Nidgzi Cie ni ma a tu Andrzejki idą.
Trza wosk lać i wróżby stawiać - na urody w zegrodce.
Zdrówka i

Krysiu też mi się tak wydaje choć dałam bardzo rozcieńczony....no chyba żeby na wiosnę trochę podsypać azofoską.goryczka143 pisze:myślę, że to silny nawóz jak
wszystkie ptasie. Uważam, że to im powinno wystarczyć
Lachoniechatte pisze:Elżunia, Ty lachonienaprawdę masz suchą ziemię?
![]()
To chyba niemożliwe! Jutro pójdę sprawdzić pod antypkami, bo na środku ogródka na pewno mam mokro
Ulko właśnie dostałam nowo dostawa jak co roku i zalewam wodą w wannie. Mam jednak wątpliwości czy za bardzo nie traci cennych wartości przez zima ale jak na razie się sprawdza. Nie przekopowałach jeszcze z ziemią ale może na próba tak zrobia ale dam bardzo cienką warstwę i przekopia. Chca tak zrobić na miejscu kompostownika bo kompost wybrany i w tym miejscu chcę posadzić w przyszłym roku pomidorki koktajlowe.koza pisze: To dobre wyloć , wysypać jesieniom na przekopane. Inne mogą sparzić
Celinko to robimy podobnie...ja też mam przekompostowany ten nawóz i dopiero potem daję pod roślinkę.trzynastka pisze:
my mamy gołębie i często go stosujęale zawsze dobrze rozcieńczam albo jak do sadzenia używam to dziura na dno ptasie g...i na to warstwa grubsza ziemi a dopiero potem roślinkai powie super rośnie

Jadźko pachnidła z tego najprawdziwsze i co ciekawe kwiotki całkiem fajnie po tym pachną.JAKUCH pisze: Jemu wszystko na tych pachnidłach rosło ,że hej . Miłego dnia . Dobrze ,że ja nie mam tego katalogu![]()
Witaj Tadeuszutadeo pisze:Na temat nawozu ptasiego mam swoje zdanie,kiedy nasypałem drobną warstwę nawozu i przysypałem grubą warstwą ziemi to i tak dawka była za mocna.Najlepiej sprawdził się taki sposób.Do beczki 200 litrowej nasypałem cztery wiadra gołębich odchodów i to zalałem wodą,zostawiłem wszystko na dwa miesiące.Po tym okresie do podlewania rozcieńczałem jeszcze w stosunku 1na1.Ptasi nawóz jest za silny spali wszystko.
Grażko siedza, kombinuja i czekom na różę. Dołki wykopane, kompost osioty, glina czeko i ptasie też. Fest mi żol, że Piano ni ma...żeby choć patyczek skąd dostaćkogra pisze:Eluś a kaś sie dziołszka podzioła.
Nidgzi Cie ni ma a tu Andrzejki idą.Trza wosk lać i wróżby stawiać - na urody w zegrodce.![]()

.....byłoby to w formie rabaty.
a ja zazdroszczęgrazynarosa22 pisze:Cieszę się że róże już masz