Widzę, że prace dekoracyjno-ozdobnicze w pełni -
Park Krajobrazowy - rewitalizacja
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja
Smokini droga - jak zajrzysz na PW to coś tam dostaniesz
ciekawa ta "big foot" na ścianie ...
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku, Smoczuś, jakie to, że tak powiem niedoścignione! Wiesz, co mi sięnajbardziej u Was podoba? Że gdzie by człowiek sie nie obrócił, to jakiś smaczek, a to koszyczek, a to pniaczek, a to doniczka czy inna huba...kręcić sie po Twoim obejściu, to jakby buszować po pudełku czekoladek - nigdy nie wiadomo, na co sie za chwilę trafi. Takie to niewymuszone, naturalne, wygląda, jakby Smok tupnął i wszystkie przedmioty znalazły swoje miejsce.
No kurcze, takiej aranżacji przestrzeni, to chyba nie można się nauczyć, no nie....
No kurcze, takiej aranżacji przestrzeni, to chyba nie można się nauczyć, no nie....
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
!00krociu ......to tylko country
Ave to huba buba....całus za pw
a na MIKOŁAJKI gwiazda w futerku

ech.popirtoliły mi się fotki,poprawiam

Kociczko .Rybnik wspominam jako miasto rond
cmokasy dla All
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak ja lubię takie dekoracje. Pniaczki i wiklina to jest to! Ja jednak przed zimą kosze pochowałam do chaty, bo boję się, że wilgoć im zaszkodzi.
Za Barbórkowe życzenia dziękuję w imieniu mojego M, jest górnikiem- skalnikiem. Jak sama nazwa wskazuje rozkopuje górę, ale niebo ma cały czas nad głową
Pozdrawiam Dorota
Za Barbórkowe życzenia dziękuję w imieniu mojego M, jest górnikiem- skalnikiem. Jak sama nazwa wskazuje rozkopuje górę, ale niebo ma cały czas nad głową
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- 100krotka

Agato - ja też jestem from the Ziemia Sądecka country ;-) ale szczerze mówiąc, te artefakty, które u moich dziadków pod chałupą leżały, nijak nie przypominały szczegółów Twojego obejścia
Powiedziałabym, że w Polish country wiele szczegółów jest obecnie raczej techno niż etno 
Nevadka powtarza, i nie żadne to tempora ani mores, Oliwka pokazywała
. Znaczy u niej powtarza, bo moja nie ma po czym - to zdaje sie jej pierwszy raz 
Nevadka powtarza, i nie żadne to tempora ani mores, Oliwka pokazywała
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oliwka potwierdza: powtarza jak najbardziej i to całkiem, całkiem.
A co to za futerko?
A co to za futerko?
- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Witaj Smokini
... nareszcie dotarłam, po wieeeeeeelu dniach niebytu ...
Detal w smoczym obejściu nie wymuszony, swojską urodą serca ogrzewa ... już przez poprzedniczki trafnie omówiony i "podziwnięty" ... szczerze podziwiam i ja
Nasze nizinne rejony, zmoknięte do bólu w kościach ... siąpi, mży, dżdży ... glina rozmięka ... człowiek zrzędzi ... pies się brudzi ... ot, spleen jesienny zapanował.
Detal w smoczym obejściu nie wymuszony, swojską urodą serca ogrzewa ... już przez poprzedniczki trafnie omówiony i "podziwnięty" ... szczerze podziwiam i ja
Nasze nizinne rejony, zmoknięte do bólu w kościach ... siąpi, mży, dżdży ... glina rozmięka ... człowiek zrzędzi ... pies się brudzi ... ot, spleen jesienny zapanował.
-
minismok

- Kontakt:
skończyłam ścianę!
Smok na pochwały jak człek łasy :196 ........ale nie zawsze było country,były różne style i małe fascynacje
100krociu w każdym miejscu można dostrzec coś pięknego i wyjątkowego
świetnie ze jeszcze mamy dowolność i różnorodność w ogrodach.......uporządkowany świat w jednej estetyce to .....śmierćsmoków.......
Styl country też ma swoje ramy; kwiecisty przedogródek,praktyczny warzywnik i koniecznie drzewa owocowe ocieniające.....dawniej iglaków miejsce było tylko w lesie
Danieczko Ty masz profesjonalną protekcję
Mag fakt FO ma magiczną moc
Oliwuś ........ja wcale nie byłam u Ciebie
cmokasy dla All
-
minismok

- Kontakt:
aaaaaa Oliwuś futerko jest sztuczne[ ciemnozielone].....z sukienki sprzed lat 
- 100krotka

