Andzin sen - ogród początki....
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Andzin sen - ogród początki....
Witaj Aniu!
Sen będzie trochę dłuższy, ale za to jaki piękny koniec.
Ogród będziesz miała przy domu a to wspaniała rzecz.
Możesz do niego wyjść kiedy tylko zapragniesz.
Miłego dnia.
Sen będzie trochę dłuższy, ale za to jaki piękny koniec.
Ogród będziesz miała przy domu a to wspaniała rzecz.
Możesz do niego wyjść kiedy tylko zapragniesz.
Miłego dnia.
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Przede wszystkim bardzo dziękuję za odwiedziny i wpisy wszystkim wspaniałym Forumowiczkom 
Ewelinko, witam w moim śnie (wariata
) Cieszę się, że znalazłaś czas aby mnie odwiedzić. Mam nadzieje, że kolejne prace ruszą z kopyta na wiosnę. Taras drewniany spisał się w czasie lata doskonale - ani słońce ani deszcze nie uszkodziły go w żaden sposób. Zobaczymy jak przetrzyma zimę, ale nie mam obaw specjalnie, bo jest zaolejowany, a poza tym przecież z modrzewia robiono rynny który wytrzymywały setki lat
Elizabetko nasza poczta faktycznie działa jak jej się podoba, ale mimo wszystko spróbuje, a jeśli jej się coś stanie (mięcie) to na wiosnę dostaniesz następną - ona się bardzo szybko rozrasta więc znowu będę miała się czym dzielić.
Ania.1 szkoda, że Twój grudniczek zrzucił pączki... ale może spróbuj go spryskiwać czasem wodą - czytałam takie rady u Elizabetki i Haim (chyba), może mu to pomoże ? Albo daj mu troszkę nawozu do kwitnących ?
Moje oba na razie ślicznie kwitną (tfu tfu
)
Gieniu dziękuję za pochwały
Zimowity miałam pierwszy raz i sie w nich zakochałam na zabój, będę chciała powiększać kolekcję, a wrzosy mam już drugi sezon i na prawdę zadziwiły mnie w tym roku, bo musiałam je przesadzić już w trakcie kwitnienia a one i tak były śliczne.
Goryczko to prawda z tym snem... przebudzenie mam nadzieje, będzie piekne, tym bardziej, że nasadziłam sporo cebul po raz pierwszy
A ogród przy domu to faktycznie cudowna rzecz. Zresztą zawsze miałam do dyspozycji kawałek własnej "zieloności", bo zawsze mieszkałam na wsi. Nie wyobrażam sobie inaczej
Wszystkim życzę miłego dnia i udanego tygodnia!

Ewelinko, witam w moim śnie (wariata
Elizabetko nasza poczta faktycznie działa jak jej się podoba, ale mimo wszystko spróbuje, a jeśli jej się coś stanie (mięcie) to na wiosnę dostaniesz następną - ona się bardzo szybko rozrasta więc znowu będę miała się czym dzielić.
Ania.1 szkoda, że Twój grudniczek zrzucił pączki... ale może spróbuj go spryskiwać czasem wodą - czytałam takie rady u Elizabetki i Haim (chyba), może mu to pomoże ? Albo daj mu troszkę nawozu do kwitnących ?
Moje oba na razie ślicznie kwitną (tfu tfu
Gieniu dziękuję za pochwały
Goryczko to prawda z tym snem... przebudzenie mam nadzieje, będzie piekne, tym bardziej, że nasadziłam sporo cebul po raz pierwszy
Wszystkim życzę miłego dnia i udanego tygodnia!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu wreszcie i tu dotarłam
Ale masz piękne te grudniki biały taki jak mój a ten czerwony to dopiero ma pączków
ale urzekła mnie kalancholia kolor piękny, przejrzałam Twój wąteczek i widać ogrom pracy włożonej w tworzenie otoczenia
Miłego dnia
Ale masz piękne te grudniki biały taki jak mój a ten czerwony to dopiero ma pączków
Miłego dnia
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aniu a powiedz mi co z tą miętą...czy to jest ogrodowa czy typowo domowa.
Dzięki
Miłego tygodnia życzę i byle do piątku.
Dzięki
Miłego tygodnia życzę i byle do piątku.
- Andzia1

Elu, przyznam sie szczerze, ze nie wiem jak ta mięta będzie się zachowywać w ogródku, bo dostałam ją latem (ukorzeniona gałązkę) i wsadziłam do doniczki, ale na wiosnę wysadzę kawałek do ogródka i będę obserwować. Myślę jednak, że jak inne mięty można ją hodować w ogródku.
Celinko cieszę się, że do mnie dotarłaś
mnie właśnie też kolor tego kalanchoe zaczarował... ale tez kształt kwiatuszków - taki minimini różyczki...
Celinko cieszę się, że do mnie dotarłaś
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- karpek

- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Nie mogłem się oprzeć by tutaj nie zajrzeć. Szczerze gratuluję domku, ale przede wszystkim ambicji i siły woli w tworzeniu ogrodu i otoczenia wokół Waszego siedliska. Jestem przekonany, że tej energii Ci nigdy nie zabraknie.
Dzięki za wszystkie "podsuwane" smakowitości czy przepisy na smakowitości. Niestety większość dla mnie nie znana - u mnie tylko tradycyjna kuchnia śląska - a chętnie bym pokosztował (a kto by nie). Jedynie czym mogę się pochwalić to to, że wiem... gdzie leżą Klucze. Przynajmniej raz w roku jeżdżę do rodziny do Olkusza i dalej do Miechowa. Okolice bardzo malownicze i piękne - tak jak i wszystkie dziewczyny z Małopolski, jak ja mówię: krakowianki.
Serdecznie pozdrawiam.
Dzięki za wszystkie "podsuwane" smakowitości czy przepisy na smakowitości. Niestety większość dla mnie nie znana - u mnie tylko tradycyjna kuchnia śląska - a chętnie bym pokosztował (a kto by nie). Jedynie czym mogę się pochwalić to to, że wiem... gdzie leżą Klucze. Przynajmniej raz w roku jeżdżę do rodziny do Olkusza i dalej do Miechowa. Okolice bardzo malownicze i piękne - tak jak i wszystkie dziewczyny z Małopolski, jak ja mówię: krakowianki.
Serdecznie pozdrawiam.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
- Andzia1

Januszku - bardzo miło czytać takie słowa 
Zwłaszcza te na końcu hihihihi....
Zapraszam do odwiedzania moich wątków jak najczęściej i do korzystania z przepisów. Trzeba wielu rzeczy próbować, żeby potem nie żałować.
Siły będę zbierała całą zimę, żeby z kopyta ruszyć wiosną, a planów już mam,że hej!
Żeby tylko moja siła robocza (syn i mąż) się nie zbuntowali

Zwłaszcza te na końcu hihihihi....
Zapraszam do odwiedzania moich wątków jak najczęściej i do korzystania z przepisów. Trzeba wielu rzeczy próbować, żeby potem nie żałować.
Siły będę zbierała całą zimę, żeby z kopyta ruszyć wiosną, a planów już mam,że hej!
Żeby tylko moja siła robocza (syn i mąż) się nie zbuntowali
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Święte słowa AniuAndzia1 pisze:Trzeba wielu rzeczy próbować, żeby potem nie żałować.
- Andzia1

Celinko, od razu lepiej
Jaśniej i cieplej 
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Aniu bardzo dziękuję za rady w sprawie grudniczka
Spryskuję i nawozu troszkę dodałam
Jak zakwitnie,to się pochwalę
Również przesyłam słoneczko
bo u mnie dziś pięknie świeci

Również przesyłam słoneczko
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aniu
jutro piątek...cieszysz się. 
- Andzia1

Eleuśka, piątek to mój ulubiony dzień tygodnia, zwłaszcza od 15.30 .... Jedyną "wadą" weekendziku jest to, że na forum nie zaglądam, bo mnie mój Junior do komputera nie dopuszcza
Aniu.1 , mam nadzieję, że grudnik Ci zakwitnie na samą wigilię - u nas mówi sie na niego też WIGILJUSZEK
Aniu.1 , mam nadzieję, że grudnik Ci zakwitnie na samą wigilię - u nas mówi sie na niego też WIGILJUSZEK
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Andzia1

Witam wszystkie Ogrodniczki i Ogrodników
Nic sie w ogrodzie teraz nie dzieje, więc pogrzebałam troszkę w archiwum i znalazłam kawałek zimy takiej jaką ewentualnie mogę przeżyć... Zabawa była przednia
Z KOPYTA KULIG MKNIE ...

Nic sie w ogrodzie teraz nie dzieje, więc pogrzebałam troszkę w archiwum i znalazłam kawałek zimy takiej jaką ewentualnie mogę przeżyć... Zabawa była przednia
Z KOPYTA KULIG MKNIE ...

regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
witaj Aniu
Dawno mnie u Ciebie nie było, bo ostatnio jakoś tak krucho u mnie z czasem...
, ale teraz chwilunię malutką znalazłam i nadrabiam zaległości, w przerwach między prasowaniem, praniem i gotowaniem obiadu
piękną zimę pokazałaś, zazdroszczę kuligu, my od czterech lat rozważamy możliwośc zorganizowania, i zawsze zamysł rozchodzi się po kościach...
Dawno mnie u Ciebie nie było, bo ostatnio jakoś tak krucho u mnie z czasem...
piękną zimę pokazałaś, zazdroszczę kuligu, my od czterech lat rozważamy możliwośc zorganizowania, i zawsze zamysł rozchodzi się po kościach...
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO