W marcu tego roku nabyłem prawo do użytkowania dwóch działek w R.O.D i już nie chodzę do Taty działkować

Działeczki w tym roku to istne pole bitewne walka z dziką roślinnością (zarastały kilka lat) typu perz trawsko pokrzywy itp...
Jedna z nich jest już zagospodarowana pobieżnie ale jest, a druga to ma być coś w rodzaju sadu takiego mini sadu gdzie chciałbym posadzić jabłonie tak zwane "stare odmiany". Z działki tej w tym roku wyciąłem orzechy leszczynę kilka śliw kilka grusz i ogromną leszczynę (ponad 20 pni nawierconych i zasypanych saletrą amonową ) .
No i tu się zaczyna mój problem na początek chciałbym przedstawić taki pobieżny plan działki :

krótko legenda:
szarym kolorem = obrzeża działki i murowana altana wraz z całym systemem kopmostowniczo-chodnio-piwnicznym

zielonym kolorem = jabłonie (stare około 30-40 letnie) które po przeszczepieniu na młodsze o około 30 latek podkładki zostaną wycięte
różowy kolor = to miejsca gdzie od podstaw chcę nasadzić jabłonie
DZIAŁKA JEST O WIELKOŚCI 7 ARÓW
No ale do sedna sprawy, mianowicie chciałbym mieć tam docelowo od 10 do 12 jabłoni i bardzo proszę o radę jakie mam wybrać odmiany aby były to stare smaczne i jak najbardziej urozmaicone.
Ważne jest także dla mnie aby ten zestaw jabłoni był tak dobrany aby jedne były dla drugich zapylaczami.
I żeby zbiór owoców był maksymalnie rozciągnięty w czasie.
Jabłonie mogą być potężne, nie mam nad działkami drutów elektrycznych itp
a i jeszcze zapomniałem zapytać

zależy mi na trafnym określeniu tej odmiany bo to właśnie z tego drzewa spadały ponad puł kilowe owoce te na zdjęciach się uchowały jeszcze bo były małe są to spady znalezione podczas grabienia liści
zdjęcia umieściłem pod adresem http://xpek.pl
Wiecie może jaka to odmiana chciałbym wiedzieć gdyż będę przeszczepiał to drzewo