Elizabetka po śląsku cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku cz.3

Post »

Aniu dzięki :D a Ty odpoczywaj zasłużenie po ciężkim tygodniu pracy....ale patrz diety :wink: .
Grażkorosa ...no ja już spacerowałam a teraz kolej na Ciebie...przynajmniej wirtualny. ;:65 :lol:
Felu ;:112 ta dziołszka z zegrodki Ci sie udała....niestety nasion kolczurki Echinocystis lobata nie mam ale jakby cóś to to zamówienie kole poniedziałku byda finalizować i jakbyś tak prawie sie namyśliła to dej znać. :D
Krysiu dzięki serdeczne ...te roślinki akurat znam....dalej jestem pod wrażeniem Twojego wawrzynka....i już prawie startuję żeby go na wiosnę zdobyć. :roll:

Halinko miałach sioć te kufliki od Feli ale brakło mi ziemi i wpierw musza kupić....ale szykuja sie do siocio na początku lutego( 1 i 2 lutego)...bardzo dobry czas na sianie...szczególnie w znaku Panny.

Grażko przyznom sie...to żodyn wstyd :wink: byda sioć kuflik, gazanie, kobea. Pomidory też ale później ...chyba w marcu się sieje pomidory. Reszta jednorocznych bezpośrednio do ziemi tak jak i trochę warzyw. Jak mi się coś wspomni to dopisza. :lol:
...ta przeplatam jakby to już marzec był ;:138 ...ojejku ;:14 gdzie tam marzec ...to słowo dla mnie w tym roku wiele oznacza i wiąże się z dużą nadzieją. ;:108

Jadźko chyba wiem o których bratkach mówisz....te takie kolorowe...a jakbyś je postawiła na parapecie ....no ja ale i tak słonka nie ma to się będą wyciągać....ani tak ani siak...trza czekać. :? A co do patyczków to życzę żeby się udało...to trzym kciuki i za moje patyczki bo jeszcze się nie przyjęły a jest już wielu potrzebujących. :D

No to fotka Pinus sylvestris niesamowity kolor konarów no nie? nasze sosny są najładniejsze. :D
Obrazek

I żeby nie było różyczka.....ta sama ale inna ....Astrid Lingren...dla Was ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ELUŚ one są na parapecie ,ale za ciepło . Tak myśla ,ze jeszcze roz je wysieja ,ale doniczka dom do sieni i niech sie tam pomału kulajom .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przyjdzie Ci Jadźko próbować...aż do skutku :wink: ale one warte tyle zachodu.....są piękne. ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu, miło, że się odezwałaś i dziękuję za miłe słowa ;:167 Słońca rzeczywiście przydałoby się więcej, bo zazwyczaj go nie ma... ostatni dzień był pod tym względem wyjątkowy.
Z zazdrością muszę przyznać, że robisz piękne zdjęcia :D Po weekendzie poczytam poprzednie części Twoich wątków.

Miłego weekendu :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Elizabetko! ;:196

Ja naprawdę nie mam miejsca na działce a Ty dobijasz mnie tymi
pięknymi różami. Gdybym mogła dokupić chociaż ze dwie grządki.
Miłej soboty i ;:3
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Grażko przyznom sie...to żodyn wstyd byda sioć kuflik, gazanie, kobea. Pomidory też ale później ...chyba w marcu się sieje pomidory.
Eluśka wiem że to nie do mnie....ale....moja mama zdaje się że wcześniej siała pomodory....nie w marcu :!: zapytaj kogoś tu-może IDY :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wspaniała róża :) cudownie zrobione zdjęcie ;:196 buziaczki zostawiam sobotnie :wit
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Elu ;:167 nacieszyłam oczy ;:138 przeczytałam nowości :D

Życzę miłego weekendu ;:196

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, niektórzy sieja w lutym, ale w lutym dzień jest jeszcze krótki i wątpię, czy to ma sens. Chyba, że pomidory będą doświetlane ...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32

Post »

Krajanko , foty majstersztyk .... ;:108
Ciepło pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Eluśka, melduje się wypoczęta po weekendzie Obrazek i dobrego tygodnia życzę ;:196
Mam małe pytanko: skąd można ściągnąć ten mądry kalendarz księżycowy wg, którego powinno się działać w ogrodzie ?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Moniu....ogromnie się cieszę, że do mnie wdepłaś :D
Fajnie się tak odwiedzać.
...a fotki ...cóż ze 100 czasem 1 się trafi..zresztą to forum tak mobilizuje ;:196 ...dzięki.
Zapraszam też na moją górską działkę nad strumyczek......w niedzielę trochę słonko się pokazało a dziś zaś cima i biołe myszy. :roll:

Krysiu kochana dzięki....posadziłam przed zimą nowe ...to jak zakwitną znowu wstawię.
Ja to ciągle zachwycam się Twoim skalniakiem i iglaczkami....są boskiego pochodzenia. ;:173

Grażkorosa w lutym to chyba za wcześnie na pomidory a następny dobry termin do siania jest na samym początku marca i chyba wtedy będę siała ale jeszcze muszę o tym poczytać....Teraz w lutym będę siała jeszcze paprykę. ;:196

Celinko dzięki za miłe słowa i buziaki :D .....fajnie tak z samego rana.....jeszcze tylko słonko mi potrzebne :wink: .

Halinko ale cudny krwawnik....ślicznie dziękuję...jest przepiękny ;:196 i dzięki za życzenia.

Izuś to będzie rzeczywiście za prędko...potem się będą wyciągać do słonka....a poza tym ...gdzie ja to wszystko ..te wszystkie doniczki, kofliczki i pojemniczki położę. ;:14

Greto dzięki.... ;:196 ale to bez cufal. :wink: Tobie też słonka życzę. ;:3

Aniu ..dobrze Cię widzieć pełną werwy i chęci...i tak trzymać... ;:138
Ja mam "Kalendarz biodynamiczny" kupiony w księgarni z wydawnictwa "Działkowiec"...kupuję od lat i jakoś wolę ten w wydaniu książkowym.... wspomniałam o tym w moim wątku Kalendarz biodynamiczny. Kosztował chyba niecałe 7 zł a jest tam wiele porad i mam go zawsze pod ręką...nawet gdy prąd by wyłączyli. :wink:

Fajnie rozpocząć nowy tydzień w miłym towarzystwie :wit słonka i zdrówka Wam życzę.

Dla Was fotki Choiny z parku w Rudach.....prześliczna a szczególnie zachwycajace są szyszki...no i te drobne igiełki.
Obrazek

Obrazek

No i tradycyjnie różyczka. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

ja już nie wiem, czy chwalić te zdjęcia zimy czy te letnie, bo u Ciebie i tu i tu pięknie wszystko wygląda ;:14
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chwalić nie musisz Aniu ale zapraszam częściej. :D ...bo to nie jest do chwalenia yno do oglądanio ;:170 :wink:
Buziaki ;:196
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Elinka

Ty to wiesz co "wysiać" zeby przywołać smoki :D Tas taś iglak,tas tas różyczka :lol:

a paprykę wysiewasz w lutym?.tego jeszcze nie próbowałam hmmm.......czy ona u Ciebie pod folią? czy w szklarence?

pod folią mogłabym sie skusić hmmmm

cmok
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”