Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu - to trudno stwierdzić. Może od warunków glebowych, może od siły wzrostu nasionka, może od stanowiska. Ale najważniejsze że rośnie i cieszy oczy.
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz racje Grażynko , rośnie i bardzo cieszy moje oczy .Niesamowicie lubię jej barwę.
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Chociaż biegiem, ale dzisiaj obejrzałam cały ogród. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Taka różnorodność roślin i tyle donic. Widać, że jeszcze masz mocne stawy i kręgosłup. Oby tak dalej. Jak już mój zarośnie chwastami, bo nie będę go mogła pielęgnować, to bedę przychodzić do ciebie.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja już też staram się ograniczać donice do minimum, bo kręgosłup mi już też odmawia współpracy z ogrodem. Ale póki co to kilka jeszcze mam. Więc Kryseczko kto wie co będzie dalej - może ja będę odwiedzać twój? :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Leje i leje ale zrobiłam kilka zdjęć między chmurami daturze, fuksji i bukiecikowi kaliny koralowej a po deszczu było już za ciemno ale wyszły ciekawie, więc je pokażę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A te w pełnym zachmurzeniu pod wieczór.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nawet nie wiesz, Grażynko, jakaś Ty szczęśliwa, że u Ciebie leje. U mnie po długotrwałej suszy popadało trochę jeden dzień i zmoczyło ziemię na kilka cm. Wszystko usycha z pragnienia :cry:

Chyba lubisz robić zdjęcia po zmierzchu, prawda? Rzeczywiście są ciekawe, takie tajemnicze :D
A Twoja fuksja jest fantastyczna! Słyszałaś to już pewnie wiele razy, ale nie zaszkodzi powtórzyć ;)
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Zachwyciło mnie zdjęcie numer trzy jest niebiańsko cudowne :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Pooglądałam przed snem...teraz twoje Datury będą mi się śniły . Dobranoc ;:41
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ale piękne te zdjęcia Grażynko.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się że wam się podobają moje Datury - szkoda tylko, że nie mogę przesłać zapachu, bo to dopiero byłby prawdziwy efekt.Po tym jak lało mam o połowę kwiatów mniej, ale zakwitną następne a wiele kwiatów bylinowych zakwita po raz drugi - co mnie bardzo cieszy. Nigdy jednak nie było ich tak dużo jak w tym całkiem zakręconym roku.
Całkiem deszcz wykończył mi ogórki i pomidory, ale mój niechorujący pomidorek przetrwał, więc jeszcze sobie podjem co nieco. Tylko jakoś nic mi nie smakują śliwki z błota, ale jakoś to przeżyję - parę na drzewie zostało, więc starczy na placek ze śliwkami, albo na kluski ze śliwkami. Już mi ślinka cieknie. :wink: :lol: :lol:

:roll: Izo - to prawda że lubię przebywać wieczorami w ogrodzie, bo robi się jak piszesz tajemniczo i lubię obserwować jak budzą się do życia nocni goście mojego buszu. Poza tym wtedy najbardziej pachną wszystkie kwiaty i jest się czym delektować i zachwycać. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, piękne masz datury nie ujmując innym roślinom, zwłaszcza tej fantastycznej fuksji :shock:
Jeżeli chodzi o datury, to ja jedną posadziłem do gruntu i już widzę, że nareszcie zaczyna rosnąć. Liscie ma zdrowe a prędzej aż strach było na nią popatrzeć. Widać datury wolą bardziej grunt niż doniczkę. Czy zgadzasz się ze mną :?: , bo chciałbym jeszcze jedną wsadzić do gruntu :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zgadzam się Grzesiu, ale na zimę to radzę Ci wykopać ją z gruntu i przezimować w piwnicy. Ja w tym roku robię eksperyment i zostawiam jedną na zimę w gruncie pod okryciem, ale zrobiłam z niej już sadzonki. Tak że w razie czego to mam rezerwę.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, ja dwie swoje mam z "odzysku". Jesienią ubiegłego roku podczas spaceru zauważyłem suche bez liści jakieś "badyle". Wówczas nie wiedziałem co to jest :oops: . I wyobraź sobie, że w maju podczas jednej z przechadzek zauważyłem, że mają wypuszczone liście, więc ja wiedząc już co to jest bez żadnego myślenia zabrałem do domu i posadziłem. Mimo, korzeni na wierzchu, przetrwały zimę, pewnie dlatego, że była taka ciepła. Jednak i tak jak na ciepłolubną roślinę, to troszkę dziwne, że nie zmarzła, przecież mrozy jednak były.

No nic, ważne że udało się je odbudować :wink:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Grażynko, jak zwykle pięknie!
Rzeczywiście zdjęcia o zmroku mają swój urok (ach...gdybym tak mogła wyjść codziennie wieczorem do ogrodu... a tu 15 km trzeba najpierw dodreptać :lol: )
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Udała Ci się ta wieczorna sesja Grażynko :shock: :D
Datura w takim świetle wygląda egzotycznie :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”