Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chciałam się usprawiedliwić. Dostałam kiedyś przedruk tego wiersza chyba z jakiejś gazety. Nie sprawdzałam nigdzie czy to napisała Szymborska. Pomyślałam raczej, że wielcy czasem dla żartu też mogą coś napisać. A że nie pasuje do Karoliny, to na pewno. To miała być poz. nr 2 do zbioru poetów różnych.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Minie trochę czasu Krysiu i bedzie pasowało do Karoliny jak ulał ;:112
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KarolinaL pisze: ..Co ja porobiłam?! ;:24 :oops: :?
Pocieszam się, że to przecież dopiero mój drugi sezon "ogródkowania", więc mam prawo popełniać błędy. Ale później jesienią i na pewno na wiosnę będę musiała dobrze wszystko zaplanować i zrobić generalne przemeblowanie!
Błędy, Karolinko ? :shock: A któż ich nie robi ? :shock: Chyba tylko ten, co (jak się mawiało) - trzyma ręce w wacie :lol:
Jako dowód odkurzam ten wątek :

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Aniu! Poczytałam sobie i od razu mi lepiej... :lol: :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, nareszcie odrobiłam zaległości! Tak szybko Ci się wątek rozwija, że nie mam szans nadążyc :( Ale wszystko obejrzałam i wierszyki tez przeczytałam ;) Prześliczny jest Twój mchowy zakątek! Czekam niecierpliwie na więcej zdjęć :D Ponownie zachwycił mnie też czekoladowy kosmos ;), ale zauważyłam także piekne wrzosy :D Już i Lili mnie brało, a teraz po prostu muszę na początek wyłopatkować jakiś wrzos, a potem dokupić do niego inne kolory :oops:
Bez względu na to co myslisz i jakie błędy popełniłaś, masz sliczny ogród! Jak dopadnie Cię chandra, to pędź do ogrodu, pooglądaj, powąchaj, trochę poplanuj i na pewno bedzie Ci lepiej :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak,tak Karolinko masz śliczny ogródek. Zgadzam się z Izą. Przeróbki w ogrodzie robimy wszyscy - młodzi i starzy. To nieodzowny ciąg zdarzeń w branży ogrodniczej. Jak się coś opatrzy albo nie spodoba to dalej , wszystko od nowa. Tylko nie rzucaj się od razu do przekopania połowy ogródka , bo możesz skończć jak ja - z postrzałem w krzyżu i wtedy nawet żaden książę nie pomoże. Nawet z koroną na głowie. :wink: :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo, dziękuje za odwiedziny i tyle pochwał :D Następne zmiany w ogrodzie to już z dokładnym planem w ręku :wink: Co do wrzosów, to już boję się radzić łopatkowanie, bo ostatnio z tego powodu dostałam w innym wątku nieźle po głowie :cry: :wink: Ale i tak zrobisz jak będziesz chciała... :wink:

Grażynko, choćbym chciała, to połowy ogrodu nie przekopię, bo już przekopana... :lol: :wink: Sama już jestem ciekawa co ja tam jeszcze mądrego wymyślę :roll: :oops: No cóż, człowiek uczy się na błędach, niektórzy niestety tylko na własnych :oops: :wink:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolino, bardzo często wiosną i jesienią a czasem w pełni lata mój M pyta mnie rano: to co dzisiaj przesadzamy? Właśnie wybieram się do ogrodu by troszkę poprzesadzać. W sobotę był dzielony i przesadzany jeden , cudnej urody, wrzos.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Karolino - ogródek masz śliczny,mały ale piękny.
Może jesteś dobrą planistką i wszystko Ci się uda rozplanować w ogródeczku ,bo ja niestety nie umiem ,mimo wielu lat urządzania mojego :D .
Musiałam więc wypracować inną metodę i wiesz co robię? :shock: :D
Sadzę,sadzę i sadzę tam gdzie sobie wymyśliłam a w pewnym momencie idę do mieszkania ,wtedy udaję się na moją ogrodową "ambonę" czyli staję w oknie i patrzę z góry na moje dzieło!
Najczęściej ,prawie zawsze jest tak ,że pędzę na dół i przesadzam i tak bywa kilkakrotnie nie jeden raz.
Mimo,że już mam prawie zagospodarowany ogród to jednak ciągle coś przesadzam - to uroda wielu ogrodomaniaków
ale to normalność.
Tak więc, życzę Ci owocnej reorganizacji ogródeczka. :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu (kryska), ja lubię przesadzać (chcociaż nie wiem czy rośliny aż tak lubią :roll: ) jeśli tylko mam gdzie :lol:

