Ogród Ewy F
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ewy F
Dziewczyny, ostatnio rozmawiałyśmy o okrywaniu roślin,że jeszcze czekamy... U mnie dziś w nocy było -4 ! W ciągu jednej nocy spadło tyle kolorowych liści, które mogły jeszcze zdobić drzewa. Ale najbardziej boję się o hortensję ogrodową ! Mam ją pierwszy rok i nie zrobiłam jej jeszcze nawet kopczyka! Myślicie,że mogła się zmarnować ? Czy można to jakoś sprawdzić?
Izo! Chyba za bardzo panikujesz Nie mam za bardzo dobrych doświadczen z hortensjami ogrodowymi,Ja mam głównie krzewiaste i bukietowe,bo są bezproblemowe Myślę,że Cilla Ci pomoże
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam Ewo!
Tak cichaczem zajrzałem do Twojego ogrodu ale dopiero dotarłem do str. 30. Duży zadbany ogród z pięknymi kwiatami Przemyślane kompozycje. Miło się ogląda. Jutro nie odmówię sobie zobaczenia reszty.
Tak cichaczem zajrzałem do Twojego ogrodu ale dopiero dotarłem do str. 30. Duży zadbany ogród z pięknymi kwiatami Przemyślane kompozycje. Miło się ogląda. Jutro nie odmówię sobie zobaczenia reszty.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Dziękuję Janusz,ale trochę na wyrost z tym zadbaniem .Trudno to opanować
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Niezły maraton zrobiłem. Dotarłem do ostatniej strony ale miło spędziłem czas. Bardzo mi podobają się duże grupowe nasadzenia jednakowych roślin. Podkreśla to solidne zagospodarowanie terenu i robi wrażenie starego ogrodu Wiem, wiem ile to kosztuje wysiłku ale ile przyjemności. U siebie mam dwie ławki w ogrodzie. Teraz zabieraliśmy do garażu i żona pyta mnie ile razy na nich siedziałem - mało, czasami w niedzielę jak była pogoda
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
pięknie wygląda ten ognik czy irga? ja mam ale kuleczki są czerwone.
Widziałam bardzo piękny z ognika żywopłot tez zachciało mi się, ale muszę jednak zrezygnować bo "wcina" mi się do róży pnącej a ona nie bardzo widać lubi jego zaloty,
Ewuniu pięknie uchwyciłaś chwilę - ptaki to wdzięczny widok.
pozdrawiam
-
ROCHCIO
- 50p

- Od: 1 lis 2007, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie,
Ogród przepiękny, roslinki takie zadbane. Interesuje mnie kwestia taka, czy posadzone obok siebie różne irysy nie mieszają się kolorystycznie
Ogród przepiękny, roslinki takie zadbane. Interesuje mnie kwestia taka, czy posadzone obok siebie różne irysy nie mieszają się kolorystycznie
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
Masz rację Janusz z tymi ławkami,ale uznajmy ,ze jest to element krajobrazuPowtórzenia z jednakowych roślin,zwlaszcza rytmiczne ,spinają w całość gonitwę pomysłów
Taro ,to ognik .Na żywopłot nie polecam,bo lubi podmarzać i efekt w źywopłocie nie byłby za ciekawy .A tak to przemarzniete gałązki wytnę i zawsze do jesieni coś odbije.Ptaki niezmiennie podglada mój mąż
Rozumiem Elu,że pytasz,czy irysy się nie zapylają poprzez bliskie sąsiedztwo.Nie ma takiej opcji,co najwyżej jak kłącze się połączą ,to trudno rozsadzić nie mieszając roślin o różnych kolorach
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Ewko, kolory masz jak z bajki, piękna ta jesień u ciebie, czy dziś też tak kolorowo
Te koraliki zółte, to co ? pięknie się wylewa na ścieżkę
Te koraliki zółte, to co ? pięknie się wylewa na ścieżkę
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś nieprawdopodobnie piękna ta fota z wylewającym się na chodnik ognikiem
ależ obsypany koralikami - cudo prawdziwe 
Agnes ci odpowiedziała Grażynko.Będa mialy używanie kosy zimą nim zjedzą ogniki
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Ewo teraz zostało nam jeszcze troszkę prac jesiennych w ogrodzie i kilka miesięcy czekania na wiosnę . Ostatnie dni były słoneczne to nawet jesień mi się podoba , nie cierpię tylko dni deszczowych i takich szarych bez słońca .
Oby zimą u nas w tym roku spadło troszkę śniegu i zrobiło się biało to zima mi szybko zleci .
Genia
Oby zimą u nas w tym roku spadło troszkę śniegu i zrobiło się biało to zima mi szybko zleci .
Genia
W przyszłym tygodniu zapowiadają ocieplenie,ale ja mam wolne pod koniec tego tygodnia i chyba ubiorę się ciepło i okryję resztę