Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje marzenie - maniusika .

Post »

Witam, Witam, Witam!!!
Ładnie tu i kolorowo i taka mądra wymiana zdań. Cudownieeeeee! Od razu chce się żyć.
Tutaj zza oknem świeci słońce, ale jeszcze na trawie i nie tylko jest szadź. Jak się zrobi troche cieplej(?), pomarzyć piękna rzecz, to muszę iść do ogrodu sadzić.
" Na peronie, w Poroninie, pchła pląsała na pianinie. Przytupnęła, podskoczyła i pianino... przewróciła"

Pa, pa, miłego i słonecznego dnia :wit :wit :wit ;:79 ;:80
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

słoneczko ładnie świeci ale i wieje mroźny wiatr ..nawet nie chce mi się wychodzić z domu ale muszę wsadzić te cebule bo jak dalej tak będzie to nie będzie można ich wkopać bo ziemia zamarznie , ale przez okno miło jest popatrzeć na ogród .. ale to już tak będzie do wiosny ,raz cieplej raz mroźniej a do tego jeszcze śnieg ... aby szybko minęła ta zima bo lato zleciało nie wiadomo kiedy a jesień chociaż zapłakana tez mija za to zima zawsze się wlecze i trudno doczekać się wiosny ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj.
Cebulki już posadzone?. U nas tez słoneczko i zimny wiatr.
Tak już pewnie będzie. Pozostało teraz nadrobić zaległości w domu i nabrać siły na nowy sezon.
Pozdrawiam.
x_P-42

Post »

Maniusiko a ja wolę zimę, bo czas leci szybko : Święta, Nowy Rok , karnawał, luty taki krótki i...już wiosenka. A jesień z tymi krótkimi zapłakanymi dniami zawsze mnie dołuje.
Wysadziłaś te cebulki? Ja wyrobiłam się w ub.tygodniu, ale...znów dokupiłam kilkadziesiąt żonkilków. :;230
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też Janeczko wpadłam na przecenę roślinek :lol: Nie mogłam się oprzeć oj będę jutro miała co robić :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wsadziłam już wszystkie cebulki i już nie wchodzę do żadnego ogrodnika aż po nowym roku .bo znowu coś mi w oczy wlezie a ja już naprawdę na razie nie mam gdzie sadzić ...widzę że i was dopadła mania dokupowania przecenionych cebulek .. może jeszcze przecenią hiacynty jak dłużej potrwają mrozy , chociaż jak znam swoich ogrodników wsadzą w doniczki i sprzedadzą na wiosnę już kwitnące ..
Mój album
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, widzę, że nie tylko ja mam problemy z dokupowaniem a potem sadzeniem. Czy my kiedyś damy spokój??? :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
x_P-42

Post »

stasia109 pisze:Witam, widzę, że nie tylko ja mam problemy z dokupowaniem a potem sadzeniem. Czy my kiedyś damy spokój??? :wit
Stasiu, naiwna jesteś ? Ja sobie to codziennie obiecuję i powtarzam : nie kupować. Dziś znów złamałam słowo. Czuję się kobietą bez honoru, ale za to szczęśliwą. :;230
A Ty Janeczko nie zarzekaj się :!: ;:3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to tak jak i ja szczęśliwa że znowu coś dokupiłam do swojego ogrodu .. zauważyłam że wszystko przeliczam na kwiaty jak mam wydać na coś innego ... ale to chyba już taka choroba ogrodników ..
Mój album
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak możesz pisać "bez honoru". Twoim obowiązkiem i honorem jest dbać o ogródek. Dobrze robisz, że dokupujesz. ;:196
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam i melduje u mnie zima poszła w sina dal, w przeciwieństwie do Ciebie muszę jeszcze pogrzebać w ogródku ale wchodzenie do niego o tej porze to niebezpieczeństwo bo ciągnie na zakupki bo niby jest tyle miejsca, obiecanki że już nie wejdę do ogrodniczego to tylko słowa rzucane na wiatr.
Kobieta zmienna jest prawda?
pozdrawiam i życzę miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Marysiu!

Przeszłam się po Twoim ogrodzie od pierwszej do ostatniej strony. Pierwsza reflksja
to dobrze, że już jesień bo bardzo napracowałaś się w tym sezonie. Wiosną kiedy
ogród zacznie żyć będzie tu cudownie. Masz tyle pięknych roślin i do tego tak wielkie terytorium,
że będziesz nas zadziwiać swoim ogrodem.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

w tym roku rzeczywiście trochę pracy było bo remont mieszkania spowodował dewastację ogródka przydomowego i zmiana ogrodzenia poprawiła z drugiej strony również skalniak na rampie został zniszczony .. musiałam wszystkie roślinki przesadzać do doniczek a na jesieni wszystko z powrotem na skalniak , ale teraz wyszedł mi ładniejszy i znowu powiększyłam sobie rabatkę bo zlikwidowałam trawnik przy rampie, teraz tam nie pasował .. natomiast ogródek przydomowy zastał mi na wiosnę zięć przywiózł wywrotkę ziemi na podwyższenie ogródka ,po usunięciu kaliny zrobił się tam dół .. teraz chociaż ładnie słoneczko świeci to trudno wytrzymać na dworze , jest mroźno i wiatr hula po moim wygwizdowie ...więc wszystkie prace związane z przebudowa ogródka zostały wstrzymane do wiosny ... no chyba że wróci jeszcze słoneczna i ciepła jesień albo znowu coś dokupię ...
Mój album
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Mario -Janino!

Ja już nie szaleję za roślinami cebulowymi. To szaleństwo miałam jakieś 10 lat temu.
Teraz skupiam się na roślinach, króre nie wymagają dużo pracy. Cebulowe rosną jak chcą,
przekopuję działkę i nie przejmuję się czy je uszkodziłam czy nie.
Dziękuję za życzenie zdrowia.
P.s prace w ogrodzie zostaw na wiosnę, szkoda zdrowia.
'
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47

Post »

Witaj dziękuje że odwiedziłaś mój ogród miło mi cie poznac i z ogromną przyjemnością pospacerowałam po twoim ogrodzie jest śliczny a te bzy,różowawy kolor piwoni ,cudne gożdziki brodate i mieczyki one mi dzieciństwo przypominaja było ich u mamy pełno a teraz tylko róże nic się nie zachowało muszę je sobie zafundować :wink: a wiciokrzew dech zabiera ( czy nie ma morzliwości abys ukorzeniła dla mnie z krzew ?) fantastyczna jest ta kolorowa hortensja a jakie wrzosy :)
Powiedz z kąd jestes bo widze swoje rejony w opisie :) może sąsiadkami jestesmy :D :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”