Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Zapraszam do siebie-darla80

Post »

Daturki od Ciebie przyjęły się i zaczęły rosnąć teraz nie wiem co z nimi robić? Zimować pewnie nie będą, szkoda mi tej z biało obrzeżonymi listkami ale mówi się trudno. Fotosik chyba ma być za dwa dni. Przesyłam troszkę słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anna11 pisze:Daturki od Ciebie przyjęły się i zaczęły rosnąć teraz nie wiem co z nimi robić? Zimować pewnie nie będą, szkoda mi tej z biało obrzeżonymi listkami ale mówi się trudno. Fotosik chyba ma być za dwa dni. Przesyłam troszkę słoneczka ;:3
Aniu-przetrzymaj je przez zimę w widnym pomieszczeniu powyżej 10 stopni(najlepiej nie w pokoju gdzie jest zwykle grubo ponad 20 stopni,może jakiś korytarz czy klatka schodowa,przedsionek :roll: ),takie tradycyjne zimowanie to za rok a teraz wolniutko niech sobie rosną do wiosny.
Nie zrozumiałam z variegatką :roll: Czyżby Ci padła?Jeśli tak to wyślę Ci znów-gdy tylko pogoda się unormuje.
Ach... słoneczko jak najbardziej wskazane-aktualnie pada śnieg z deszczem :x
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Chciałabym wam przestawić wszystkie moje "dziewczynki" ;:108
Lolę-spanielkę niektórzy mogą pamiętać z postów w psim wątku,które pisałam o jej operacji na początku tego roku.
Tak więc jeszcze Lady(Dunka) z córcią Daisy(Zula) ;:167
Drugie zdjęcie to nasze słynne "pięterko"-yoreczki mają kompleks niższości i pchają się gdzie wyżej...nawet na Lolkę :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
genowefa
100p
100p
Od: 1 paź 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ogród .Widziałam perukowca , czy jak go kupowałaś to miał już kwiatki? Czy to Royal Pyrple?
Pozdrawiam -Gienia.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Dario 80 piękne fuksje i powojniki u ciebie a jakie śliczne te twoję dziewczynki ;:138
dzięki za zaproszenie pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daturę z pierwszej fotki wysłałaś do mnie poznaje po kawałku listka, nawet ładnie rośnie. Z białymi brzegami utopiłam w szklance nie zauważyłam jak wpadła do środka a to z tego powodu że odpadły listki z pozostałych sadzonek ta akurat była najmniejsza i zgniła w wodzie. Pozostałe mają jakieś 20cm. Piękne pieski też takiego chcę :P
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za odwiedziny ;:167

genowefo-tak, to Royal ;:108

pestko-dziękuję w imieniu dziewczynek :tan

Aniu-szkoda akurat variegatki :roll: ale wiosną jak się przypomnisz to coś na to poradzimy :wink:

Nadrobimy trochę zaległości :wink: Tak było jeszcze jakiś czas temu.Teraz jest już szaro i ponuro :(
Czekam aż opadną wszystkie liście z pobliskiej wierzby by je wygrabić.Muszę zdobyć trochę kory i podosypywać tu i tam... oraz wyłowić rybki z oczka na zimowanie do piwnicy i w nim(oczku) trochę posprzątać zanim znów skuje je lód :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu kiedy Ty to wszystko posadziłaś, zakamuflowałaś zdjęcia dopiero teraz pokazujesz :?: :lol: Prawdziwy busz zaczyna się robić i widać że rośliny dużo urosły. Coś wypatrzyłam druga fotka, przy lampie na tle lawendy co to :?: fajnie wisi.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Aniu- to jest jakaś barwna odmiana trzmieliny(w zasadzie płożącej ale jakoś mi pasuje taka zwisająca :wink: ),taka mini wersja tego barwinka variegaty,którego dostałam od Ciebie i rośnie u podstawy powojników :D
Dopisuj do wiosennej listy ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu no pewnie że dopisz, na pewno się dogadamy :heja i u mnie coś się jeszcze znajdzie na wymianę. :P Podziwiam rabatkę z iglakami bardzo mi się podoba. Pomiędzy choinkami ten iglak płożący nie zagłuszy pozostałych czy to jakaś forma mini :?: Mam jeden podobny dorasta do ok.5 m średnicy.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Witaj Darlo ;:167
Ja z pytankiem o Datury : powedrowaly juz do szopy i nie wiem czy mam je dodatkowo opatulic czyms? Zabezpieczyc?
Sliczne fotki :shock:Psiaczki urocze :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Aniu-raczej mini bo z 10 latek to on już ma i przyrasta raptem kilka cm rocznie :wink:

Moni-dzięki za odwiedziny :wit
Napisz mi czy jest tam okienko i jaka może być tam mniej więcej temperaturka(u Ciebie na pewno jest zdecydowanie cieplej zimą) to coś pomyślimy ;:108

Dziś wieje u mnie na potęgę :evil: Oby w sobotę była lepsza pogoda na porządki ogrodowe :roll: Jedyny plus tego to to,że większość liści już pospadała :wink:
O dziwo znów nie widzę jednej rybki w oczku ale mam nadzieję,że po prostu gdzieś się schowała.Za parę dni przy przeprowadzce do akwarium w piwnicy sprawa się wyjaśni :roll:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Ciąg dalszy wcześniejszych zdjęć(różnica z poprzednimi ;:3 to zaledwie 4 dni :shock:) .
Tak zimowo u mnie było a nawet jeszcze bardziej :roll:
Teraz takie lekkie przymrożenie by się przydało ze względu na grypę.Przechodziliśmy z dziećmi po kolei,teraz od tygodnia męczy się mój M :?
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

darla80 pisze:
Moni-dzięki za odwiedziny :wit
Napisz mi czy jest tam okienko i jaka może być tam mniej więcej temperaturka(u Ciebie na pewno jest zdecydowanie cieplej zimą) to coś pomyślimy
Jestem dopiero teraz, przepraszam :oops:
Przy temp. -10 tam bedzie ok-5 i jest tam okienko :? nie moge wniesc tych datur do piwnicy bo mam cieplo i to tez nie za dobrze by bylo chyba :?
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Moni-ta minusowa może być jednak niebezpieczna :roll:
Jeśli masz miejsce w piwnicy to może tam będzie lepiej :wink: W widnym pomieszczeniu może być nawet kilkanaście stopni,tylko wtedy należy ciut więcej podlewać(tak po troszeczku gdy ziemia przesycha).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”