Może w końcu opanuję ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Może w końcu opanuję ogród....

Post »

ja również mam trzy pianki ,dwie białe pnące i jedną szafirową burzę ,którą prowadzę jako drzewko... szkoda że trzeba ich chować na zimę ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

liska pisze:Alima mój banan też zgłupiał... też wypuszcza liście...
ja tam się cieszę..

na koniu siedziałam raz... nigdy więcej... córka za to jeżdzi ... skacze,... podziwiam.. ale nie chodzę na treningi bo ... przeżywam :)
Kochana-normalne( każda z nas się boi!!!). Napisz w której stajni córka ćwiczy i na jakich konikach? Startuje w zawodach??/
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

maniusika pisze:widzę że nie tylko ogród opanowujesz a jeszcze jakieś skaczące małpiszony i płynące kaskady ,,masz śliczny wodospad chociaż tylko wirtualny ...
Pokarze Męzowi-może coś dobuduje...on to lubi :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Monia68 pisze:Witaj, Alinko :) Dziękuję, że do mnie zajrzałaś :)
To, co od razu powinnaś zmienić, to tytuł wątku- jest zupełnie nieadekwatny do treści :lol: Sądzę, że ogród dawno już opanowałaś :) Jest piękny, z mnóstwem ciekawych roślin.
Widzę, że też lubisz podróżować :) To chyba moja największa pasja :lol:
Gratulacje dla Córki!!!
Witam
Bardzo dziękuję-przekazałam Marcie :)
Bardzo lubię podróżować- głownie wycieczki ( wczasy pobytowe-góra 5 dni!!!) Muszę zeskanować kilka fotografii....wtedy się pochwalę. :)
Na sylwestra jadę do Chin-jeszcze nie byłam-zaraz po powrocie napiszę co i jak :)
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Kremitku- z takim nauczycielem wszystko jest proste :):) Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Taccanivea pisze:Alinko, ile się u Ciebie dzieje ;:138 Zrobiło się tak egzotycznie i apetycznie ;:180 ;:180 ;:180 Jak masz więcej fotek z Finlandii to ja z przyjemnością bym pooglądała :tan Uwielbiam Finlandię... ;:108
Bardzo proszę
Jedziemy skuterami pod wyciąg narciarski-zobacz jakie niebo...jest 11 ( zima polarna)
Obrazek

Na tym zdjęciu jest około 14,30-najbardziej urzekły mnie kolory zimowego nieba. Widno jest od 11-15-ale za to jaki widok!!!
Obrazek

Kiedy temperatura osiąga minus 30 stopni ....wschodzi zorza polarna. Najpierw na horyzoncie pokazuje się cienka smuga światła pomalutku rośnie ,aż w pewnym momencie rozkwita jak kwiat! Całe niebo rozświetla się ferią barw..z dala słychać cichutki szum-to zorza śpiewa .
Najczęściej zorza pozostaje na kilka godzin w formie zielonkawego poblasku. Widziałam też różowy !!!Dla takiej chwili-warto nie spać i pomarznąć ( tutaj jest godz 24,15 w nowy rok!!!)
Obrazek

Nasz hotelik w Saariselka. jest to miejscowość 300 km za kołem podbiegunowym. Jest Sariselka,las..... i śniegowa pustynia.
Bardzo polecam-każdy pokój ma saunę i kominek....BYLIŚMY BEZ DZIECI.......... :heja :heja
Obrazek

Wybraliśmy się na zawody psimi zaprzęgami po zamarzniętym jeziorze!Pieski są zasadniczo mniejsze niż nasze haskie.Kochają biegać ,każde zatrzymanie sań traktują jako zamach na ich wolność!!! Kiedy mąż zatrzymał sanie ( wypadłam :;230 :;230 :;230 ) pieski patrzały się na niego i zaczęły wszystkie wyć na zasadzie DLACZEGO!!
Obrazek

Bardzo ujął mnie stosunek Finów do zwierząt. To jest Harry!!! Młodziutki reniferek, którego uczono chodzenia w zaprzęgu. Jego właściciel tłumaczył mi ,że to jest jak mały piesek. Kiedy pogłaskasz,przytulisz...biega ogonić się. No i oczywiście stało się....Zobaczyłam Harego,przytuliłam ,dałam buzi... Wyruszyliśmy w góry -jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności Hary natychmiast znalazł się za moimi saniami. Na jego nieszczęście dostał dwóch facetów wagi..... delikatnie mówiąc słusznej!!!!
Przez połowę drogi miałam taki widok jak na zdjęciu. Bużka Harego obok mojej albo wręcz wkładał mi ją pod pachę !!! To było BOSKIE!!!!
Po około godzinie Fin zatrzymał cały sznur sań i stwierdził,że Hary już nie ma sił-przed nami była ogromna góra sypał śnieg,zaspy miały około 1 głębokości. Słuchajcie- zabrał dwóch Panów i wsadził do swoich sań ( on miał najsilniejszego renifera) a sam przytulił Harego i razem szli pieszo!!!!!!! Ciekawa jestem ile polskich farmerów poszłoby w takich warunkach ......

