Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Dziś dwa zdjęcia z pączkami :D
Paphiopedilum Obrazek
Phal.eqestris ilocus alba Obrazek Oj wolno to idzie ;:223
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Aniu, przybiegłam pooglądać pęd u Twojej Phal. schilleriana, a zobaczyłam u Phal stuartiana :wink:
Ale co tam - będzie urozmaicenie na forum jak nam zakwitną. Mój jednak to jeszcze dzidziuś ;:67
Jeśli go nie zmarnuję, to może do maja się doczekam :roll: Sama piszesz, że to trwa strasznie długo...

Rozbrajają mnie Twoje czerwone klipsy do mocowania pędów. Na miniaturowym zdj. wygląda to jak kwiatek
i zawsze mam wrażenie, że coś u Ciebie na czerwono kwitnie - a tu spinka :P

Czekam na rozkwit sabotka :) Ale już teraz cała roślina wygląda pięknie z tym pąkiem !
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo dużo się dzieje u twoich storczyków. I do tego masz tyle botanicznych...
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu faktycznie pomyliły mi się storczyki-przepraszam. Moja schilleriana to maluszek i na kwiaty poczekam pewnie jeszcze ze 2 lata, może więcej. ;:180 Ja mam różne kolory tych spinek, bo kupuje jak podleci i czasem wygląda to śmiesznie. :;230 Sabotka dostałam na wymianę od naszej forumowiczki i jestem sama zaskoczona, że ma taki krótki pędzik. Ogólnie jest mały więc może dlatego ;:108

Duśka mam sporo botanicznych i są one w różnej fazie wzrostu od maluszków do dorosłych, więc na kwitnienie niektórych przyjdzie poczekać ze 2-3 latka. Ale jestem cierpliwa :heja
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka mam sporo botanicznych i są one w różnej fazie wzrostu od maluszków do dorosłych, więc na kwitnienie niektórych przyjdzie poczekać ze 2-3 latka. Ale jestem cierpliwa
Ale przynajmniej masz, ja mam tylko parę i jeszcze żaden mi nie zakwitł, nie wiem czemu.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia zaglądam do Ciebie i widzę jak dużo kwitnie storczyków , podziwiam choć nie zostawiam śladu. Jak będziesz cierpliwa to zakwitną i botaniczne ;:108
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo bym chciała, żeby zakwitły... Mam Lueddemaniany, equestrisy, bellinę, violaceę i amboinensisa. Jak dotąd jeszcze żaden nie usechł, choć kilka było tego bliskie (violacea była chora, jedna z lueddemanian straciła wszystkie korzenie, ale puściła nowe, amboinensis kupiłam przelany i też ma słabe korzonki). Bellina i rózowy equestris też mają słabe, equestris taki już przyszedł :/. Ale tak bym chciała doczekać się swoich kwitnień...
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu śliczne uwielbiam oglądać zapowiedzi kwitnień :) ja też doświetlam ale powiem Ci ze niewiele to dało :(
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

AnnaL pisze:Joasiu Sabotka dostałam na wymianę od naszej forumowiczki i jestem sama zaskoczona, że ma taki krótki pędzik. Ogólnie jest mały więc może dlatego ;:108
Aniu, u moich sabotków też najpierw są krótkie pędziki z pąkami, ale potem wyrastają nawet dość duże. Z tego co widzę , to Twój ma marmurkowe liście, ja mam też takie: jeden o biało-zielonych kwiatach, drugi o bordowych i oba mają łodygi kwiatowe ok.20cm. Bordowy właśnie jest w trakcie kwitnienia i ma łodygę długości 27cm do nasady kwiatka. Twój mi też na zdjęciu wygląda na takiego o ciemnym kwiatku.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję za wiadomość ;:180 może u mojego sabotka łodyżka się wydłuży :?: Czekam od dziś niecierpliwie na rozwinięcie pączka - oj poczekam sobie poczekam. ;:65 Ale i dobra wiadomość - u mnie przedziera się ;:3 :tan
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Zazdroszczę słoneczka, u mnie jest dość pochmurno i mroźno.
Aniu, na otwarcie kwiatów akurat tych sabotków nie czeka się zbyt długo. Z każdym dniem widać jak rosną w oczach.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich w Sylwestrowy Wieczór ;:196
Na zakończenie tego roku chcę Wam pokazać niespodziankę. Ale najpierw krótka historia. We wrześniu 2007r. kupiłam słoik in vitro. W pierwszym swoim wątku troche nadmieniłam o tym - w jaki sposób hodowałam te maleństwa. Chcę pokazać Wam co z jednego z nich wyrosło, bo dokładnie 2 dni temu zobaczyłam pierwsze kwitnienie a raczej pierwszy kwiatek.
Przedstawiam storczyka w całej okazałości i jego kwiatek.
Obrazek Obrazek Obrazek ;:167 :tan
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Witam Wszystkich w Sylwestrowy Wieczór ;:196
Na zakończenie tego roku chcę Wam pokazać niespodziankę. Ale najpierw krótka historia. We wrześniu 2007r. kupiłam słoik in vitro. W pierwszym swoim wątku troche nadmieniłam o tym - w jaki sposób hodowałam te maleństwa. Chcę pokazać Wam co z jednego z nich wyrosło, bo dokładnie 2 dni temu zobaczyłam pierwsze kwitnienie a raczej pierwszy kwiatek.
Przedstawiam storczyka w całej okazałości i jego kwiatek.
Obrazek Obrazek Obrazek ;:167 :tan

Przepiękny jest. Też bym tak chciała wyhodować sobie Phalaenopsisa od sadzonki.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa zawsze możesz spróbować - pomyśl, zrealizuj a zobaczysz jaka to frajda. ;:1
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z Nowym Rokiem masdevallia rozchyliła pączek Obrazek :tan
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”