Ja swoje storczyki zraszam mgiełką do storczyków
Może w końcu opanuję ogród....
- Dorota-C
- 500p

- Od: 25 wrz 2007, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Może w końcu opanuję ogród....
Prześliczne to okno storczykowe
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Alinko Twoje okno storczykowe jest przepiękne
Ja zraszam moje storczyki nawet dwa razy dziennie ale najlepiej do godz 14 tak jak pisze Celinka, bo później temp. się obniża i jest to troszkę niekorzystne ;)
Ja zraszam moje storczyki nawet dwa razy dziennie ale najlepiej do godz 14 tak jak pisze Celinka, bo później temp. się obniża i jest to troszkę niekorzystne ;)
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Alino! W koncu odwiedziłem Twój wątek
- Dorota-C
- 500p

- Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Alinko mgiełką zraszam storczyki rano, teraz prawie codziennie 
- Alima2
- 1000p

- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MIło mi Cię powitaćOrchideomaniak pisze:Witam Alino! W koncu odwiedziłem Twój wątekPiękny masz ogród. Storczyki cudowne. Mam pytanie co do zdjęcia powyzej. Czy Twój mąż handluje kwiatami? Bo widzę znajome wózki holenderskie ;) Piękne nowe okazy.
Nie to zdjęcie pochodzi z hurtowni gdzie zakupił
My bawimy się usługami dla firm
- Alima2
- 1000p

Witam
Kochani mgiełkę nabyłam-zaczynam zraszanie ( a w sumie powracam do zraszania )

Kochani mgiełkę nabyłam-zaczynam zraszanie ( a w sumie powracam do zraszania )
- Alima2
- 1000p

Kochani pochwalę się jak mi w domku kwitnie 

A tutaj moja duma
Begonia-przelana,prawie całkowicie zgnita-wzięłam niby do wyrzucenia. Zobaczcie po 2 miesiącach ma 2 pierwsze kwiatuszki!!!
Wściekle się cieszę
Moja nowa kompozycja. Miałam pokojową fontannę-nie lubiłam małpy-huczała
Ze względu na przeładowanie kwiatkami-postanowiłam pożytecznie wykorzystać-na samą górę dałam sukulenta,który rośnie bez ziemi -samo zraszanie,piętro niżej kaktuski i sukulenty a na dole difenbachia,trzykrotka,grudnik,paprotka .Tym sposobem mam jeszcze nowe miejsca na nowe zakupy

A tutaj moja duma
Wściekle się cieszę
Moja nowa kompozycja. Miałam pokojową fontannę-nie lubiłam małpy-huczała
Ze względu na przeładowanie kwiatkami-postanowiłam pożytecznie wykorzystać-na samą górę dałam sukulenta,który rośnie bez ziemi -samo zraszanie,piętro niżej kaktuski i sukulenty a na dole difenbachia,trzykrotka,grudnik,paprotka .Tym sposobem mam jeszcze nowe miejsca na nowe zakupy

- Alima2
- 1000p

A teraz zamiokulkus-świeżo uratowany 
Przedstawiam Wam...coś
Niestety nie mogę rozpoznać co to. Jest to roślinka,którą zerwałam nad brzegiem morza na Cyprze:) Przemyciłam w walizce i fajnie sobie zdrowo rośnie-może ktoś wie co to?

A teraz moja bolonczka.....monsterka.Przez lata była totalnie zaniedbana. Od wiosny mam ją w swojej pieczy. Zraszam codziennie-odwdzięczyła się nowymi odrostami i kilkoma fajnymi listkami. Ale jak widać na zdjęciu ma długi goły konar. Co z nią zrobić? Jak odświeża się taką roślinę?
W takim stanie jak jest teraz jest nie ciekawa!!!!

A tutaj coś......Powiedzcie mi proszę-kto zacz?

Przedstawiam Wam...coś

A teraz moja bolonczka.....monsterka.Przez lata była totalnie zaniedbana. Od wiosny mam ją w swojej pieczy. Zraszam codziennie-odwdzięczyła się nowymi odrostami i kilkoma fajnymi listkami. Ale jak widać na zdjęciu ma długi goły konar. Co z nią zrobić? Jak odświeża się taką roślinę?
W takim stanie jak jest teraz jest nie ciekawa!!!!

