To prostedominikams pisze:No u nas niestety upada mit o Mikolaju (Zosia, w III klasie, podwaza jego istnienie bardzo rozsadnymi argumentami, a Maja powtarza za nia)No i mam dylemat, co zrobic
![]()
Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2
- riane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2
Agata
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Probowalam, Agatko, ale nie dziala. W dodatku w zeszlym roku w Kosciele, na mszy dla dzieci, ksiadz opowiadal o Mikolaju (ze rozdawal biednym rozne rzeczy), wiec teraz Zosia wyskakuje mi z komentarzem, ze Mikolaj juz dawno nie zyje 
- riane

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Może i nie żyje. Ale odkąd został Świętym ma większe możliwości, niż gdyby żył! 
Dobra, wiem. Mojej 3 letniej córki też nie przegadasz. Z dziećmi nie ma tak łatwo
Dobra, wiem. Mojej 3 letniej córki też nie przegadasz. Z dziećmi nie ma tak łatwo
Agata
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Ależ się tu rozrabia i to pod nieobecność właścicielki!
Czekajcie - wróci to zrobi porządek...
100krotka kurcze czyżbym Cię tak uspała moją kołysanką, że do tej pory śpisz?
no sory... jak coś to poprosimy moderatora o usunięcie tych nocnych postów...Andrzej Max pisze:Ależ się tu rozrabia i to pod nieobecność właścicielki!![]()
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale fajniste pogaduchy. A te pytania o św. Mikołaja
Przecież wiadomo, że gdyby nie było św. Mikołaja, to kto by przynosił nam prezenty lub rózgę, no kto???
Przecież wiadomo, że gdyby nie było św. Mikołaja, to kto by przynosił nam prezenty lub rózgę, no kto???
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Tak mi się jakś skojarzyło100krotka pisze: A ja znowu słomiana wdowa ... trzymać ręce przy sobie
Moja Anka stwierdziła, że ten Mikołaj w przedszkolu to był przebrany pan, bo ten prawdziwy przecież by nie zdążył przyjść do wszystkich przedszkoli
Czyli znalazła racjonalne wytłumaczenie podejrzanej nieautentyczności przebierańca, nie negując ostatecznie istnienia tego prawdziwego
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Aaaaaa, takie tu porządki!
No i teraz nawet nie wiem, komu i co odpisywać. ;-) Czy najpierw ochrzaniać Elsi i Liskę, że taka okazja im poszła koło nosa, czy jak ;-)
Mikołaj. W Mikołaja Dominika na pewno nie wierzy, ale udaje, że wierzy, i to jest tak, jak ma być, howgh
Co najwyzej porozumiewawczo sie uśmiecha
Tak naprawdę, to ja nie czuję sie zbyt komfortowo sprzedając dzieciakom kit ;-) ale ten jeden, jedyny, jest w dobrej wierze
Zresztą, między nami mówiąc, mój mąż rozwiał jej ostatnie wątpliwości, wołając do teściowej "Mamo, a Janek sie w tym roku przebiera z Mikołaja?" - nie wiedząc, że dzieci są w kuchni 
Dominiko - ta róza nie pachnie jakośznacząco. Widzę też, ponieważ mam dwie sztuki, że duże znaczenie ma u niej u niej stanowisko - jedna była bardziej nasłoneczniona, druga bardziej ukryta i ta pierwsza straciła tylko parę dolnych liści, a ta druga wyłysiała doszczętnie. Zresztą obydwie przesadziłam. To rzeczywiście Vanilla, przyjrzałam sie dokładnie zdjeciom na HMF - są tam charakterystyczne, zielonkawe zewnętrzne płatki, lekko karbowane. I nawet swoje wkleiłam
A spać poszłam wczoraj rzeczywiscie wcześnie. Za to dzisiaj mam nocną nasiadówkę - zdalny dyżur w pracy...
No i teraz nawet nie wiem, komu i co odpisywać. ;-) Czy najpierw ochrzaniać Elsi i Liskę, że taka okazja im poszła koło nosa, czy jak ;-)
Mikołaj. W Mikołaja Dominika na pewno nie wierzy, ale udaje, że wierzy, i to jest tak, jak ma być, howgh
Dominiko - ta róza nie pachnie jakośznacząco. Widzę też, ponieważ mam dwie sztuki, że duże znaczenie ma u niej u niej stanowisko - jedna była bardziej nasłoneczniona, druga bardziej ukryta i ta pierwsza straciła tylko parę dolnych liści, a ta druga wyłysiała doszczętnie. Zresztą obydwie przesadziłam. To rzeczywiście Vanilla, przyjrzałam sie dokładnie zdjeciom na HMF - są tam charakterystyczne, zielonkawe zewnętrzne płatki, lekko karbowane. I nawet swoje wkleiłam
A spać poszłam wczoraj rzeczywiscie wcześnie. Za to dzisiaj mam nocną nasiadówkę - zdalny dyżur w pracy...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zdalny nocny dyżur
Oczy na zapałki i jedziemy
Oczy na zapałki i jedziemy
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Chyba trochę jednak nieśmiała jestem, Stokrotko - nie spodziewałam się tego po sobie,
wystarczyło przecież zapytać: hallo, jesteś może Liską??? - ha, już widzę tę minę , no nie???
A powinnam podejść, bo to wpis Liski zmobilizował mnie jakiś rok temu do podjęcia ważnej decyzji
i od ubiegłego Mikołaja (wpasowałam się w temat
) jestem wolna od dymu
Sobie to chyba zawdzięczam, ale przed Liską też powinnam
Ładną choinkę macie w Rzeszowie, podejrzewam, że została posadzona na stałe???
wystarczyło przecież zapytać: hallo, jesteś może Liską??? - ha, już widzę tę minę , no nie???
A powinnam podejść, bo to wpis Liski zmobilizował mnie jakiś rok temu do podjęcia ważnej decyzji
i od ubiegłego Mikołaja (wpasowałam się w temat
Sobie to chyba zawdzięczam, ale przed Liską też powinnam
Ładną choinkę macie w Rzeszowie, podejrzewam, że została posadzona na stałe???
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
ja pewnie też bym nie podeszła..
ale ja to z tych nieśmiałych jestem..

