się zobaczy, na co innego zwróci uwagę
Mój skrawek ziemi... Gabriela - cz.5
-
KDanuta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój skrawek ziemi... Gabriela - cz.5
Ja też mogę oglądać bez przerwy, zawsze coś nowego
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
GABI piekne zdjęcia . Mam 1 sadzonkę czerwonego penstemona i mam nadzieję ,ze dobrze przezimuje . Te wszystkie kwiaty wyglądają jak żywe . Szkoda ,ze nie możesz pokazać wszystkich zdjęć . Ja mam tylko na Fotosiku . Bodziszek również pięknie wygląda jak w realu . Pokazuj ,pokazuj ładne fotki sie nigdy nie znudzą
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Gabrysiu, tak, dawno nie byłem - mea culpa - ale musiałem się zająć sprawami przyziemnymi a jednocześnie niezbędnymi do życia. Teraz trochę więcej czasu na odpoczynek i relaks w ogródkach forumkowych.
Kolejne super zdjęcia, bo nawet jeśli znam te rośliny, to Twoje zdjęcia są tak zjawiskowe, że odkrywam je na nowo.
Może masz rację i epimedium potrzebuje więcej czasu, by wyładnieć. W tym roku się okaże, ale w miejscu gdzie rośnie, wiele roślin padło, bo korzenie wierzby duszą wszystko.
Kolejne super zdjęcia, bo nawet jeśli znam te rośliny, to Twoje zdjęcia są tak zjawiskowe, że odkrywam je na nowo.
Może masz rację i epimedium potrzebuje więcej czasu, by wyładnieć. W tym roku się okaże, ale w miejscu gdzie rośnie, wiele roślin padło, bo korzenie wierzby duszą wszystko.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
A ja się nawet nie wypowiadam ,wszak jestem u Gabrysi stałym bywalcem ,ale takim bez słów ,
no bo cóż ciągle bym musiała zachwalać ,przecież by jej się to zbrzydło ,więc wolę być cicho
A tak swoją drogą GABI.... pięknościami nas raczysz
no bo cóż ciągle bym musiała zachwalać ,przecież by jej się to zbrzydło ,więc wolę być cicho
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
chatte pisze:Gabi, czytałam, że jagodowiec jeszcze nie dojrzał do podziału, dlatego myslałam o zapisach, na przyszłośćAle jak powiedziałam zrezygnowałam z zapisu, bo muszę wykorzenić u siebie tę zachłanność!
Przecież musiałabym się czegoś najpierw pozbyć
![]()
Gabi, nie przejmuj się zupełnie, ze coś już pokazywałaś. Nawet stałym bywalcom Twojego wątku może zawsze coś umknąć i będą szczęśliwi, ze mają ponownie możność obejrzeć jakieś rosliny czy widoki, przeoczone wcześniej. A jeśli nawet były widziane, to co?
Np. ta trzykrotka: mieszka w prawie każdym ogródku, zaden rarytas, ale jakie to zdjęcie jest piękne!
A Bodziszek i penstemon to u Ciebie kwitną tak cudnie, że się napatrzeć nie można! Co tydzień je gnojówką podlewałaś, czy co? ;) Takie zdjęcia to ja mogę znów oglądać jutro i jeszcze pojutrze, a za tydzień od nowa
Oj Izuś...ale mi miodku nalałaś... uważaj bo się zachłysnę...
Faktycznie trzykrotka to żaden rarytas.
Ja się pozbywałam ją już trzy razy, ale zawsze jakaś siewka się znalazła i jest do tej pory.
Czasami to wręcz mnie denerwuje, bo nie jest ładna przez cały sezon... uważam że jest be...
Bodziszek za to jest cudowny... i ten jego zapach...uwielbiam go.
Penstemon jest tak jak trzykrotka... siewki same się znajdują.
Co do podlewania to rzeczywiście dostają papu, ale nie co tydzień.
Może to tajemnicza moc EM-ów ?
Danusiu, to prawda... wiem to po sobie..KDanuta pisze:Ja też mogę oglądać bez przerwy, zawsze coś nowego
Czasami oglądam te same zdjęcia któryś tam raz, i w końcu dostrzegam coś nowego.
Jadziu, jeśli masz czerwonego Penstemona, to pewnie jest to inny niż ten mój...JAKUCH pisze:GABI piekne zdjęcia . Mam 1 sadzonkę czerwonego penstemona i mam nadzieję ,ze dobrze przezimuje . Te wszystkie kwiaty wyglądają jak żywe . Szkoda ,ze nie możesz pokazać wszystkich zdjęć . Ja mam tylko na Fotosiku . Bodziszek również pięknie wygląda jak w realu . Pokazuj ,pokazuj ładne fotki sie nigdy nie znudzą
Też miałam czerwonego... był piękny... był, bo go już nie ma...
Przetrzymał tylko jedną zimę.
Ten mój jest niziutki i nie stwarza żadnych problemów.
Świetnie się rozsiewa, więc nie muszę się martwić że mi zginie.
