Piękne zimowity Czy wszystkie zostały kupione? Czy może już jest coś z własnej rozsady Mam jedną cebulę w swoim ogródku z tegorocznych zakupów. Miałam już jedną ale mi znikła po remoncie
Goryczko jestem pod wrazeniem i uważam ,ze ta jesień u Ciebie jest tak samo ładna jak lato co za feria barw,pięknie ,kolorowo ,cudownie ,ślicznie same ahy i ohy
Goryczko czy to też goryczki ?
Masz ciekawy ogród , można godzinami spacerować i podziwiać .Piękne hosty, hiacynty, trawa pampasowa ,wrzosy jestem pod wielkim wrażeniem .
U mnie tak pięknie nie rozrastają się goryczki .
Przepięknie w Twoim ogrodzie,wszyscy już bardzo wychwalili goryczki(cudna ta fuksjowa-Gentianaxscabra"Rhein",a le i "Job" prześliczny.Krysiu ,nie mam gdzie posadzić traw,może gdzieś przy różach-jedyne miejsce.Poradż jaka byłaby najbardziej odpowiednia,nie zasłaniałaby a dodawala uroku.
O Twoim ogrodzie można mówić i mówić-po prostu -ciekawy,miły,z a c h c i e w n y.Pozdrawiam
Goryczko śliczna Twoja jesień.
A to drzewko to chyba Larix kaempferi "Stiff Weeper" (modrzew japoński) szczepiony na pniu...jest naprawdę śliczny....też go mam zapisanego na liście.