Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogródek - cilla77

Post »

Sylweste - no właśnie, jak tam Twoje oczko? Muszę koniecznie Cię odwiedzić, ale ostatnio...ciągle mało czasu :(
A co do zimy - to jestem spokojna, choć mój ogród w tym roku nie jest tak dopieszczony. Postanowiłam wszystkiego nie sprzątać, wyrywać, wycinać. Chcę żeby troszkę roślin miało szansę na wysianie - chcę mieć nespodzianki wiosną. :wink: Dotychczas wszystko tak gruntownie sprzątałam, że nawet naparstnica nie miała szans na siew....:) Z opatulaniem czekam do mrozów.

Isiu, a ja własnie lubie troszkę nostalgii w naturze:) I to jest ten czas w ogrodzie.

Agapa - w lesie okołodziałkowym takie skarby mi rosną - niestety w tym roku malusio. :?

Vita, Oliwka serdecznie witam i dziękuje za miłe słówka. Jesień też potrafi być piękna prawda? Cieszę się że tez to zauważacie. A spacery w lesie - zachęcam - są cudowne dla ducha i ciała!

Pszczółko, miło mi Cię gościć. :D Tak, róże starałam się opatulić fachowo, bo pierwszy sezon mam pienne i drżę o nie. A słoneczko przyda się zawsze i Tobie również życzę! ;:3

Igiełko - witam Cię serdecznie! Dębolistna rzeczywiście mnie zaskoczyła! :D Wszystim hortensjom przymrozek z deszczem ściął liście, natomiast Ona prezentuje się w najlepsze! :heja
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

nie pomyślałam o płaszczyku dla klona ;:14
odgapić mogę?? :oops: :D
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AniaDS pisze:nie pomyślałam o płaszczyku dla klona ;:14
odgapić mogę?? :oops: :D
Ja odgapiam bez pytania :lol:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Kasiu, z tym oczkiem to ja raz tak, raz nie. Czekam na wiosenne olśnienie i decyzję, czy zrobić coś z tym oczkiem tak jak planowałem. Ja u siebie zabezpieczyłem wstępnie kilka krzewó, mam przywiezione gałęzie świerka, więc jak coś tylko pookrywam co zostało, boję się e przy tej pogodzie to lada dzień wszystko będzie wyłazić, ale juz tak jak kiedyś tego teraz się nie obawiam :)
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Pyszne te "sowy" (czyli Kanie?), i pejzarzyk jesienny i leśny... Ech, Bajko Ty moja...
8-)
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Jak dobrze jest podpatrzeć :wit czy w piennej opatulenie tylko miejsca szczepienia wystarczy? może swoje niepotrzebnie opatulałam całe korony ;:223
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Aniu! Wstąpiłam do Twojego ogrodu i jestem oczarowana!Prześledziłam cały wątek!
Hortensje ;:138 Róże ;:138 Byliny ;:138 Oczko ;:138 Jednoroczne ;:138 Wiosenne ;:138
Wspaniałe kompozycje tworzysz, szczerze podziwiam, i chętnie co nieco podpatrzę, jeśli pozwolisz :D

Widziałam u Ciebie rosnące obok Grahamka i Westerladna, też chcę tak posadzić , czy jeszcze tak rosną czy przesadziłaś?
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo tylu gości u mnie?! Jak milusio się zrobiło....! ;:3
Witam wszystkich serdecznie!
Aniu, coma a zgapiajcie jeśli jest co! Bardzo mnie to cieszy! A klonika zawsze okrywam delikatnym płaszczykiem co by go nie przyzwyczajać za bardzo do ciepłego.