Jacku, ja wiem... czytałam...JacekP pisze:Gabrysiu, tak, dawno nie byłem - mea culpa - ale musiałem się zająć sprawami przyziemnymi a jednocześnie niezbędnymi do życia. Teraz trochę więcej czasu na odpoczynek i relaks w ogródkach forumkowych.
Bywałam u Ciebie, ale nie odzywałam się... bo mi było głupio.
Obiecałam Ci że poszperam w katalogu i napiszę nazwę Twojej trawy.
Niestety... mam taki SKS, że ciągle zapominałam.
Jacku, jeśli w tym miejscu padało Ci więcej roślin, to rzeczywiście przesadź Epimedium.
Byłoby szkoda gdyby się zmarnowało.
Boguśko, Ty jesteś u mnie bez słów, ale jak już coś powiesz, to powiesz...bogusia177 pisze:A ja się nawet nie wypowiadam ,wszak jestem u Gabrysi stałym bywalcem ,ale takim bez słów ,
no bo cóż ciągle bym musiała zachwalać ,przecież by jej się to zbrzydło ,więc wolę być cicho![]()
Jakie tam piękności... zwykłe chabazie i tyle... no.. mam tylko trochę fajnych roślin.
Gabrielo beaumontia to pnącze o zdrewniałych pędach i cudnych pachnących kwiatach. Niestety niewiele wiem na jego temat, tyle co przeczytałam w Internecie.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu tego sezonu takiego koloru bodziszka nie miałam, może w tym pokażą sadzonki taki kolor.
- Gabriela

Alicjo, ja też szukałam w necie opisu i dowiedziałam się tyle samo co Ty.alicja46 pisze:Gabrielo beaumontia to pnącze o zdrewniałych pędach i cudnych pachnących kwiatach. Niestety niewiele wiem na jego temat, tyle co przeczytałam w Internecie.
Ale wygląda bardzo ciekawie...
Dorotko, mnie się wydaje że Ci dawałam... ale to się okaże.korzo_m pisze:Gabrysiu tego sezonu takiego koloru bodziszka nie miałam, może w tym pokażą sadzonki taki kolor.
U mnie tez w pierwszym roku nie kwitł.
Ten bodziszek jest dość wysoki i ma piękny zapach...
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
No i ja się bardzo Cieszę z Twoich bodziszków Gabryśko
ale ja mam je zamiar poprzesadzać ,z tym ,że w tym roku je zostawię,
żeby się rozrosły ,a na przyszły rok będę dzieliła :P
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gabi pokazałas u Bogusi gipsówkę, moje tez są takie no były latem, powiedz czy ty ich na zimę lub wiosną obcinasz, bo ja tak zostawiłam? chciałabym mieć dorodne okazy miedzy różami? no i jak u Ciebie z kolorami? 
- Gabriela

Boguśko, zostaw, zostaw.... pamiętaj że im większa plama, tym ładniejszy efekt...bogusia177 pisze:No i ja się bardzo Cieszę z Twoich bodziszków Gabryśko
Taruś, ja je obcinam prawie przy ziemi.tara pisze:Gabi pokazałas u Bogusi gipsówkę, moje też są takie no były latem, powiedz czy ty ich na zimę lub wiosną obcinasz, bo ja tak zostawiłam? chciałabym mieć dorodne okazy miedzy różami? no i jak u Ciebie z kolorami?
One i tak na wiosnę wypuszczają nowe pędy.
Taruś... o jakie kolory Ci chodzi ? o kolor gipsówki ?
Jeśli tak, to ja mam tylko tą białą.... nie spotkałam jeszcze gipsówki bylinowej w innym kolorze.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gabrysiu!
Jesteś czrodziejką - powtarzam się ale trudno nie pochwalić piękych
roślin i jeszcze piękniejszych fotek. Dobrałaś rośliny świetnie kolorystycznie.
Miełego wieczoru
Jesteś czrodziejką - powtarzam się ale trudno nie pochwalić piękych
roślin i jeszcze piękniejszych fotek. Dobrałaś rośliny świetnie kolorystycznie.
Miełego wieczoru
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
to ja wiosna tez przytnę, a gipsówkę mam wieloletnią różową wkleiłam fotkę u Bogusi
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Naprawdę? To się cieszę, bo zasługujesz na toGabriela pisze:
Oj Izuś...ale mi miodku nalałaś... uważaj bo się zachłysnę...![]()
Trzykrotka wysiała się u mnie po raz pierwszy w tym roku, co mnie zdziwiło bardzo, ale za to rozrasta się niemiłosiernie. Rzeczywiście bywa nieciekawa, ale ma też swoje 5 minut, dla których warto ją trzymać ;)
Bodziszka , takiego jak Twój, dostałam od Halinki/eukomis i dużo bym dała, żeby kwitł tak jak Twój! Musze koniecznie dokarmiać go od wiosny
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Gabrysiu, mówicie o bodziszku wielkokwiatowym? Jest piękny to fakt, ale nie wiedziałem, że pachnie
Muszę to sprawdzić w tym roku.