Spełniane marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Spełniane marzenia

Post »

TO SĄ MOJE WCZEŚNIEJSZE PASJE - KTÓRE W TEJ CHWILI ZESZŁY NA DALSZY PLAN

Przed kupieniem działki wyhaftowałam ten obrazek. I wyobraźcie sobie, gdy zjeżdżam z drogi dojazdowej na działkę to po lewej stronie rosną 2 olbrzymie dęby jak na obrazku.

Obrazek

A to moje tzw.CZUPURKI

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie ;:65 ale ładne ja mam dwa takie obrazy haftowane przez moją mamę zawsze podziwiałam cierpliwośc jaka trzeba mieć ,przy wyszywaniu ;:138
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

Obrazek

W tym roku na wiosnę zasadziłam ten czosnek .Zaczął rosnąć na jesień .Zostawiłam go- chyba przezimuje :?:

Marzenko ;:167 przy haftowaniu można naprawdę odpocząć.Pewnie wrócę do do tego ale na razie mam dużo różnych zajęć i brakuje czasu. Najlepiej się wyszywa przy dziennym świetle a teraz z tym ;:3 to słabo .Poczekam do lata :P
Pozdrawiam - wiosenka
dangar
50p
50p
Od: 8 wrz 2009, o 14:48

Post »

Nie wiem czy wierzbę i berberys nie posadziłaś za blisko iglaków. Berberysy mogą mieć i do 2 m. średnicy lub więcej, wtedy zniszczą tuje. Tak samo wierzba. Rośnie do całkiem sporych rozmiarów. Nie opanujesz tego. Powinna rosnąć przynajmniej ze 2 m od iglaków. Przesadź ją dalej póki czas. Powodzenia!!! :wit Ja też kiedyś sadziłam dosyć gęsto i po 5 latach mordowałam się z przesadzaniem.
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

HEJ DANGER
Dzięki za podpowiedź .Każde wskazówki sa bardzo mile widziane i oczekiwane dla początkującej ogrodniczki ;:108
Berberys mam zamiar przesadzić bo słabo jest widoczny na tej korze .Kupując go powiedziano mi że ma dorastać do 1,5m a ja uwierzyłam ;:223
Pozdrawiam - wiosenka
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

czosnki jak nic przezimują, ja na jesień sadziłam :) Miło się u ciebie spaceruje :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

Dzięki Grażynko za odwiedziny. Dobre wiadomości przekazałaś dla moich czosnków :tan Zapraszam na pogaduchy o ogrodach i nie tylko.

To kawałek działki z kwiatami mojej mamy.

Obrazek

To zdjęcie bardziej czytelne . Ja już posadziłam goździki i dają sobie rade na mojej ziemi.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

To kolejny goździk który był sadzony na wiosnę

Obrazek

Sosenka z majowymi przyrostami . Na wiosnę chcemy z córka zacząć go kształtować To będzie chwila prawdy czy potrafimy już zadziałać w formowaniu :roll:

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

:wit WITAM
Znalazłam w komputerze jeszcze zdjęcia . To zakątek owocowy:Czereśnio-wiśnia ,agrest szczepiony na pniu,porzeczka czerwona i biała .W oddali posadzone maliny jesienne żółte i czerwone oraz 3 krzaczki borówki
Obrazek

Obrazek
Obrazek

A to kwitnące rumianki
Pozdrawiam - wiosenka
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co będziecie kształtować z córką Wiosenko Bardzo fajne tabelki kilka roślinek mam i niekoniecznie sprawdza się to co napisane :tan Jałowiec rośnie duży i piękny ;:224 Dobrej nocki i kolorowych snów ;:19
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

Witaj ROMCIU
Kształtować chciałyśmy sosenkę jak wyrosną majowe przyrosty.Na ogląda się człowiek ogrodów i od razu do dzieła ;:54 . Wspomniałaś, że część roślin nie sprawdziła się na działce-jakie :?: Ja już przeglądam zdjęcia i notuję na kartce co prawdopodobnie poradzi sobie na słabym polu. Posadzę na wiosnę sporo aksamitki bo jest nie zawodna ,tak ładnie wygląda ;:108

Te drobne różowe kwiatuszki (jednoroczne) miały kwitnąć do jesieni ,ale u mnie się nie sprawdziły. Nie zna nazwy .Teraz będe sobie kodowła nazwy,łatwiej będzie opisywać roślinki.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Wiosenko, gratuluję ogródka ;:138 . Na początku ucieszyło mnie to, że to młody wątek i nie trzeba przechodzić przez 100 stron, aby zapoznać się z nim. Potem ucieszyłam się bo odnalazłam bratnią duszę. Dlaczego? Widzę, że obie jesteśmy początkującymi ogrodnikami i tak jak Ty cieszyłam się każdą pierwszą jagódką na młodziutkiej borówce ;:138 . Tak u Ciebie czyściutko, zadbanie i schludnie i tyle już masz posadzonych, ślicznych iglaczków. Bardzo ładny już masz trawnik, a to już wiele.To tak jak w domu, najważniejsza jest piękna podłoga i oświetlenie. Usytuowanie ogrodu też jest interesujące bo nieopodal las, a nawet park. Bardzo też lubię białe gożdziki, są pełne wdzięku i kwitną przez wiele miesięcy. No i proszę, w ten oto miły sposób wypiłam swoją poranną kawę ;:196 .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Wiosenko fajnie jest tworzyć ogród od podstaw ,pamiętam jak ja byłam szczęśliwa jak zaczynałam obsadzać pierwsze rabaty .
A teraz coraz to więcej roślin ląduje za ogrodzeniem ,żeby zrobić miejsce nowym.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Witaj moja droga Wiosenko

No ale masz pole do popisu :D
Czy Twoje rumianki są wysokie :?: bardzo je lubię ale często się pokładają :;230 po ziemi co mnie denerwuje :twisted:
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

WITAM wszystkie sympatyczne istotki :wit Miło spotykać bratnie dusze ;:162

Dzidziu co do rumianków -to ich pierwsze kwiatki na mojej działce, zbytnio się nie rozkładały może dla tego że słaba ziemia, mało nawozu i mniej podlewania :?: Zobaczymy w przyszłym sezonie ;:108

GIENIU masz rację że fajnie ,ale jak się nie ma doświadczenia to z drżeniem serca podejmuje decyzję czy dobrze czy nie za ciasno będzie.Np. posadziłam krzewuszkę nazwy nie znam i jak spotkałam ją na forum to zobaczyłam duży kwitnący krzew i chyba go przesadzę w bardziej luźną część ogrodu.
FELUwitam w moich skromnych progach :wit

Jak sądzicie czy Liatrę można rozmnażać z nasion. Ja w tym roku zostawiłam do późnej jesieni zaschłe kwiatostany i później zebrałam ich puchate nasionka :?: (chyba to nasiona)

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”