Obrazek
zwróćcie uwagę na niebo-jest 9 rano :)
Obrazek

Jedziemy na koło podbiegunowe-do Mikołaja. Wioska ( maciupka) ale słodka. Wiele atrakcji nie tylko dla dzieci. Na wizytę do Mikołajaa w Nowy Rok trzeba było czekać 1,5 w kolejce...mężuś dzielnie ( z piwkiem w ręku) kolejkę zaliczył..zdjęcie mamy!!!!!
Na tym zdjęciu ( na górze) widać niebieską linię-to jest granica-początek koła podbiegunowego :) Temperatura -25 stopni. Juz jest w miarę jasno-niebo już nie to-ale warto jeden dzień poświęcić !!

Obrazek
A tutaj pokój-poczta mikołajkowa- tutaj wysyła się widokówki ze znaczkiem mikołaja i zamawia się paczki na przyszły rok !! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Taccanivea pisze:Alinko, ile się u Ciebie dzieje ;:138 Zrobiło się tak egzotycznie i apetycznie ;:180 ;:180 ;:180 Jak masz więcej fotek z Finlandii to ja z przyjemnością bym pooglądała :tan Uwielbiam Finlandię... ;:108
Bardzo proszę :):)
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

:shock:
witaj.... :wit
Doszedłem do 7 strony...i muszę się odezwać....
nie wiem czy jestem pod większym wrażeniem autka czy ogrodu...i jego wielkości :roll:
Bajka po prostu..... ;:63
Gratuluje....
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

fela pisze:Najpiękniejsze drzewka u Ciebie to psianki. Pamiętam, że odkąd je u Ciebie zobaczyłam ciągle o nich marzyłam. Najpierw udało mi się kupić pnącą, ale ciągle myślałam o drzewku. Udało się kupić dwie następne, tym razem poobcinałam im wszystkie pędy pozostzwiając tylko jeden. Zobaczymy co z nich wyrośnie, ale już teraz wiem, że to nie jest gatunek jaki Ty masz. Nadal więc marzę o psiance. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale tych psianek jest chyba około 300 gatunków. Twoje są CUDOWNE ;:108 .
Tak jest ich bardzo dużo- ja moją w formie drzewka zakupiłam na all. Kilka lat temu. Zobacz może warto zainwestować.Policz sobie kilka najpierw zniszczysz,a i tak może się nie udać.Trzeba polować na takie drzewko-czasami pokazują się z prywatnych zasobów :)
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

maniusika pisze:ja również mam trzy pianki ,dwie białe pnące i jedną szafirową burzę ,którą prowadzę jako drzewko... szkoda że trzeba ich chować na zimę ..
Właśnie byłam u Ciebie-zachorowałam na białą!!! Przeleciałam całe all- tylko małe pomidorki i jajka. Może coś wiosną załapię. Twoja biała jest śliczna-ma inny kształt kwiatu! :)
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Grzesiu pisze::shock:
witaj.... :wit
Doszedłem do 7 strony...i muszę się odezwać....
nie wiem czy jestem pod większym wrażeniem autka czy ogrodu...i jego wielkości :roll:
Bajka po prostu..... ;:63
Gratuluje....
Bardzo dziękuję :)
Ogród-lato
Samochody-zimą syn się bawi. Ta Vectra jest przygotowywana na zawdoy w Pradze :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Alinko cudowne zdjęcia atmosfera i miejsce :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Alinko :) Będę niecierpliwie czekała na Twoją relację z pobytu w Chinach. Jestem ciekawa Twojej opinii. Mnie nigdy tam nie ciągnęło, z Dalekiego Wschodu znam tylko dobrze Malezję, Tajlandię, Kambodżę i trochę Cejlon- byłam tam dwa tygodnie we wrześniu. Azja jest mi całkowicie obca kulturowo i mentalnie, chętnie więc poznam zdanie innych.
Miłego wieczoru :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Alinko, zdjęcia z Finlandii są po prostu bajkowe. Uwielbiam podróże i chętnie oglądam również zdjęcia z ciekawych miejsc blizkich i dalekich. W zasadzie odległość nie ma znaczenia, bo i w Polsce jest wspaniale. Ale takie egzotyczne podróże... marzenie.
Zazdroszczę Ci podróży do Chin :D i życzę niezapomnianych wrażeń
Agnieszka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alinko, a propos Rovanniemi :lol: :lol: Byłam tam kiedyś w trakcie białych nocy- wszystko wyglądało tak samo, tylko śniegu nie było :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”