyznam, że u Ciebie jeszcze nie byłam :oops: , ale postaram się to nadrobić w najbliższym czasie! :D

Spełniłam właśnie swój psi obowiązek, czyli przegnałam psa po parku wokół fortu :wink: Teraz jak rodziców nie ma (a co za tym idzie samochodu), to możliwości spacerowe mamy ograniczone, w grę wchodzi właściwie tylko zaśmiecony i za...ny :evil: fort. Nie lubię tam chodzić, bo Gryzelda uważa, że na fortach to prawie tak samo jak w ogrodzie i ona tam słuchać mnie nie musi, bo i po co? :? W rezultacie zawsze jest jakieś grzebanie w śmieciach, niekontrolowane przekąski itp., a potem za karę kawałek na krótkiej smyczy, ale ona się wcale nie przejmuje, bo i tak wie, że jest najlepszym psem na świecie, w końcu ma to codziennie wpajane od szczeniaczka :wink:

A z nowinek ogrodowych - właśnie zakwitł zawilec wiosenny, taki biały :shock: Inne zawilce (te jesienne) przyglądają mu się ze zdumieniem, a on chyba się trochę zawstydził, że tak wyskoczył samotnie jak Filip z konopii i spuścił twarzyczkę ku ziemi. Tylko czekam aż się zarumieni :wink:

A z moich nowinek - właśnie się dowiedziałam, że we wrześniu mam jeszcze wolne... Niedługo zaczyna się sezon, ale ja pracuję na pół etatu, co oznacza, że zazwyczaj mam jeden tydzień wolny, jeden zajęty, a wrzesień jest tym razem tak poukładany, że potrzebna będę prawdopodobnie dopiero od pierwszego października. Sama nie wiem czy się cieszę, czy nie, fajnie mieć wakacje, ale to już trochę za długo. Już się czuję jakbym wcale nie pracowała :? Taka swoboda zbyt długo mi raczej nie służy... Oj rozpisałam się... :oops:

Właśnie widziałam na niebie przepiękną tęczę! Dawno takiej nie widziałam - ogromny, wyraźny łuk, a nad nim bledziutki drugi, kolory aż wibrowały, coś cudnego! Szkoooda, że nie mam aparatu :( :wink:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Karolino, ale mnie się taki busz naprawdę podoba.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolino, a co robisz w pracy, co to za praca, że sezon zaczyna się u Ciebie jesienią? Przepraszam, jeśli coś mi umknęło, może już o tym pisałaś, a ja to ominęłam, ale jeśli to nie tajemnica, napisz ciut więcej :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Karolinko - to mi się na prawdę podoba. Taki busz to też mój żywioł. Wspaniały zielnik jak myślę w kręgu. A co to jest za dzwonek na 8 zdjęciu od góry ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, mnie się też busz podoba, chociaż potrzebuję też przestrzeni. Niestety w takim małym ogródku spełnienie obu tych życzeń jest średnio możliwe :wink:

Nalewko, to żadna tajemnica :wink: Pracuję w orkiestrze Filharmonii, więc latem mam normalne wakacje, ha ha! :D :D :D Praca przyjemna i lekka moim zdaniem, ale zarobek taki :lol: :wink: Coś za coś :wink:

Grażynko, Twój busz to ja mam ciągle przed oczami :D
Czy masz na myśli to zdjęcie? Bo wyszło mi, że to jest ósme:

Obrazek

To nie dzwonek, to liliowe to floks, teraz już przekwitł niestety :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A mnie to wyglądało na jakiś dzwonek - chyba niedowidzę :oops: - piękny kolor tego floksa i dlatego przyciągnął moją uwagę.A twój busz jest kapitalnie zarośnięty. To mój klimat - uwielbiam to. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Karolinko, wyobraż sobie, że zdążyłam przed deszczem przeorganizować moją rabatkę z wrzosami - poprzesadzałam wrzosy i dosadziłam pierisa i andromedę. Ale nie zdążyłam juz podziałać gdzie indziej, więc zostało mi jeszcze kilka roślinek do posadzenia :-). Jak pogoda się poprawi zrobię fotki - zapraszam, zajrzyj za jakiś czas do mojego ogródka :-).
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Karolinko, przeczytałam Twoje słowa o tym księciu, co to musiałby być koniecznie z większym ogrodem ...Mnie też marzy się większy teren( wielokrotnie pisałam o pomyśle eksmisji mojego biednego sąsiada , celem zaanektowania jego włości :wink: ), a dzieje się tak , gdy brak miejsca na kolejne , przywiezione z ogrodniczego lub od przyjaciół roślinki...Są jednak i takie momenty, gdy cieszę sie ,że ogród nie jest większy ( spietrzają się prace i nie daję rady ogarnąć tego, co mam).Może więc zacytować słowa popularnej piosenki :" Mój jest ten kawałek podłogi ( * ziemi)" i po prostu "tetrać " w nim radośnie?
Pozdrawiam katarkowo, acz cieplutko :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, tak naprawdę to tam nie jest jeszcze aż tak buszowato :? , wszystko zależy od zdjęcia :wink: Czasami jak pokazuję rodzince zdjęcia z ogrodu, to oni pytają: to to jest w naszym ogrodzie? :shock: :lol: Na taki busz jak u Ciebie to muszę jeszcze parę latek poczekać :wink:

Kasiu, cieszę się, że Ci się udało :D Ja właśnie chciałam iść do ogrodu, ale deszcz wisi w powietrzu, nie wiem czy czasem już nie pada :? Chętnie do Ciebie zajrzę :D

Ewelinko, to prawda, że czasem, jak się spiętrzy kilka prac naraz, to nie wyobażam sobie jak dałabym sobie radę z większym terenem. Ale mimo wszystko marzy mi się więcej przestrzeni, nawet gdybym miała część puścić na dziko :wink: Ale na razie tetram radośnie w tym co mam puszczając tylko wodze fantazji :wink: Mając za płotem ogrodomaniaka sąsiedzi powinni drżeć o swoją trawę (ze 400 m2 tylko trawy! :roll: :? )

Wybrałam się dziś po prezent dla chrześniaczki, a przy okazji oczywiście nie ominęłam ogrodniczego :wink: Wróciłam z kilkoma rodzajami krokusów, śnieżnikami i tulipanami w złotym kolorze. Chciałam w sumie przede wszystkim szafirki, ale mieli tylko białe, jasnoniebieskie i jeszcze jakieś wyszukane, a ja chcę takie najzwyklejsze szafirowe szafirki! Takich nie mieli... Do czego dochodzi :wink:
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Karolinko - to już jest skleroza .....chyba......u mnie masa szafirków, nawet powysyłałam i jeszcze sporo do dostania. Powiedz kiedy, a wykopię i podrzucę - ile chcesz.....20 - 50 - 100.....
Może nawet jutro albo w przyszłym tygodniu...
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

KarolinaL pisze: Ewelinko Mając za płotem ogrodomaniaka sąsiedzi powinni drżeć o swoją trawę (ze 400 m2 tylko trawy! :roll: :? )
A ten ogrodomaniak to mam być ja czy Ty? :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Buszowato czy nie , ale też pięknie. :wink: :lol:
A co do cebulek to masz rację. Teraz jest tyle rozmaitości w sklepach, ale nie piszą że nie wszystko jest odpowiednie dla naszego klimatu. Ludzie kupują a potem są rozczarowani, że nie wyszło. A nasze stare rodzime gatunki już mało gdzie można kupić a szkoda. :cry: :cry: :cry:
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”