Piękne roślinki ;)
Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko , ostatnie? Mama nadzieję , że jeszcze nie. Bardzo piękne kwiaty. Nawłoć to chyba mówi nam dzień dobry

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tengel27 - tak właśnie się zapowiada Dawidzie ale już niewiele będzie kwitło, bo tylko astry nowoangielskie czy belgijskie i chryzantemy. Ale dobre i to.
Eleko - tak jak napisałam wyżej, coś jeszcze powinno zakwitnąć, ale nie będzie to burza kwiatowa. Dojdą jednak jeszcze kolory liści i to będzie przy słonecznym niebie piękny jesienny widok.
Barbarko - masz rację , nawłoć to zwiastun jesieni. Ale ona też może być piękna i mam nadzieję że jeszcze będzie cieszyć kolorami.
Eleko - tak jak napisałam wyżej, coś jeszcze powinno zakwitnąć, ale nie będzie to burza kwiatowa. Dojdą jednak jeszcze kolory liści i to będzie przy słonecznym niebie piękny jesienny widok.
Barbarko - masz rację , nawłoć to zwiastun jesieni. Ale ona też może być piękna i mam nadzieję że jeszcze będzie cieszyć kolorami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Muszę się wam pochwalić. Byłam na wycieczce w zeszłym tygodniu w pasiece na Mołczynie - to taka górka malutka koło Tułu przed Czantorią. Jako że Beskidy także miodem płyną a nie tylko z widoków są słynne. To co tam zobaczyłam, warte jest chyba pokazania.
Zaopatrzyłam się też w płynny miodek, który palce lizać
, taki dobry - spadziowy, lipowy, wielokwiatowy i jaki by kto sobie nie życzył. Wszystko prosto z barci, świeżutkie i pachnące.
Zobaczcie sami.

Zaopatrzyłam się też w płynny miodek, który palce lizać
Zobaczcie sami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Oj ,Karolinko - nie dość że przepięknie to jeszcze poimprezować można. Urządzają tam wiele spotkań, i imprez jak festyny, miodobrania, spotkania towarzyskie a nawet wesela tam się odbywają. Latem to wspaniały teren do takich imprez a jakie widoki
. A dookoła las i brzęczenie pszczół tylko słychać, taka cisza - oczywiście jak nic innego się tam nie dzieje. 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko, nie ulegaj jesiennemu nastrojowi, bo jeszcze kolorów u Ciebie cała masa i niech jesień sobie jeszcze poczeka. Chyba że jasień tak właśnie u Ciebie wygląda, to ja chcę takiej jesieni
Grażynko wpadłem do Ciebie na miodzik, a Tu nic, gdzież go ukryła. Bym zaglądnął do tych bajecznych uli, ale obawiam się reakcji pszczół. Strach mi nie pozwala, więc aby jednak osłodzić sobie troszkę wieczór podjadłem Trochę owocków z ostatnich Twoich zbiorów. Pyszności ;:8 .
Takich malutkich żółtych śliwek jeszcze nie widziałem. Qrczę to ja chyba mało widziałem
Grażynko wpadłem do Ciebie na miodzik, a Tu nic, gdzież go ukryła. Bym zaglądnął do tych bajecznych uli, ale obawiam się reakcji pszczół. Strach mi nie pozwala, więc aby jednak osłodzić sobie troszkę wieczór podjadłem Trochę owocków z ostatnich Twoich zbiorów. Pyszności ;:8 .
Takich malutkich żółtych śliwek jeszcze nie widziałem. Qrczę to ja chyba mało widziałem
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko te ule
no bombowe są po prostu
Wiesz co jeśli u Ciebie tak wygląda jesień to tylko pozazdrościć . Całą gamą pięknych barw sie mieni
Pieknie 
Wiesz co jeśli u Ciebie tak wygląda jesień to tylko pozazdrościć . Całą gamą pięknych barw sie mieni
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Barbarko - nie zawsze tak wygląda u mnie jesień, dzisiaj leje jak z cebra i jest ledwo 11 stopni a wczoraj było 7.Ale pięknie jeszcze będzie i wtedy z pewnością pokażę. A ule są świetne. Mnie też się bardzo podobają.
Grzesiu - jak tu nie ulegać nastrojowi kiedy pogoda jest taką że tylko uciekać pod pierzynę i jak misio przespać ją aż się poprawi. A miodziku było że o..jejku...
, po prostu
. Nie wiadomo było co wybrać. Były nawet świece woskowe - och jak one pachniały ?
Poczęstowano mnie też miodunką - to dopiero był rarytas , w życiu takiej nie piłam. Aż mi się nogi ugięły. Nie żeby była taka mocna, ale tak aromatyczna i rozgrzewająca, że zaraz musiałam zdjąć sweter/tylko/ . Czysty miodek i cytryna z posmakiem cynamonu i gożdzików - chyba. Coś niesamowitego, ale receptura okazała się tajemnicą gospodarza.
Karolinko - nie zauważyłam, żeby u Ciebie było mniej kolorowo.Też jest ślicznie i przytulnie. No i mam nadzieję że kiedy twój ogródek zarumieni się kolorami przebarwiających się liści, to nam go pokażesz.

Grzesiu - jak tu nie ulegać nastrojowi kiedy pogoda jest taką że tylko uciekać pod pierzynę i jak misio przespać ją aż się poprawi. A miodziku było że o..jejku...
Karolinko - nie zauważyłam, żeby u Ciebie było mniej kolorowo.Też jest ślicznie i przytulnie. No i mam nadzieję że kiedy twój ogródek zarumieni się kolorami przebarwiających się liści, to nam go pokażesz.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki