Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
-
Grazia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Na Marii osiedlu nazywa się Morduś a na naszym Kropka.A dzieci ma czworo.My też je karmimy.Kotuś wędrowniczek.
Dołączam się do grona przyszłych emerytek.
Odkąd mam ogródek to z większą niecierpliwością wyczekuję emerytury. Jeszcze jakieś 20-25 lat i będę wolna. Będę pląsać z konewką cały dzień. 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Agnieszko - bardzo się cieszę że iksja była tak uprzejma..............
Stasiu - maluch jest dziki, ale Morduś-Kropek dwojga imion to straszny pieszczoch
Grażynko dzięki tym wędrówkom pomiędzy działkami - kotuś sobie żyje całkiem całkiem... latem. Zimą zawsze bardzo mi szkoda tych działkowych kotków
Izo - nawet nie wiesz jak szybko lata lecą. Czasem coś mi się przypomina z przeszłości i włos mi się jeży jak sobie uświadomię, że od tego czasu minęło 20 lub 30 lat.....
Ani się nie obejrzysz a już będziesz emerytką....
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj.
Ale dałaś akcent -czarno biały z dawnych czasów
To wszystko było tak niedawno.
Pozdrawiam
Ale dałaś akcent -czarno biały z dawnych czasów
To wszystko było tak niedawno.
Pozdrawiam
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu nasze koty zimą nie mają tak źle,są codziennie karmione przez moich sąsiadów.My tez jeździmy zimą dość często i to zawsze z wałówką dla kotów.
Ambusiu!
Jak miło znowu zawitać do Twojego ogroduuuu! Wszystko pięknieje! Dom pięknieje odnowiony, ogród się ukwieca coraz to nowymi różami, zdjęcia - rewelacyjne aż wpatrywać sie można!!! I jesień tego nie zmnieni, bo tak pięknie pokazujesz swoje kaszubskie zakątki! Pozdrowienia!!! 
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- amba19

Oranio! ja Cię chyba telepatycznie ściągnęłam do mojego wątku. Wczoraj jak już leżałam w łóżku - to sobie o Tobie myślałam. O tym jak dawno nie zaglądałam "Nad Oranię" i o tym że tak długo Ciebie nie było.
Dzisiaj zaglądam na forum no i proszę - JESTEŚ!
Grażynko! Ja wiem że Wy "dobre ludzie" jesteście i koty mają jedzonko u Was zapewnione ale i tak mi szkoda że im ogonki marzną, jak patrzę na moje futra wygrzewające się przy kaloryferach. Ja z kolei podkarmiam koty w pracy. A jest ich cała ekipa. Większość to podrzutki. Ludziom się wydaje że w Mleczarni to mleko płynie po ulicy i potrafią podrzucić cały miot.
Część znajduje nowe domki, czasami udaje się wkręcić koty znajomemu rolnikowi, a niektóre po prostu zostają. Koleżanka załatwia kastrację poprzez schronisko lub jakąś fundację czy stowarzyszenie - to się przynajmniej nie rozmnażają bez sensu. Ale ma też przechlapane, gdyż niektóre osoby w pracy nie są w stanie pojąć że bez tych kotów mielibyśmy plagę gryzoni.
Dzisiaj zaglądam na forum no i proszę - JESTEŚ!
Grażynko! Ja wiem że Wy "dobre ludzie" jesteście i koty mają jedzonko u Was zapewnione ale i tak mi szkoda że im ogonki marzną, jak patrzę na moje futra wygrzewające się przy kaloryferach. Ja z kolei podkarmiam koty w pracy. A jest ich cała ekipa. Większość to podrzutki. Ludziom się wydaje że w Mleczarni to mleko płynie po ulicy i potrafią podrzucić cały miot.
Część znajduje nowe domki, czasami udaje się wkręcić koty znajomemu rolnikowi, a niektóre po prostu zostają. Koleżanka załatwia kastrację poprzez schronisko lub jakąś fundację czy stowarzyszenie - to się przynajmniej nie rozmnażają bez sensu. Ale ma też przechlapane, gdyż niektóre osoby w pracy nie są w stanie pojąć że bez tych kotów mielibyśmy plagę gryzoni.
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Ambo! Dziękuję za pocieszenie co do cebul i grudnia!
Nier wiedziałam że Twój domek na działce jest takim pięknym, mieszkalnym też zakątkiem!
Wygląda super! Roboty nie zazdroszczę jesiennej, ale jest tak przytulnie na fotkach!
A "żółtą rabatę" na tle nowego tynku może można skontrastować jakąś obwódką i kilkoma elementami w jej środku?
Zdjęcia okroplonych kwiatów zmrazniętych są bardzo piękne. I te liście bordowe - wspaniałe!
Nier wiedziałam że Twój domek na działce jest takim pięknym, mieszkalnym też zakątkiem!
Wygląda super! Roboty nie zazdroszczę jesiennej, ale jest tak przytulnie na fotkach!
A "żółtą rabatę" na tle nowego tynku może można skontrastować jakąś obwódką i kilkoma elementami w jej środku?
Zdjęcia okroplonych kwiatów zmrazniętych są bardzo piękne. I te liście bordowe - wspaniałe!
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Witam, obejrzałam działkę. Niesamowite miejsce, ciekawe roślinki. Kupa złota wprawiła mnie w zazdrość
. Czy oznaczyłaś sobie sosnę z Syberii? Tak sobie chwilę pobiegałam po Twoim wątku więc nie wszystko mogę wyłapać.
A sprowadziły mnie te te cebule w grudniu. Czy możesz podać gatunki? Bo tego też nie mogę odnaleźć.
A sprowadziły mnie te te cebule w grudniu. Czy możesz podać gatunki? Bo tego też nie mogę odnaleźć.
- amba19

Witaj Magdo! Miło Cię gościć na Kaszubach
Nie znajdziesz tutaj opisu tej historii. To było dawno temu, gdy nie było jeszcze internetu a i działka była całkiem inna.
Kupiłam cebule tulipanów na giełdzie kwiatowej za grosze- bo sprzedawca się ich po prostu chciał pozbyć. Pamiętam, że sadziłam już po Świętach a przed Nowym Rokiem. Wszystkie wyrosły i zakwitły.
Nie znajdziesz tutaj opisu tej historii. To było dawno temu, gdy nie było jeszcze internetu a i działka była całkiem inna.
Kupiłam cebule tulipanów na giełdzie kwiatowej za grosze- bo sprzedawca się ich po prostu chciał pozbyć. Pamiętam, że sadziłam już po Świętach a przed Nowym Rokiem. Wszystkie wyrosły i zakwitły.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-ależ to wspaniała historia!(mimo,że dotyczy dawniejszych czasów, innej działki)
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
W wątku informacji o tym niby nie nie ma, a całe forum huczy, że Amba to rekordzistka w późnym terminie sadzenia cebul. Tulipany to zdarzało mi się u później sadzić, a teraz to mam problem, bo nakupiłam krokusów (nie tylko, ale tych najwięcej) i szukam pocieszenia, że coś z tego będzie, niestaty im więcej czytam tym bardziej się dołuje
.
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Wpadam, czytam, i znikam!

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witam
Ja tez późno sadzę
w tym roku jeszcze teraz dosadzam.
Ja tez późno sadzę
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Ja wczoraj posadziłam rododendrona, ale mi zostalo jeszcze dużo cebulek, pa 
Adresy do moich wątków