I jeszcze mały pomysł: Oskubałaś z kory te swoje padnięte sosny? Kilka worków by z tego wyszło
Mój świat - Tamaryszek
- riane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój świat - Tamaryszek
A chciałam być pierwsza! Gratuluję sreberka! I hucznej zabawy na Sylwestra!
I jeszcze mały pomysł: Oskubałaś z kory te swoje padnięte sosny? Kilka worków by z tego wyszło
Agata
Też gratuluję srebra
I wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
u nas kominiarz teraz nie chodzi więc trzeba sobie radzić samemu , mąż na jesieni przynosi z lasu długie gałęzie jałowca i tymi jałowcami strąca sadze do dołu przewodu .. tak od dawna robią na wsi bo kiedyś były tak robione kanały do palenia że kominiarz tego nie wycierał tylko trzeba było samemu , właśnie jałowcem bo ładnie się wygina a nie łamie i potrafi długo leżeć na podwórku nie tracąc igiełek więc można go użyć kilka razy .. ....
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo!
Spełnienia marzeń, zdrowia oraz szczęścia w Nowym Roku
Zyczy Krystyna
Spełnienia marzeń, zdrowia oraz szczęścia w Nowym Roku
Zyczy Krystyna
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
-
Alina662
- 1000p

- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Kontakt:
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Tamaryszku, roślinne pomniki bardzo fajne
. Tu też czasami na rondach są ciekawe rzeżby. Szkoda tylko, że nie można się zatrzymać, aby zrobić zdjęcie. Jest na nich też ciekawie zaaranżowana roślinność i często żałuję, że podziwiać te sceny można tylko na mgnienie oka.
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Witaj! Czy mogłabyś pokazać większy fragment ściany na której umieściłaś tę płaskorzeźbę?
[/quote]
Obawiam się, czy sposób patynowania jej, o którym wspomniałaś będzie w tym miejscu efektowny...
Czy miejsce to znajduje się przy tarasie? Mam pewien pomysł, godny rozważenia

[/quote]Obawiam się, czy sposób patynowania jej, o którym wspomniałaś będzie w tym miejscu efektowny...
Czy miejsce to znajduje się przy tarasie? Mam pewien pomysł, godny rozważenia
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Monia , Ursulka , Vita, Riane, Rispetto, Goryczka, Dawidbanan, Iga, Alina, Minik, Abeille...
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM GOŚCIOM za ŻYCZENIA i GRATULACJE !
RIANE ? dziękuję Agato ! Sosen z kory nie oskubałam. Ciężko by mi było to samej zrobić. Trzeba to robić siekierką, a sporo tego było, jak widziałaś. Mój M. nie ma za bardzo czasu na taką robotę, jeszcze do tej pory nie porąbał na szczapki tego drewna, sama widziałaś. Więc wszystko ?pójdzie w dym?.
RISPETTO ? dziękuję Pawle ! Lubimy sobie pogadać na ogrodowe tematy, to i postów przybywa !
MANIUSIKA ? witaj Janeczko ! Czy ten komin czyścicie od góry ???
GORYCZKA ? Krysiu, dziękuję i zapraszam. Niestety, u mnie nie zobaczysz takich bylinowych piękności, jakie rosną u Ciebie...
ALINA ? dziękuję za zdjęcie z Twoim dziełem ! Czytałam w Twoim wątku, jak je robisz... Jestem pełna podziwu dla Twoich zdolności...
URSULKA ? Ula, dzięki za tamaryszka...Wiesz, w Waszych ogrodach się nim zachwycam. Nawet się przymierzałam do posadzenia go u siebie...no,ale ...kolor nie pasuje mi do koncepcji !
FELA ? witaj Felu! Holandię zwiedzałam głównie na rowerze. Tam płasko, więc kondycyjnie do pokonania. Poza tym bardzo przyjaźnie dla rowerzystów. Więc nie było problemu,żeby się zatrzymać i robić zdjęcia. A ogrody i ogródki są tam bardzo zadbane i ładne...Mogłabym pojechać jeszcze raz.
VITA ? witaj Wiktorio ! Łeb lwa jest umocowany na murze, na granicy świeżo założonego Białego Ogrodu, który pokazywałam wcześniej ( str. 14 ). Mur, obrastany przez kokornak, a po bokach winobluszcz i hederę, stanowi ?plecy? dla białej rabaty. To nie jest blisko tarasu. Trzeba przejść przez mostek, Biały Ogród stanowi odrębne wnętrze ogrodowe. Co prawda , z tarasu, z daleka, trochę widać przez gałęzie brzozy tę ścianę z lwem.
Dlaczego mówisz,że patynowanie nie będzie tu dobre ? Ciekawa jestem Twojej opinii. No i proszę , powiedz, co wymyśliłaś..!