Krysiu (KaRo), problem w tym, że próbuję pogodzić skalę mikro z jak największą liczbą roślin, bo za dużo mam chciejstw :oops: I nawet ładnie wygląda na początku jak posadzę jedno koło drugiego, ale potem nie ma jak wyrwać chwastów przy tym najbardziej z tyłu, bo musiałabym połamać to co jest z przodu, rozrasta się, to jedno na drugie włazi... A wiosną mi się wydawało, że tyle miejsca jest przecież :wink: Mam nadzieję, że zmądrzeję do przyszłej wiosny :lol:
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

KarolinaL pisze:Mam nadzieję, że zmądrzeję do przyszłej wiosny :lol:

To już lekka przesada, albo kokieteria :lol: :lol: Wszyscy prawie tak mieli bądź mają. Wszystko z czasem.Jak rośliny się rozrosną, to nie będzie miejsca na zielsko.Zima jest długa - można planować.... :wink: Najgorsze jest to,że na zdjęciach rośliny wyglądają np.duże, a w rzeczywistości są małe.U kogoś rosną pięknie, a u nas nie chcą, itd.,itd. Ale za to wiosną będzie pięknie i kolorowo, i to jest najważniejsze !!!!
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Trzy Krysie pod rząd, czy to przypadek czy aż tak popularne imię na tym forum?
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KarolinaL pisze: Sadzę roślinki bez opamiętania, większość będzie miała niedługo (lub już ma) za mało miejsca, do niektórych w ogóle nie mam dostępu, bo sobie sama zatarasowałam drogę innymi roślinami.
Skąd ja to znam :wink: :lol: .
Nie przejmuj się chyba wszyscy mają podobny problem.
Ogródek masz piękny a przesadzanie, modernizowanie, zmiany koncepcji to sama przyjemność :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu (krysp50), żadna kokieteria, słowo, ale chyba muszę trochę bardziej realistycznie ocenić pojemność ogrodu :wink: . Właściwie zaplanować co i jak powinnam teraz, bo wiosną jak roślinki małe, to mi się wydaje, że się wszystko zmieści, a teraz to widać co ile naprawdę miejsca naprawdę zajmuje :)

Krysiu (kryska), rzeczywiście Kryś ci u nas dostatek! :wink: Widocznie osoby o tym imieniu charakteryzują się zamiłowaniem do roślinek :D A policz ile mamy na forum Ań! :lol: :wink:

Katka, dzięki! :D Właśnie z tego, co tu piszecie wnioskuję, że nie tylko ja tak mam :wink: Też lubię dokonywać zmian, nawet bardzo, ale już mi się kończy pole do popisu, a tak by mi się przydało jeszcze trochę miejsca! Bo teraz to już chyba zacznę ściany domu obsadzać :lol: Zyskam jeszcze troszkę miejsca jak odejdą niektóre jednoroczne :)

Za tydzień już będzie aparat, a na razie chyba już ostatnie z widoczków zapasowych. Niektóre już mocno nieaktualne, po ostróżkach nie ma już śladu, floksy zostały nieliczne :( Za to nawłoć jest w pełnym rozkwicie, kosmosy też. Zaczęłam też bardzo cenić szałwię trójbarwną, bardzo długo utrzymuje kolor w ogrodzie. Doszło też parę nowych roślinek, których na zdjęciach jeszcze nie ma. Ale to wkrótce :D A na razie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Karolino, z tym przesadzaniem to chyba większość ma tak samo, a już na pewno ci, którzy dopiero tworzą swoje zielone zakątki :D Ja też ciągle coś przesadzam! A dziś spoglądam za okno z nadzieją, że nie rozpada się i będę mogła po powrocie do domu posadzić swoje nowe nabytki. Łatwo się domyślić, że ich posadzenie nierozerwalnie wiąże się z przesadzeniem tych roślin, które wcześniej zdążyłam tam posadzić :D :D :D

Czekam z niecierpliwością na powrót Twojego aparatu - jestem strasznie ciekawa Twojego mchowego zakątka!!!
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”