Leśny ogród Moni68 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Leśny ogród Moni68 cz.5

Post »

Monia68 pisze:Krysiu, ależ nie ma za co przepraszać, to błahostka :) Nie należę do ludzi, którzy się gniewają- szkoda życia i czasu na to :lol: :lol:
Ja rownież hołduję powyższej zasadzie w życiu.
Moniu mieszkasz w piekny miejscu,bliskość lasu jest ważnym atutem.
Bardzo dziękuję za gratulacje i fotografię azalii-taką samą posadziłam w kąciku kwasolubnych.
Mam pytanie-ponieważ dzisiaj przyjdą zamówione liliowce,zafrapowało mnie Twoje posadzenie lili razem z hostami-przecież lilie i liliowce lubią słońce a u Ciebie tak pięknie razem rosną.
Zazdroszczę przyszłego udziału w wystawie prac Zbigniewa Libery.Chciałabym zobaczyć jego ficyjne zabawki dla dzieci,czy też kontoweryjną pracę z opakowań klocków lego.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniczko ależ bajeczne ciemierniki, jestem w nich zakochana, a patrząc na Twoje okazy zakochuję się jeszcze bardziej :D Mam nadzieję, że moje nie zostaną stratowane przez fachowców i pokażą swoje śliczne kwiatuszki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Całą noc potwornie lało, ale to dobrze, bo dolomit już działa :lol: :lol: Długo wczoraj pracowałam i z powodu niskiego ciśnienia miałam dzisiaj problemy z porannym wstawaniem. Na szczęście Panów zdążyłam wyprawić na czas :lol:
Pogoda trochę lepsza, od czasu do czasu pokazuje się nawet słońce, więc i humor od razu lepszy. Nic jednak nie zmienia faktu, że to najobrzydliwszy miesiąc w roku...

Marysiu, zakwitną na pewno!! Cieszę się bardzo, ze są w dobrej kondycji :) Jestem ciekawa, czy u Ciebie też ciągle pada? Rh taka pogoda służy, będą dobrze podlane przed nastaniem mrozów.

Krysiu, wyobrażam sobie, jak piękne masz przylaszczki :) Waja ma bardzo ciekawe odmiany.

Celinko, ciężko wszystkim dogodzić :lol: Najważniejsze, że Twoi lubią!! Wczoraj M zażyczył sobie podłoże, więc pół nocy kursowałam między kompem a garami :lol:

Polu, u mnie szczawiu w ogóle nie ma. Może nie lubi sosen i igliwia :lol: Rozbawiłaś mnie tymi skorupkami :;230

Aniu, dziękuję za wizytę i miłe słowa :D
Właściwie nie wiem, jak rozwiać Twoje wątpliwości... Teoretycznie nie powinny dobrze razem rosnąć- hosty cień i woda, lilie- słońce i raczej sucho, to jednak razem czują się świetnie. Może dlatego, że rosną w większośći w świetlistym cieniu, a lilie lubią zacienione "stopy". Liliowce podobno rosną na każdym stanowisku, u mnie wybrałam im ze sporą ilością słońca.
Przyznam szczerze, że obóz koncentracyjny z klocków lego robi wrażenie... jestem ciekawa, czy zostanie pokazany na warszawskiej wystawie?

Dzisiaj trochę inne zdjęcia. Za takie widoczki, a zwłaszcza malowane domy lubię południe Niemiec.
Obrazek Obrazek

Miłego dnia!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, cieszę się, że podobają Ci się moje ciemierniki :) Lubię ich kwiaty, a i liście mają atrakcyjne. Mam nadzieję, że Twoje szczęśliwie przetrwają remont :)
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko, piękne te kamienice.Poza krajem najbardziej lubię zwiedzać ogrody i stare miasta.
Niestety u nas ich mamy mało, nie z naszej winy.Kolejne zawieruchy wojenne zniszczyły nasz piękny kraj.Zawsze jak gdzieś jadę to słyszę, potop szwedzki, albo wojna.Niemiec nie znam, ale świetnie znam Holandię .Bardzo lubiłam spacery po miasteczkach. :lol:
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Moniko!