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM GOŚCIOM za ŻYCZENIA i GRATULACJE !
RIANE ? dziękuję Agato ! Sosen z kory nie oskubałam. Ciężko by mi było to samej zrobić. Trzeba to robić siekierką, a sporo tego było, jak widziałaś. Mój M. nie ma za bardzo czasu na taką robotę, jeszcze do tej pory nie porąbał na szczapki tego drewna, sama widziałaś. Więc wszystko ?pójdzie w dym?.
RISPETTO ? dziękuję Pawle ! Lubimy sobie pogadać na ogrodowe tematy, to i postów przybywa !
MANIUSIKA ? witaj Janeczko ! Czy ten komin czyścicie od góry ???
GORYCZKA ? Krysiu, dziękuję i zapraszam. Niestety, u mnie nie zobaczysz takich bylinowych piękności, jakie rosną u Ciebie...
ALINA ? dziękuję za zdjęcie z Twoim dziełem ! Czytałam w Twoim wątku, jak je robisz... Jestem pełna podziwu dla Twoich zdolności...
URSULKA ? Ula, dzięki za tamaryszka...Wiesz, w Waszych ogrodach się nim zachwycam. Nawet się przymierzałam do posadzenia go u siebie...no,ale ...kolor nie pasuje mi do koncepcji !
FELA ? witaj Felu! Holandię zwiedzałam głównie na rowerze. Tam płasko, więc kondycyjnie do pokonania. Poza tym bardzo przyjaźnie dla rowerzystów. Więc nie było problemu,żeby się zatrzymać i robić zdjęcia. A ogrody i ogródki są tam bardzo zadbane i ładne...Mogłabym pojechać jeszcze raz.
VITA ? witaj Wiktorio ! Łeb lwa jest umocowany na murze, na granicy świeżo założonego Białego Ogrodu, który pokazywałam wcześniej ( str. 14 ). Mur, obrastany przez kokornak, a po bokach winobluszcz i hederę, stanowi ?plecy? dla białej rabaty. To nie jest blisko tarasu. Trzeba przejść przez mostek, Biały Ogród stanowi odrębne wnętrze ogrodowe. Co prawda , z tarasu, z daleka, trochę widać przez gałęzie brzozy tę ścianę z lwem.
Dlaczego mówisz,że patynowanie nie będzie tu dobre ? Ciekawa jestem Twojej opinii. No i proszę , powiedz, co wymyśliłaś..!

witam wszystkich i przeglądam wasze spostrzeżenia . podzielę się z moją wiedzą bo działkę w ROD posiadam od 1978 roku jest to trochę czasu aż wstyd się przyznać ale chyba znajdują się i tacy forumowicze. Ale i tak doszkalam się ciągle na temat wiedzy o roślinach bo wciąż jest coś ciekawego. Na dziś tyle jak na początkującą użytkowniczkę .
piękne te zdjęcia z ogrodu i ten kokornak pozdrawiam
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj NOWOROCZNIE Tamaryszku
Twój Swiat to wspaniały LESNY OGRÓD
........aranżowany z dużą swoboda i rozmachem......z wspaniałymi komnatami Artemidy........bardzo sie smokom podoba i Alicji z krainy czarów też
cmokasy
ps.tak wielkiej mahonii jeszcze nie spotkałam
Twój Swiat to wspaniały LESNY OGRÓD
cmokasy
ps.tak wielkiej mahonii jeszcze nie spotkałam
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
[/quote]Izo - przepiękny ten zakątek - juz wyobrażam sobie jak cudownie smakuje kawa w takim otoczeniu.
Pozdrawiam
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Tamaryszku, a może robiłaś też zdjęcia ogrodów w Holandii ? Któryś z forumowiczów pokazywał ogrody holenderskie i pamiętam, że były zachwycające. Były też takie w Twoim stylu, bardzo eleganckie, o spokojnych tonacjach i niesłychanie zadbane. Jak sobie przypomnę kto to prezentował to napiszę.
Zdjęcia cudowne, a ta traweczka wygląda tak jakbyś jej codziennie manucure robiła
.
Zdjęcia cudowne, a ta traweczka wygląda tak jakbyś jej codziennie manucure robiła