Ewidencja storczyków - zapisujecie?

Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ewidencja storczyków - zapisujecie?

Post »

Ja również po części swój wątek traktuję jako pamiętnik.Fotki mam w odzielnym folderze i mini spis w forumowym zeszycie(np. wielkość kwiatów).
Aktualnie przy ponad 20 sztukach wiem,który jest który ale jakiś czas temu razem z akcesoriami do storczyków kupiłam fiszki tylko do tej pory jakoś się nie zabrałam za opisy :oops: Co piszecie na fiszkach oprócz koloru(lub odmiany oczywiście :wink: )?
Moczę wszystkie jednego dnia.Te które po prostu wolniej wysychają wkładam do wody na krócej :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ja na fiszkach<Darla, gdzie je Kupiłaś, szukam w necie ale nie znalazłam, jak Macie namiary, gdzie kupić Napiszcie mi pw> piszę tylko "swoją" nazwę falka i miejsce zakupu np:Obi, Lidl itd. Reszta w zeszycie...Tzn. podlewania ani nawożenie nie spisuję, robię to jak roślinki potrzebują namoczenia to je moczę, a nawożę jak mi się przypomni :oops: W zeszycie wpisuję też wypuszczenie pędzika albo następne kwitnienia. Zastanawiam się, czy dopisać rozgałęzianie pędów po odchyleniu łusek, ale pewnie to zrobię, żeby wiedzieć które falusie na to pozytywnie zareagowały. Terminu przesadzania nie wpisuję...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

justus27 pisze:Ja na fiszkach<Darla, gdzie je Kupiłaś, szukam w necie ale nie znalazłam, jak Macie namiary, gdzie kupić Napiszcie mi pw> piszę tylko "swoją" nazwę falka i miejsce zakupu np:Obi, Lidl itd. Reszta w zeszycie...Tzn. podlewania ani nawożenie nie spisuję, robię to jak roślinki potrzebują namoczenia to je moczę, a nawożę jak mi się przypomni :oops: W zeszycie wpisuję też wypuszczenie pędzika albo następne kwitnienia. Zastanawiam się, czy dopisać rozgałęzianie pędów po odchyleniu łusek, ale pewnie to zrobię, żeby wiedzieć które falusie na to pozytywnie zareagowały. Terminu przesadzania nie wpisuję...
Justynko-na Allegro :wink: Link masz tu: http://www.allegro.pl/item822742975_tab ... zyk_b.html
Mają tam kilka wersji.
Kupiłam wtedy sporo rzeczy:doniczki(świetne z wentylacją :D ),sphagnum,paliki,klamerki,osłonkę...a fiszki były tylko dodatkiem,w końcu przesyłka ta sama :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Dzięki wielkie, pewnie skorzystam ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