A tutaj coś......Powiedzcie mi proszę-kto zacz?

- Alima2
- 1000p

Mam fajny programik do obróbki zdjęć i nie wiem jak go użyć w celu wklejenia tutaj !!
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Alinko, pięknie tu u Ciebie
I kwitnienia wspaniałe i roślinki pięknie rosną, zamiast zimy czuć tu wiosnę
To co przywiozłaś z Cypru będzie chyba jakimś sukulentem, bo widać po grubych listkach, natomiast na ostatnim zdjęciu jest trawa ozdobna.
Sama mam taką, posadzoną przy oczku w ogrodzie. Ona z powodzeniem zimuje w gruncie
Pozdrawiam serdecznie
I kwitnienia wspaniałe i roślinki pięknie rosną, zamiast zimy czuć tu wiosnę
To co przywiozłaś z Cypru będzie chyba jakimś sukulentem, bo widać po grubych listkach, natomiast na ostatnim zdjęciu jest trawa ozdobna.
Sama mam taką, posadzoną przy oczku w ogrodzie. Ona z powodzeniem zimuje w gruncie
Pozdrawiam serdecznie
Alinko pomysł z fontanną jest super
Ja jak gdzieś jestem to też często mi się wpychają w łapki jakieś szczepeczki i zwożę je do domu
a potem zastanawiam się gdzie ją wcisnąć
Alinko mam drugą cześć ogrodu Ogródeczek Bogumiłki tam możesz mnie znaleźć i zobaczyć mnie z bajdelkami
Oglądam firaneczki i muszę powiedzieć, że zdolna z Ciebie kobitka.To co przywiozłaś dobrze Ci rośnie i chyba się zadomowiło
Anturium mi nie chce w domu rosnąć. Miałam już przygodę z nim i zawsze kończyło się śmiercią kwiatuszka
Pozdrawiam Bogumiłka 
Oglądam firaneczki i muszę powiedzieć, że zdolna z Ciebie kobitka.To co przywiozłaś dobrze Ci rośnie i chyba się zadomowiło
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Przepiękne te Twoje parapetowce .
Mnie chyba storczyki nie lubią .
- Alima2
- 1000p

WitamHaim pisze:Alinko, pięknie tu u Ciebie![]()
I kwitnienia wspaniałe i roślinki pięknie rosną, zamiast zimy czuć tu wiosnę![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam serdecznie
W pewnym momencie zaczęłam zamawiać roślinki do domu,na taras i do ogrodu -widać pogubiłam się i mam właśnie takie ciasteczka-ślicznie stojące w doniczkach i czekające na zasadzie...co dalej
- Alima2
- 1000p

Oj znam klimaty-kupię bo śliczne -a w domu....matko gdzie ja go upcham!!!!Bogumiła pisze:Alinko pomysł z fontanną jest superJa jak gdzieś jestem to też często mi się wpychają w łapki jakieś szczepeczki i zwożę je do domu
a potem zastanawiam się gdzie ją wcisnąć
Alinko mam drugą cześć ogrodu Ogródeczek Bogumiłki tam możesz mnie znaleźć i zobaczyć mnie z bajdelkami
Oglądam firaneczki i muszę powiedzieć, że zdolna z Ciebie kobitka.To co przywiozłaś dobrze Ci rośnie i chyba się zadomowiłoAnturium mi nie chce w domu rosnąć. Miałam już przygodę z nim i zawsze kończyło się śmiercią kwiatuszka
![]()
Pozdrawiam Bogumiłka
Jeśli chodzi o anturium- to też nie za bardzo jestem pewna co z tej przygody wyniknie-mam go nie długo...ale puszcza pąki
Ale dzisiaj zaskoczył mnie mąż...zaraz pokarzę
- Alima2
- 1000p

Lubią,lubią-tylko NIE PODLEWAJ!!JolantaGraj pisze:Przepiękne te Twoje parapetowce .