ale ja to z tych nieśmiałych jestem..
- dominikams

Oooo, tak tak, my tez sie wroblilismy, co prawda nie slowem, a obrazem, a konkretnie fotami, w trakcie ogladania ktorych, 4-ro letnia wtedy Zosia (juz jakis, dlugi raczej czas po wigilii) zakrzyknela: Mikolaj to Michal!!! Ma taki sam naszyjnik (a mial, mial, taki z koralikow na rzemyku, bardzo charakterystyczny100krotka pisze:....Zresztą, między nami mówiąc, mój mąż rozwiał jej ostatnie wątpliwości, wołając do teściowej "Mamo, a Janek sie w tym roku przebiera z Mikołaja?" - nie wiedząc, że dzieci są w kuchni
A na czym ten twoj dyzur polega?
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Aniu, Elsi, żartowałam oczywiście, ja też bym nie podeszła, tzn. do Liski to tak
ale w ogóle jak kogoś nie znam z realu to oczywiście, że byłoby mi głupio ;-)
Dyżur to monitorowanie programików, które chodzą sobie w naszym systemie i zamykają miesiąc. Rano dłużej pośpię
Dyżur to monitorowanie programików, które chodzą sobie w naszym systemie i zamykają miesiąc. Rano dłużej pośpię
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams

A ja bym podeszla
Chyba 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak bym nie podeszła, to przynajmniej bym łaziła ZA... ażby babka sama do mnie podeszła i zapytała - a CZEGO... i już można pogadać...