Ogród piofigla cz1.
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz1.
Cześć Tomku ! Twoje liliowce mają ładne kolory, podobają mi się ! To chyba stare odmiany, te nowe mają inny kształt kwiatów, tak mi sie wydaje. A ja lubię takie ! Czy znasz może nazwy swoich odmian ? Ile lat mają Twoje kępy ?
Dzięki za informacje o malwach. Tak to przedstawiłeś,że muszę pomyśleć o jakimś spokojnym miejscu dla nich, skoro będą kwitły co rok.
Dzięki za informacje o malwach. Tak to przedstawiłeś,że muszę pomyśleć o jakimś spokojnym miejscu dla nich, skoro będą kwitły co rok.
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię Halinko pozdrawiam serdecznie
Izo witam, ten pierwszy liliowiec który pokazałem pomarańczowy, miał ogromną kiedyś kępę ale obdarowałem nim znajomych, bardzo trudno jest to wykopać, nazywa się ponoć Margaret Perry. Pozostałe są nie wielkie jeszcze, ten o różowych kwiatach nazywa się Pink Damask, a ten pomarańczowo żółty nie wiem podobno coś pająkowatego, wszystkie liliowce nazwała śnieżka na moją prośbę o rozpoznanie, ja nie znałem żadnej nazwy. O malwach napisałem to co wiem z doświadczenia, rosnąc stale w grupie tak się nasiewają że co roku kwitną, ale posadzone pierwszy raz mogą zakwitnąć w drugim roku
Pozdrawiam Tomek
Izo witam, ten pierwszy liliowiec który pokazałem pomarańczowy, miał ogromną kiedyś kępę ale obdarowałem nim znajomych, bardzo trudno jest to wykopać, nazywa się ponoć Margaret Perry. Pozostałe są nie wielkie jeszcze, ten o różowych kwiatach nazywa się Pink Damask, a ten pomarańczowo żółty nie wiem podobno coś pająkowatego, wszystkie liliowce nazwała śnieżka na moją prośbę o rozpoznanie, ja nie znałem żadnej nazwy. O malwach napisałem to co wiem z doświadczenia, rosnąc stale w grupie tak się nasiewają że co roku kwitną, ale posadzone pierwszy raz mogą zakwitnąć w drugim roku
Pozdrawiam Tomek
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tomku wiem coś o wykopywaniu i dzieleniu liliowców , wiosną mnie znowu to czeka z moimi starszymi odmianami , bo muszę zrobić miejsce na nowe ,stare pójdą pod płot .
Genia
Genia
- piofigiel
- 1000p

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Tomku
Przyjemnie ogląda się takie zdjęcia, gdy za oknem śnieg prawie po kolana 
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Tomku lubię takie zdjęcia , też często tak robię i porównuję, rabata z kwiatami często zmienia swój wygląd .
Z iglakami jest troszkę inaczej .
Z iglakami jest troszkę inaczej .
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Tomku cudowne zakątki pokazujesz, aż wzdycham do nich zastanawiając się kiedy coś takiego na mojej ziemii osiągnę.
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Tomku! Ale u Ciebie ładnie...Taka bujność i spokój dojrzałego ogrodu...Różne kolory, różne kształty...Ile lat ma ten zakątek ? U mnie tak wygląda tylko przedogródek .
- piofigiel
- 1000p

Witam Panie serdecznie
Moniko celowo dałem takie zdjęcia, bo wiem że nie tylko mnie znudził już się ten biały krajobraz
Geniu musimy pokazywać zdjęcia robione z różnych ujęć chcąc ciągle coś demonstrować, kiedyś przecież kończy się pokazany obszar naszych ogrodów i musimy robić powtórki
Dorotko no niestety nasza praca często dopiero po paru latach, przynosi oczekiwane efekty ale przyglądanie się jak ogród wzrasta też jest emocjonujące. Obserwuję obecnie coś takiego, że część osób zakładających ogrody kupuje już bardzo duże rośliny, chcąc od razu mieć efekt dorosłego, my zakładając ogród kupowaliśmy rośliny małe, podstawowej wielkości. W tamtych czasach rośliny duże, były poza naszym zasięgiem finansowym, teraz to się zmieniło, konkurencja wymusiła niższe ceny
Dziękuję Ci Izo za pochwalę, staram się. Ten zakątek ma ok.16 lat, ale nie wszystkie rośliny rosły tam od razu
Pozdrawiam Tomek
Moniko celowo dałem takie zdjęcia, bo wiem że nie tylko mnie znudził już się ten biały krajobraz
Geniu musimy pokazywać zdjęcia robione z różnych ujęć chcąc ciągle coś demonstrować, kiedyś przecież kończy się pokazany obszar naszych ogrodów i musimy robić powtórki
Dorotko no niestety nasza praca często dopiero po paru latach, przynosi oczekiwane efekty ale przyglądanie się jak ogród wzrasta też jest emocjonujące. Obserwuję obecnie coś takiego, że część osób zakładających ogrody kupuje już bardzo duże rośliny, chcąc od razu mieć efekt dorosłego, my zakładając ogród kupowaliśmy rośliny małe, podstawowej wielkości. W tamtych czasach rośliny duże, były poza naszym zasięgiem finansowym, teraz to się zmieniło, konkurencja wymusiła niższe ceny
Dziękuję Ci Izo za pochwalę, staram się. Ten zakątek ma ok.16 lat, ale nie wszystkie rośliny rosły tam od razu
Pozdrawiam Tomek
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
16-letni zakątek ,więc nie ma się co dziwić ,że na takie widoczki ,szczeny nam opadają . 
- piofigiel
- 1000p

Tomku. Taki piękny ogród i równie ładne zdjęcia, warto by założyć wizytówkę ogrodu.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- piofigiel
- 1000p

Romku dziękuję bardzo, z wizytówką poczekam jeszcze, wklejanie zdjęć zajmuje mi wieki, mam wolny internet 0,5 mega, myślę że to chyba z tego powodu. Może dopiero po sezonie, postaram się robić zdjęcia specjalnie z myślą o wizytówce
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Tomku wiesz te duże rośliny też nie są takie tanie. Ja mam obecnie porównanie cen roślin w Krakowie i dalszych jego okolicach. Naprawdę jest bez porównania taniej, oczywiście niejednokrotnie asortyment roślin nie jest aż tak bardzo bogaty, wyszukany, ale niższa cena kusi. Mam niedaleko sklep, który nawet jak nie ma roślinki to starają się ją sprowadzić.
Każda nowa odsłona Twojego ogrodu jest cudowna, bardzo podoba mi się ,że roślinki są takie duże, rozrośnięte. Zastanawiałam się gdzie Ty zaopatrujesz się w Podgórzu, nie mogłam znależć wypowiedzi Romka. Ja bardzo częstym gościem byłam w ogrodniczym przy ul Malborskiej, róg Wielickiej.
Każda nowa odsłona Twojego ogrodu jest cudowna, bardzo podoba mi się ,że roślinki są takie duże, rozrośnięte. Zastanawiałam się gdzie Ty zaopatrujesz się w Podgórzu, nie mogłam znależć wypowiedzi Romka. Ja bardzo częstym gościem byłam w ogrodniczym przy ul Malborskiej, róg Wielickiej.