Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Krysiu (KaRo), dziękuję za wizytę, bardzo chętnie bym pokazała nowości, ale nie mam teraz aparatu :( A do Ciebie bardzo chętnie, jak tylko będzie okazja! :D

krysp50 pisze:Karo - niewiele tego wzięła, oj niewiele, miałam nadzieję na więcej....Nawet penstemonu różowego nie chciała, ani paproci...ach... :lol: , tylko przegorzan, santawillę,2 /słownie:dwie/ cebulki lilii,chryzantemkę różową i to niby te pełne siaty !!!!!
Ale było baaaaaaaaaaaardzo miło !!!!!!!

Jak ktoś przeczytał, to przepraszam za wprowadzenie w błąd - nie santawillę ale santolinę
Niewiele?! A szczypiorek czosnkowy, a miecznica, a konwalie, a cała masa łusek od lilii, które się z cebulkami zabrały? :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj, jak to jest niefajnie nie mieć aparatu! :cry: W małym ogródku może nie dzieje się zbyt wiele, ale zawsze coś. Z darów od Krysi (krysp50), chryzantema wygląda jakby w ogóle nie zauważyła zmiany miejsca zamieszkania :D , zakwitł mi słonecznik w ciekawym kremowo-brązowym kolorze, inkarwilla zamierza drugi raz zakwitnąć, zawilce zakwitną lada dzień... Czy ja zdążę je pokazać? :( Czy zawilce długo kwitną?
Mam tylko próbkę nawłoci, która teraz rozświetla cały ogród słoneczną barwą razem z czerwonawą wiechą miskanta, których jest coraz więcej...

Obrazek

Zdjecia zapasowe trzymam jeszcze na czarną godzinę :wink:

aha, kupiłam niedawno taką traweczkę i zupełnie zapomniałam jak się nazywa, pamiętam tylko, że polska nazwa była na "p" (łacińska chyba na "s"), to już coś, no nie? :wink: Może ktoś wie?

Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, Karolino, wiem co to za ból nie móc pokazać tylu ciekawych rzeczy. Ja ponad miesiąc nie miałam aparatu w środku lata.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, zerknęłam, jak wiesz :wink:

Krysiu, jeszcze tylko dwa i pół tygodnia :wink:

O, a dzisiaj zakwitł następny kwiat słonecznika-olbrzyma-podglądacza, a dodatkowo ma jeszcze z dziesięć pąków...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Próbowałam pójść za przykładem Grażynki (kogry) i zrobić zdjęcie chmurkom, które były dzisiaj całkiem ładne, ale moja komórka niestety nie robi dobrych zdjęć, a w dodatku nie można ich przesłać na komputer inaczej niż za pomocą MMSa, bo nie ma kabelka :cry: (tzn. nie zgubiłam, w ogóle go nie było od początku :wink: )
No takie coś mi wyszło, a zdjęcia roślin wychodzą jeszcze gorzej :?

Obrazek

aha, tak z ostatniej chwili - zakwitł taki fajny kosmos z podwójnymi płatkami, a krwawnik i jeden z rododendronów chyba zakwitną po raz drugi ;:1
Myślę, że akurat te roślinki będę miała jeszcze okazję pokazać :D
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powiem Ci w tajemnicy, że od dwóch dni robię skalniak. Przyjdź do mnie jutro wieczorem to Ci pokażę. Ale jak się będziesz śmiać to Cię kopnę!
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

:;230 Aleś groźna, Gosiu !
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gosiu, spokojnie, dlaczego zaraz "kopnę"? :wink: Skąd takie wojownicze nastawienie? I dlaczegóż to niby miałabym się śmiać, hę? :D Przyjdę z przyjemnością!

Aniu, Ty też się wystraszyłaś? :wink: Jakby co, to jesteś świadkiem, że Gosia mi grozi :lol: :wink:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Cudna jest nawłoć ,prawda? Ja miałam małą kępkę i już nie mam :cry: Babcia skorzystała z mojej chwilowej nieobecności :cry: Ale odrośnie , szkoda mi jednak jej kwiatów.

Spytaj Ariela jak sie robi fotki telefonem :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Prawda, prawda, Barbarko ;:7 Ja nie mam już niestety babci, ale za to mam kępkę .. :lol:
Napaś sobie chociaż oczki he, he..

Obrazek

Tak jest, Karolinko - będę świadkować, jakby co :lol: :lol:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Aniu napasłam oczęta :D
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Pięknie i słodko w Twoim ogródku.Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Grzegorz B

Post »

Karolinko, nie narzekaj na braku aparatu, bo przecież jeszcze dotychczasowymi roślinkami się nie nacieszyliśmy a wiesz trochę to potrwa, więc zanim się napatrzymy, to i aparacik się pojawi :wink:

Karolinko, wrzosy piękne i takie barwne, bardzo ciekawie się komponują z otoczeniem. Oby tylko rosły, bo ja mam rózne doświadczenia z tymi roślinami, a może one mnie nie lubią z Tobą pewnie jest inaczej, więc na pewno będą tylko pięknieć :wink:

A ten czekoladowy kwiat, to prawdziwy rarytasik, aż chciałoby się go "pożreć" :twisted: , żartuję, brutalem to ja nie jestem :D

Karolinko wspaniale u Ciebie i bardzo wesoło a nawłoci to zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, też lubię nawłoć i jak byś chciała, to mogę Ci jej przysłać całe wielkie pudło :lol: Nawłoć jest u nas od nie wiem kiedy (dla mnie od zawsze) i panoszy się niemiłosiernie, będę musiała jej na wiosnę trochę przytrzeć rogów, bo już przesadza :roll: :wink:
A z moim telefonem nic się nie da zrobić, bo on po prostu nie ma dobrego aparatu, to jest już maksymalna rozdzielczość i jakość :?

Aniu, dzięki za fotkę, też oczki napasłam, chociaż jak jeszcze popatrzę na nawłoć u siebie, to już może być lekki przesyt... :wink: Tu mam jeszcze zdjątko, jak zaczynała kwitnąć (oczywiście to tylko niewielka część zasobów nawłoci z naszego ogrodu :lol: )
Obrazek

Dorotko, dziękuję! :D

Grzesiu, dawno Cię nie było, już myślałam, że mnie nie lubisz za moje feministyczne i inne głupie teksty :( :wink:
Co do wrzosów, to jeszcze nie wiem czy mnei lubią, jeszcze za wcześnie żeby to stwierdzić :lol: W zeszłym roku też posadziłam wrzosy, ale wtedy nie miałam jeszcze zielonego pojęcia o ich wymnaganiach i dostały półcień+za ciężką glebę, nic dziwnego, że się nie przyjęły :oops: :(
Nawłoć mogę rozdawać na prawo i lewo, tego mam akurat dużo, więc jak chcesz, to proszę bardzo! :D

Moj słonecznik przekroczył już 2,6 m :shock: , robi się z niego istne krzaczysko, pąkow kwiatowych już nie mogę się doliczyć, ale kilkanaście przynajmniej. Oto jego czubek (co nie znaczy, że jest czubkiem :wink: ) "zdjęty" telefonem z mojego okna:

Obrazek

I jeszcze jedno niebo znalazłam w zapasach telefonowych, nie u mnie i nie dzisiaj, ale piękne było, mówię Wam! :D Nawet ustawiłam je sobie jako tapetę w telefonie... Jakość marna, ale odwołuję się do Waszej wyobraźni :wink:

Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko dziekuje Ci bardzo za tak dobre serducho, ale myślę ,że moja odrośnie .Nie została wykopana tylko ścieta. :wink: ;:79
Moje ogródkowe kwiatki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”