Ostatnio widziałam grudniki w sprzedaży w Biedronce a wcześniej w Netto.
Ja swoje grudniki spryskałam gdy były w pełni kwitnienia i kicha ... zwiędły kwiatuszki
gdzieś wyczytałam, że spryskujemy zanim zakwitną.
Widzę Aniu, że mamy takie same kolorki grudników
Elu ja kupiłam w Biedronce grudniki
To może ja jednak przestanę je zraszać chociaż jak na razie nic im nie jest Ale lepiej dmuchać na zimne
Tak zraszanie pobudza kwitnienie
Ten co jest ze mną już drugi rok dopiero zaczyna wypuszczać pąki i widzę że jest ich coraz więcej
Taka pogoda, że roślinki nie śpią. U mnie narcyzy wychodzą z ziemi i coś jeszcze, ale nie pamiętam co tam sadziłam, chyba tulipany.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Asiu ja bym wolała żeby odpoczęła i na wiosnę zakwitła obficie....ale jak teraz chce rosnąć to niech rośnie, zobaczymy jak będzie wyglądać za kilka dni
Patrycjo ja w październiku posadziłam krokusy i szafirki ale jeszcze nic nie rośnie....najgorzej jak przyjdą mrozy
Szafirki już mi powychodziły częściowo. Sadziłam pod koniec września.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Aniu wstaw fuksje do chłodnego pomieszczenia ona powinna teraz odpocząć w przeciwnym
razie będą Ci rosły dziczki.Może stać nawet w piwnicy nie ma liści i nie potrzebuje światła.Tylko
czasami ją troszeczkę podlej by nie zaschła.
Witaj Aneczko
Nareszcie jestem.
Fuksji chyba pomieszały się pory roku.
Szkoda Mi Twoich grudniczków. Miejmy nadzieję, że te pączusie co zostały pokażą urodę tego kwiatka.
Trzymam kciuki.