Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Post »

Oj Alu ,abyś tylko się nie rozczarowała :oops: :!: Nasze gospodarstwo nie jest tak zadbane jak Wasza posesja :oops: Wiesz jak to jest na wsi :?: Zawsze jest coś ważniejszego do remontu niż np.kwiatowy ogród.Staram się jak mogę jakoś to ładnie ubrać ,ale nie zawsze mi wychodzi -NIESTETY ;:145 ;:145 ;:145 Zresztą w nim robię tylko ja sama :twisted: Nikt kurcze mi nie pomaga...

Wiosną będziesz miała niespodziankę jak Ci zakwitną te badylki ode mnie .
Co do planów Twojego nowego ogrodu :shock: to sa bardzo obiecujące :!: A swoją drogą -JAK SIĘ NAUCZYŁAŚ TAK PLANOWAĆ :?: :!:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Alusia-gratulacje ;:138 ;:138 ;:138
Czemu sie tu nie chwalisz :?: :?: :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ale czego... to rok temu było... chwaliłam już się :D teraz tak tylko z Grzesiem sobie wspominam ;)

Jutro jeszcze do Was wpadnę i odpowiem wszystkim szczegółowo ;)
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

zagladam i podziwiam, plany też :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś dziękuję, choć nie będzie to łatwe :) a na efekty trzeba sporo czekać :?

Asiu, pewnie tez potem będę dosadzać na chybił trafił ale tak aby ramowo wiedzieć co z większych krzewów i drzewek kupić :)

Urszulko, bardzo dziękuję Ci za porady ;:196 ja niestety obrzeże plastikowe już położyłam ale na razie niech będzie bo i tak wszystkiego od razu nie zrobię... a patrzyłam na ceny kostki granitowej.. ok 60 zł za metr... betonowych kostek jest mnóstwo i też w różnej cenie... będę musiała po prostu pojechać w nowym roku do składu budowlanego i popatrzeć... mi dużo tego nie potrzeba... pewnie ze 2,5 m2... myślałam do tej pory o granitowej...ale może faktycznie jeszcze się rozejrzę... co do transportu to przyczepka jest także nie ma problemu ;) A u Ciebie faktycznie bardzo ładnie to wygląda... :D

Do tych projektów użyłam dostępnego za darmo gardenpuzzle, prościutki i przyjemny, ale taki poglądowy tylko...

Pościągałam sobie wersje próbne tych bardziej profesjonalnych programów jak: wymarzony ogród, garden composer czy virtual garden ale jakoś za długo się schodzi z nimi a na razie nie mam tyle czasu ;)

-- Wt 24 lis 2009 16:53 --

Iduś, ja tez z wiejskiej rodziny :) nie mów tak... wiadomo że macie bardzo dużo na głowie...i tylko trzeba podziwiać że jeszcze na ogród masz czas. Mi żeby pomóc tez jakoś nikt chęci nie wykazuje... niedługo sama się wezmę i będę fundament pod szklarnie kłaść... coś tak czuję :?
A programik prosty, spróbuj :) Ach chciałabym żeby pęknie kiedyś i u mnie było :)

Agrażko :wit

A ogólnie to hoduję na strychu kunę... tzn sama się hoduje :lol: ale mi lata po nim i po dachu i hałasuje... i pewnie ptaszki wcina, które ja dokarmiam ;:151
żebym jeszcze myszy w domu miała ale tak... nic do niej nie mam bo śmieszna i piękna jest, ale ptaszków mi szkoda :cry: boję się że odkryję kiedyś na strychu jakiś ich zwłoki :?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu ja tez mam na strychu gości i często słyszę jak hałasują :? latem można było znaleźć na strychu gołębie beż głów :roll:

Alu taki łańcuch pokarmowy...pozdrawiam cieplutko ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
ida74
---

Post »

Alu przesyłam dowód na to ,że folia którą dałaś nie została sprzedana na złom :wink: Już m zaczął ja konserwować. Obrazek
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Dzięki że wpadłaś do mnie
u Cieie można sie zasiedzić cały dzień ,tyle jest do oglądania
moc kwiatów ,dobre zestawienia kolorystyczne, to u Ciebie będę się inspirować doborem kwiatów do moich rabat.
podoba mi się klimat Twojego ogrodu ,uwielbiam jablonie, pod nimi stół nakryty obrusem ,hamak ,
i wierzbe masz w ogrodzie to olbrzymie drzewo a jakie ładne!!!!!! uwielbiam kolor gałązek zimą i wczesną wiosną
pozdrawiam Elżbieta -kajpej
ida74
---

Post »

Alu chciałam zameldować,że konserwacja folii zakończona ;:138 W sobotę stawiamy szkielet :!: Bez folii.Folię założymy może w połowie lutego.
Zdjęcia w moim wątku ,bo nie chcę zaśmiecać Twojego . :tan
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Alu Kochana ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Alu! Piękny projekt. Trzeba mieć dużo wytrwałości i konsekwencji, żeby móc trzymać się takiego projektu. Oby Ci się udało, a jak nie, to porobisz korekty i też będzie ładnie :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś... no i pierwszego trupa znalazłam na podwórku... wch szkoda bo wydaje mi się że dużo mniej mam ptaszków przy karmniku w tym roku... albo pozjadane albo się boją ;:145

Iduś fantastycznie ;:138

Elżbieto, dziękuję za tyle miłych słów :oops: ja dopiero zaczynam moją przygodę z ogrodem, ale takie wasze wsparcie bardzo pomaga i dopinguje :)

Jacku, to taki ramowy, co ma na pewno się znaleźć ale oczywiście będzie wiele pustych miejsc i po mału będę je uzupełniać... mam nadzieję że uda mi się to wszystko jakoś ładnie, kolorystycznie zestawić :)

Grażynko....muszę Ci powiedzieć, że najwcześniej przybyłaś Mikołajowo.. bo ja długo śpię :lol: dziękuję :wink:

A to kwiatuszek-małe zaskoczenie :)

Obrazek

Znalazłam i miejsce na malinki w większej ilości :)
Obrazek

Oraz takie ładne ogromne lampiony kupiłam :) będą latem zdobić ogród :)
Obrazek
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47

Post »

Witaj Alu mimo póżnej pory zwiedziłam twój ogród pieknie tu i kolorowo a co do Łeby jestem tam niemal co rok w tym roku byliśmy w lipcu :) gdybys się tam jeszcze wybierała polecam plażę C pusto nie ma tyle ludzi :)
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Alu super ten lampion ;:138 gdzie go kupiłaś :?: w jakiejś sieciówce :?:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Alu ;:196
Widzę ,że posadziłaś sporo malin , ja też mam ich dość dużo bo chyba jakieś 7-8 rzędów , mam też żółte są bardzo smaczne i mają duże owoce .Ja latem nawet mrożę , tak ,że mamy na cała zimę :)
Lampion bardzo ładny , widzę ,że można go postawić jak i zawieść , oj mnie też się by taki przydał , zawisł by sobie na wierzbie mandżurskiej :lol: Zdradź tajemnicę gdzie kupiłaś .
Pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”