Andrzejku, ojjjj sowy pyszne były, w bułeczce z jajeczkiem maczane i na patelni podsmażane! ;:36 Pychotka! Ja wiem że Tobie takie takie leśne bajanie bliskie...:wink:

Aszko, ja na razie z koronami sobie odpuściłam bo mrozów na razie "ani widu ani słychu". Jeśli taka groźba nastąpi to wówczas też założę im chusty na głowę :lol:

Kasiu, ja immienniczka Twoja jestem. :wink: Bardzo miło mi Cię gościć! Cieszę się że pospacerowałaś po moim ogrodzie i podoba Ci się u mnie. Słusznie zwróciłas uwagę, że kompozycji Grahamka z Westerlandem już nie ma. Popełniłam błąd tej wiosny. Myślałam że Westerland wymarzła - wykopałam i wyrzuciłam. A dziewczyny na forum dały mu szansę i pięknie szybko odbił. On tak już ma a ja się pospieszyłam. Ta kompozycja rzeczywiście była piękna i zamierzam ją stworzyć od nowa. Dla Ciebie Kasiu.
Obrazek

Obrazek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Kasiu, wyrzuciłaś Westerlanda? ? On rzeczywiście tak późno wiosną rusza czy był podmarznięty ?
Mam nadzieję,że kupię go w przyszłym sezonie...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, dziękuję za zdjęcia, ślicznie wyglądają obok siebie ;:138
Moje róże czekają wsadzone tymczasowo aż wiosną przygotuję im ładną rabatkę :lol:
Twój ogródek jest piękny, wszystkie nasadzenia przemyślane :lol: Ja chociaz mam duzo miejsca to brak mi pomysłów, i jest jeszcze trochę pusto. W tym roku udało nam się zbudować oczko i zagospodarować teren wokół. Czy dobrze widziałam , że u ciebie Kasiu w oczku rosną kossaćce?

Twoja imienniczka spod Torunia
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamaryszku witam Cię serdecznie! :D
Tak wyrzuciłam Westerlanda, bo nie dawał żadnych oznak. Po wykopaniu jednak zauważyłam cosik zielonego - uznałam jednak że nic i tak pewnie z tego nie będzie. Dopiero gdy zobaczyłam jak u hani55 i innych pięknie odbił po zmarznięciu, zrozumiałam że byłam głupia. :? No cóż, to jest właśnie szkoła jaką się przechodzi na własnych błędach, za to wiele uczy. Tym bardziej że z różami moja przygoda trwa drugi rok. A Westerlanda i tak sobie kupi bo kolor jest przepiękny!

Kasiu witaj! :wit
Dziękuje za miłe słowa i uwierz mi że moje niektóre rabatki a właściwie większość wcale nie jest przemyślana. Często sadzę na "czuja", coś wciskam na szybcika, a potem się okazuje ze całkiem fajnie wyszło. Nie zawsze jednak jest tak różowo, bo Kasiu w ogrodzie stale się coś zmienia, przesadza, upiększa itd. Ciesz się że masz jeszcze sporo miejsca, bo wkrótce Ci go zabraknie....zobaczysz :wink: Fajnie że zrobiliście oczko wodne - ono daje wiele radości i możliwości nasadzeń. A w moim oczku są wodne irysy. Pięknie kwitną na żółto wiosną, ale krótko. Mimo wszystko są pięknie zielone przez kilka mcy i dają schronienie żabkom. Jeśli chcesz mogę Ci wiosną dać kłącze bo i tak będę dzielić?
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu! Jeśli sadzisz na "czuja" to twój "czuj" ma świetne wyczucie :heja
Masz wyczucje smaku i gust :D
Z tych irysków chętnie bym skorzystała , to nic że krótko kwitną , maja świetne liście.Mam podobne ale fioletowe ,chyba nie są wodne gdyż rosną w ziemi.
W czym są u ciebie posadzone , jak głęboko pod wodą ?Jestem całkowitym laikiem w kwestii roślin wodnych ;:7
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ta kompozycja z Westerlandem i mnie urzekła, już dawno ;:108
warto ją odtworzyć, przyciąga wzrok :D
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu, chcę bardzo mieć Westerlanda, też mi się podoba. Ale na razie róże u mnie nie rosną najlepiej...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
anet@
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 mar 2008, o 16:41

Post »

witaj Kasiu :wit
bardzo kolorowo u Ciebie jest. ślicznie!

nie miałam pojęcia, że te grzyby - są jadalne :shock: naprawdę jestem w szoku :!:

i widzę, że mamy taki sam basen dla dzieciaczków ;:63

pozdrawiam :)
always look on the bright side of life :)
mój kawałek zieleni ->
mój blog kulinarny ze zdjęciami ->
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”