Ciekawe spostrzeżenia, jeśli chodzi o style ogrodowe...ach, przedogródek mieć , taki jak u mojej Babci (niestety, musiałabym męża wymienić, per saldo to się chyba nie opłaci ;-)
...chociaż z tą dosłownością trzeba uważać, w moich stronach to jest tak, że jeden kupi za ciężką kasę wóz drabiniasty i wstawia go do ogródka w charakterze małej architektury, a drugi, co ma hektary, patrzy na to i zachodzi w głowę, co to za gospodarz, co to przy niedzieli trzyma rozchełstany wóz przed chałupą
Łatwo przesadzić, i z zamiłowania do ludowego stylu robi się Gombrowiczowskie wzdychanie do parobka
Jednak przy ogrodowej architekturze pewien element, albo chociażby pozory utylitaryzmu są wskazane...
...jak u Smoka i dlatego tak mi sie tu podoba i już tu zostanę
...chociaż z tą dosłownością trzeba uważać, w moich stronach to jest tak, że jeden kupi za ciężką kasę wóz drabiniasty i wstawia go do ogródka w charakterze małej architektury, a drugi, co ma hektary, patrzy na to i zachodzi w głowę, co to za gospodarz, co to przy niedzieli trzyma rozchełstany wóz przed chałupą
...jak u Smoka i dlatego tak mi sie tu podoba i już tu zostanę
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
A cobyście powiedziały na ususzony krzew czerwonej bazylii u powały, przy kominku. Krzew gigant, był tak piękny, że serca nie miałam wyrzucić i tym samym wpisał się na stałe w architekturę pokoju

-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
To prawda, co mówi Stokrotka, łatwo zagubić się i zrobić jarmark w ogródku.
Mnie osobiście te wozy na wymuskanym trawniku niezbyt się podobają.
Wóz drabiniasty Dziadka stał w sadzie, gdzie było żółto od "mleczy" (mniszki),
które były potrzebne dojrzewającym w sadzie owocom. Przyznam, że sama czasem ze sobą wojuję:
mam mieć trawnik równy i czysty od takiego tam badziewia, czy też zdać się na naturę.
Trzymać się trawiastych ścieżek, czy coś tam utwardzić, szczególnie, gdy rosa nogi moczy
Nie jest łatwo mieć ogród, człowiek przeżywa męki twórcze
Przykład z naszych okolic: można????? można!!!!! http://www.guciow.pl/galeria.htm(to nie skansen).
Pozdrawiam Smoka, który wybrał drogę i tej drogi się trzyma, oj... mieć taką pewność, że się wie, czego się chce
Mnie osobiście te wozy na wymuskanym trawniku niezbyt się podobają.
Wóz drabiniasty Dziadka stał w sadzie, gdzie było żółto od "mleczy" (mniszki),
które były potrzebne dojrzewającym w sadzie owocom. Przyznam, że sama czasem ze sobą wojuję:
mam mieć trawnik równy i czysty od takiego tam badziewia, czy też zdać się na naturę.
Trzymać się trawiastych ścieżek, czy coś tam utwardzić, szczególnie, gdy rosa nogi moczy
Nie jest łatwo mieć ogród, człowiek przeżywa męki twórcze
Przykład z naszych okolic: można????? można!!!!! http://www.guciow.pl/galeria.htm(to nie skansen).
Pozdrawiam Smoka, który wybrał drogę i tej drogi się trzyma, oj... mieć taką pewność, że się wie, czego się chce
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Piknie u Ciebie Smoku tak bardzo pienińsko.Były takie czasy kiedy się latało między Piwniczną a Szczawnicą przez górki.A teraz ma być kolejka.Myślę,że to nie niezbyt fajne posunięcie,tyle tylko,że jak doczekam i będę starszą panią z laseczka,latanie po górkach jak kozica nie będzie wchodziło w rachubę więc wsiądę w kolejkę.
-
minismok

- Kontakt:
!00krociu.... .dobry mąż wart jest przedogródka
.........ale dominująca kategoria opłacalności nie......z moich dosw wynika ze akurat to co musiałamzrobić[ taki wew imperatyw] było całkowicie nieopłacalne ale jest w moim życiu najwazniejsze.........masz rację z przesadą w stylistyce..bo śmieszny jest wóz przed ski hotelem a uroczy przy gazdówce....
nie mam wozu i mieć nie będę bo nic mi takiego po przodkach nie pozostało......ale chciałabym mieć sanie.......ojjjj bardzo!......no może na większy zaprzęg niż 3 husky
.....zaraz bym je wepchnęła na pergolę
Mag......uczucie ulotne jak uroda krzewu.....ale nikt nie powiedział że musi trwale wisieć nad kominkiem[ ale uwaga! bo to łatwopalne
].....mnie się podoba!
......okolicznościowo dołożyłabym plasterki cytryny i złote gwiazdki z piernika 
nie mam wozu i mieć nie będę bo nic mi takiego po przodkach nie pozostało......ale chciałabym mieć sanie.......ojjjj bardzo!......no może na większy zaprzęg niż 3 husky
Mag......uczucie ulotne jak uroda krzewu.....ale nikt nie powiedział że musi trwale wisieć nad kominkiem[ ale uwaga! bo to łatwopalne
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Smoku, mam sanie, mam sanie
, tzn. mój Tata ma
i ma się ich nie pozbywać (jak radia Tatry
) - prosiłam.
I niecki ma - wiesz, co to?.