Moje kochane doniczkowce cz.2 :))
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kochane doniczkowce :))
Asiu od kilku dni wczytywałam się w Twoje wątki
Masz bardzo dużo roślin i to bardzo pięknych i ślicznie kwitnących.
Urzekły mnie fiołki i ich piękne kwiatki, grudniki i storczyki. Chciałabym zajrzeć w twoje okna od ulicy - widok nieziemski
Bardzo spodobał mi się kwietnik w pokoju dziennym i to okno obok niego - wspaniałości aż nie chce się wychodzić. A prezentowa Vanda to rarytas aż oczy się śmieją. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, witam Cię serdecznie w moim wątku
Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś, tym bardziej, że od czasu do czasu podglądam Twój wątek storczykowy ;)
Chyba wreszcie muszę zostawić po sobie ślad, no i założyć swój własny wątek w tej sekcji
Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś, tym bardziej, że od czasu do czasu podglądam Twój wątek storczykowy ;)
Chyba wreszcie muszę zostawić po sobie ślad, no i założyć swój własny wątek w tej sekcji
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Asiu bardzo dobry pomysł 
Ale ze mnie gapa - zapomniałam o najpiękniejszym Twoim Kwiatku - Oskarku. Oj jaki On piękny
Gratuluje to Najpiękniejszy Kwiatek na świecie 
Ale ze mnie gapa - zapomniałam o najpiękniejszym Twoim Kwiatku - Oskarku. Oj jaki On piękny
Gratuluje to Najpiękniejszy Kwiatek na świecie Początek mojej przygody.
))
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Asiu a czy potem można przenieś roślinkę normalnie do ziemi
Ja to najprędzej kupiłabym po wypłacie bo teraz to i tak mam trochę wydatków
ale nie trzeba....zresztą potem i tak byś musiała zapłacić za przesyłkę do mnie a po co się tak kosztować
Aukcję sobie obserwuję więc jak coś to kupię tylko wezmę tego trochę więcej 
Dziękuję Kochana za dobreHaim pisze:Ja po wypłacie będę znowu zamawiać u tej pani sphagnum i koszyczki, więc jak będziesz Aniu chciała, to mogę zamówić i dla Ciebie za jedną przesyłką ;)
- Haim

AniuL, dziękuję bardzo, faktem jest, że Oskarek top moje największe oczko w głowie i ważniejsze od kwiatków, więc siedzę przy moich zielonych jak i na forum tylko wtedy, gdy mój maluch mi na to pozwoli ;)
Aniu(Andziax), jak najbardziej,możesz potem roślinkę wsadzić do ziemi
Jak pokazywałam wcześniej na zdjęciach, trzymam moje skrętniki w sphagnum, żeby bardziej się ukorzeniły i zaaklimatyzowały, potem tez pójdą do ziemi ;)
Jeśli chcesz sama zamawiać, to nie ma problemu ;) ale polecam tą panią, bo ma dobry towar i najtańszy na all...
Aniu(Andziax), jak najbardziej,możesz potem roślinkę wsadzić do ziemi
Jak pokazywałam wcześniej na zdjęciach, trzymam moje skrętniki w sphagnum, żeby bardziej się ukorzeniły i zaaklimatyzowały, potem tez pójdą do ziemi ;)
Jeśli chcesz sama zamawiać, to nie ma problemu ;) ale polecam tą panią, bo ma dobry towar i najtańszy na all...
- Alima2
- 1000p

- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witam porannie 
Asiu- sphagnum zamówiłam .
Musze się do czegoś przyznać....wczoraj ukradłam ( dosłownie) szczepke z jednej zapomnianej szeflerki drzewiastej
Nie czub tylko szczepkę!! Przyniosłam do domu i wsadziłam do wody. Jest śliczna i zastanawiam się co z nią dalej zrobić. Czy trzymać w szklaneczce aż puści korzonki czy wsadzić do sphagnum ? Doradź
:)
Asiu- sphagnum zamówiłam .
Musze się do czegoś przyznać....wczoraj ukradłam ( dosłownie) szczepke z jednej zapomnianej szeflerki drzewiastej
Nie czub tylko szczepkę!! Przyniosłam do domu i wsadziłam do wody. Jest śliczna i zastanawiam się co z nią dalej zrobić. Czy trzymać w szklaneczce aż puści korzonki czy wsadzić do sphagnum ? Doradź
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Asiu to fajnie....od teraz będę tak ukorzeniać niektóre roślinki....dziękuję za wszelkie informacje 
- Haim

Alinko, ciężko mi powiedzieć, z tego co wiem, to szeflerkę ukorzenia się z czubka
Znalazłam coś, poczytaj o szeflerze TUTAJ
Jest też odpowiedź na opadające liście, za wysoka temperatura
Szeflera powinna zimować w temp. 12-18 stopni...
Aniu, nie ma problemu, polecam się na przyszłość
Jest też odpowiedź na opadające liście, za wysoka temperatura
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witam i życzę miłego weekendu
hihi zapomniałam ci na pw adresu posłac
a wybrałaś już jakieś dla siebie ?
- Alima2
- 1000p

O bardzo dziękuję. Czyli moją muszę podciąć i czekaćHaim pisze:Alinko, ciężko mi powiedzieć, z tego co wiem, to szeflerkę ukorzenia się z czubka![]()
Jest też odpowiedź na opadające liście, za wysoka temperatura![]()
Bardzo ciekawa stronka
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Asiu ja również dziękuję za uświadomnienie z tym fajnym podłożem do ukorzenienia ja mam w czymś takim kapturnicę i zastanawiałam się w co ja wrzucę na wiosnę i sprawa rozwiązana
A grudniczek na prawdę śliczny oryginalny kolorek super zdobycz
i jak ładnie kwitną Ci roślinki
A grudniczek na prawdę śliczny oryginalny kolorek super zdobycz
Storczykomania i kaktusomania faktycznie biorą u Ciebie górę. Całkiem pokaźna kolekcja roślinek - wszystkie roślinki naprawdę piękne i godne ogromnych pochwał ..Ja czekam z niecierpliwością na kolejne śliczności.
Pozdrawiam Ulinka
- Alima2
- 1000p

Teraz właśnie zauważyłam, ,że mój nowy cyklas (zakupiony w kwiaciarni) też jest posadzony w sphagnum -bardzo dobrze się tam czuje 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Asiu ten biały grudniczek jest cudny a zobaczysz jak się rozwinie....ma taki fioletowo/różowy jakby ogonek papuzi w środku...jest cudny i prześlicznie harmonizuje z "białością".
O sphagnum jeszcze nie słyszałam...gdzie się toto kupuje....znowu coś nowego człowiek się dowiaduję.
O sphagnum jeszcze nie słyszałam...gdzie się toto kupuje....znowu coś nowego człowiek się dowiaduję.
- Alima2
- 1000p

Ja zamówiłą dzisiaj na allElizabetka pisze:Asiu ten biały grudniczek jest cudny a zobaczysz jak się rozwinie....ma taki fioletowo/różowy jakby ogonek papuzi w środku...jest cudny i prześlicznie harmonizuje z "białością".