Śliczna z Ciebie osóbka /to tak na marginesie/.
Tak to zdjęcie to właśnie tak jakby dla Ciebie, bo ostatnio o tym pisałyśmy.
Po nieudanych poróbach z Rh wysokimi zaczęłam przygodę z miniaturami
spisują się świetnie, ten olbrzym ma 25 lat kupiony w jako pierwszy
po mojej operacji /przyniósł mi szczęście/.
Miłego dnia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igo, widzę, że mamy podobne upodobania :) Uwielbiam ogrody, zamki, kościoły i muzea. Południe Niemiec polecam, zwłaszcza okolice Jeziora Bodeńskiego- to chyba moje ulubione miejsce w Europie. A w przerwach w zwiedzaniu lubię sobie usiąść w ogródku jakiejś miłej kawiarenki i po prostu obserwować ludzi :lol: :lol:

Krysiu, dziękuję za komplement :oops:
Twój olbrzym jest wyjątkowo piękny!! Wiosną planuję kupno co najmniej dwóch miniatur, posadzę je na nowym hostowisku.
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moje szczęście ma awersje do Niemiec, więc raczej nie. Na drugi rok mam zaplanowaną Hiszpanię i Portugalię, jak wszystko się powiedzie. :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ciekawe miejsca :) Trzymam kciuki, żeby się powiodło!!
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MONIKO ,piękne te twoje ciemierniki . :P
O dolomicie już sobie zanotowałam ,bo mój trawnik to masakra . :(
Co do gołąbków ,to możemy sobie rączki podać ,bo ja też uwielbiam ,a moja rodzinka niestety nie . :?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, dziękuję :) Zobaczysz, jak szybko zmieni się trawnik po zastosowaniu dolomitu.
Najwyraźniej nasze rodzinki nie wiedzą, co dobre :lol: :lol: U mnie nie jadają jeszcze knedli, pierogów i tym podobnych mącznych potraw. Bardzo rzadko więc robię, bo dla samej siebie zwyczajnie mi się nie chce.
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jej!!! Takich pysznych rzeczy nie jadają? Te Twoje chłopaki nie wiedzą co dobre.Ja czasem też robię coś tylko dla siebie- szczawiową , albo botwinkę.U mnie dla odmiany zup gęstych chłopcy nie lubią. :(
x-d-a

Post »

Moniko, ja nie zgadzam się, że listopad to paskudny miesiąc, bo -nie uwierzysz- u nas od kilku dni jest PRZEPIĘKNA POGODA!
Dzisiaj znowu od rana świeci słoneczko ;:3 i jest 15 stopni. Byłam na spacerze z pieskami i zachwycałam się widokami - góry tonące w promieniach słońca i te kolory!
W ogrodzie też jakoś tak wiosennie, zielono i kolorowo :lol:
U mnie też liliowce rosną razem z hostami i myślę, że to świetny duet ze względu na uzupełniający się pokrój liści. A jedne i drugie są dosyć tolerancyjne jeśli chodzi o stanowisko i mogą rosnąć zarówno w słońcu jak i w półcieniu czy cieniu. Trzeba tylko pamiętać, że kochają wilgoć.
W tym roku też zamierzam im dosadzić lilie, zobaczymy, czy się polubią...Dotąd lilie sadziłam właśnie na kwaśnych rabatach, zwłaszcza orientalne, bo one lubią kwaśną ziemię i znakomicie rozświetlają te rabaty latem.
Miłego dnia :lol:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Jak ja lubię takie ukwiecone kamieniczki ! A pogodę mam szczęśliwie taką samą jak Dala, choć jeszcze przedwczoraj strasznie padało. Do Ciebie też zajrzy słońce. To pewne. ;:3
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

dzięi za życzonka :) U mnie dziś okrutnie wieje,mało łba nie urwie...
Od 15 grudnia zostaje sama..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”