Taruniu Kochana, zaparz sobie herbatkę z imbirem, miód, cytrynka, nooo i pij herbatkę z szałwii raz dziennie, przez miesiąc
Ja tak robię i choróbska mnie mijają, chociaż moi Panowie chorują
Taro przyszłam do Ciebie z wizytą, pooglądałam Twój ogródek , jego dwie części. Piękny jest, a szczególnie zauroczyły mnie twoje róże, na jednym ze zdjęć w pierwszej części pokazałaś czerwoną różę w towarzystwie niebiesko kwitnącego bodziszka -obrazek ten-to miodzik na moje oczy.
Ja też kilka lat walczyłam z nornicami, żadne odstraszacze, chemia, czosnek nie pomagały, próbowałam wielu sposobów, ale nornice były tak sprytne, potrafiły przegryzać doniczki z cebulowymi i na moich oczach wciągać do środka kwitnące tulipanki, dużo szkód porobiły. Miejmy nadzieję ,że w nowym sezonie wyprowadzą sie z Twojej działki w inne miejsce.
Tego roku również zakupiłam u Anitki cebulki mieczyków, byłam bardzo zadowolona, kwiaty niespotykane, zachwycaliśmy się nimi.
Z ciekawośći będę do Ciebie zaglądała, muszę zobaczyć jak będą kwitły nowe powojniki.
Życzę zdrówka, nabieraj sił do przyszłego sezonu.
grypa ma to że należy z nią leżeć w ciepłym miejscu najmniej tydzień , pijąc herbatkę z miodem i cytryną , smarować nogi i piersi spirytusem można też i naleweczką z pigwy się kurować .. ja zawsze od września zapobiegawczo zjadam ząbek czosnku i nie choruję ,, nie bardzo go lubię ale wolę to niż chorowanie .. życzę abyś szybko się wykurowała ...
Taruś kochana
Dopiero Ty życzylas mi powrotu do zdrowia a teraz ja Tobie to samo piszę.
Mi juz powoli przechodzi, a było przez 5 dni kiepsko, aby u Ciebie szybko ta grypa minęła. Zdrowiej Ty i Twój M.Pozdrawiam
jak mi milo, ze pamiętacie o mnie, zawsze u mnie dla Was szeroko otwarte moje wrota,
za oknem deszcz, tak się pilnowałam żeby nie podłapać choróbska ale: co dla kogo przeznaczone na środku drogi rozkraczone!
Nie poddaje się, życzę Kochani wszystkim dużo zdrowia i aby do lata...........
Taruniu,
tez ci życzę zdrówka, nie daj się choróbsku!!!
Echinacea, aloes, szałwia i w co tam jeszcze apteczka bogata - pij duzo!
Zdrowiej szybciutko bo ogródek czeka ;)
buziaczki~!