Nowy ogród Jacka cz.3
- Grzesik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka cz.3
Cześć Jacek, a moje fuksje już napoczął mały przymrozek i zwarzył im końcówki, poprzycinałem je lekko i schowałem już do piwnicy, oby mi przetrwały ;) długa zima przed nimi ;)
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A ja dopiero teraz przypomniałam sobie że mam w ogrodzie fuksję
Tylko czy jeszcze ją mam ?
Tylko czy jeszcze ją mam ?
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie
Miło Was gościć
Teraz mam nadzieję, że i ja częściej będę gościł w Waszych ogródkach. W wielu już wspomnienia i podsumowania sezonu. Chętnie bym z tym poczekał ale patrząc dziś rano za okno widzę, że już też tylko wspomnienia mi zostały i zdjęcia, które wczoraj zrobiłem. Udało mi się w ostatniej chwili.
Agnieszko, tak, fuksje dzielniachy, pomimo iż tak delikatnie wyglądają. Jak to dobrze, że je na noc schowałem, bo byłoby po nich. Zaraz postawię je w mieszkaniu, bo mam chłodno to jeszcze pokwitną
Pierwiosnek od Geni, dlatego bardzo się cieszę, że zakwitł.
Moniko, cieszę się, że w końcu mam tulipany botaniczne i po raz pierwszy posadziłem je na skalniaku. Jeszcze bardzo podobają mi się turkiestanica ale to na przyszłość.
Dasz znać, jak będziesz cięła trzmielinę
Halinko, to dobrze, że nie zaglądałaś, bo u mnie nic się nie działo. Obserwuję badylki. Dereń jadalny wygląda obiecująco. Mam nadzieję, że przezimuje
Witaj Grzesik
Moje fuksje też by zmarzły, dybym ich nie schował. A chciałem, by młodziutka sadzonka 'Royal Velvet' zakwitła
Mariolu, we Wrocku cieplej niż u nas, to pewnie fuksja żyje, co najwyżej trochę ją mróz popieścił
Agnieszko, tak, fuksje dzielniachy, pomimo iż tak delikatnie wyglądają. Jak to dobrze, że je na noc schowałem, bo byłoby po nich. Zaraz postawię je w mieszkaniu, bo mam chłodno to jeszcze pokwitną
Moniko, cieszę się, że w końcu mam tulipany botaniczne i po raz pierwszy posadziłem je na skalniaku. Jeszcze bardzo podobają mi się turkiestanica ale to na przyszłość.
Dasz znać, jak będziesz cięła trzmielinę
Halinko, to dobrze, że nie zaglądałaś, bo u mnie nic się nie działo. Obserwuję badylki. Dereń jadalny wygląda obiecująco. Mam nadzieję, że przezimuje
Witaj Grzesik
Mariolu, we Wrocku cieplej niż u nas, to pewnie fuksja żyje, co najwyżej trochę ją mróz popieścił
- JacekP

Trochę wczorajszych zdjęć, zanim się całkiem zdezaktualizują. Ale już mogę powiedzieć: TAK BYŁO....
achillea filipendulina

polygonum bistorta

geum coccineum

geum rivale

achillea filipendulina

polygonum bistorta

geum coccineum

geum rivale

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Jacku
Piękne zdjęcia na dzień dobry 
Od lat mam turkestanica, jednak chyba słabo się mnożą, bo nie zauważyłam, żeby było ich więcej
Miłego dnia
Od lat mam turkestanica, jednak chyba słabo się mnożą, bo nie zauważyłam, żeby było ich więcej
Miłego dnia
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Jacku przepiękne zdjęcia i te przybliżenia wow ...cudnie 
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Cześć Jacku
Niesamowite, że te piękne bylinki jeszcze u Ciebie kwitły o tej porze !
Mówisz mróz, dobrze, że piękne fuksje - baletniczki były w domu.
U mnie marcinki i chryzantemy. Mam przeczucie i często to słyszę, że zima w tym roku przyjdzie szybciej. ;:69 ;:69 Pozdrówki.
Niesamowite, że te piękne bylinki jeszcze u Ciebie kwitły o tej porze !
Mówisz mróz, dobrze, że piękne fuksje - baletniczki były w domu.
U mnie marcinki i chryzantemy. Mam przeczucie i często to słyszę, że zima w tym roku przyjdzie szybciej. ;:69 ;:69 Pozdrówki.
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Widzę,że masz ładne fuksje,czy już je zimowałeś?Mam 2 z ciekawymi kwiatami i nie wiem jak je przezimowac?Obecnie stoją w nieogrzewanym pomieszczeniu.Piszesz,że rozmnażasz szałwię,ciekawi mnie jak to robisz?Czy rozdzielasz rozrośnięte krzaczki,czy ze szczepek?
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie, że wciąż masz kwitnące okazy w ogrodzie. Śliczne fotki!
- JacekP

Witajcie! To dzień chryzantemowy. Mnóstwo pięknych roślin dziś widziałem. To chyba najmilszy akcent tego święta
U mnie chryzantemy już przekwitają i dopiero w przyszłym roku spodziewam się ładnych krzaczków, bo trochę ich przeniosłem ze starego ogrodu.
Moniko, mam ochotę na botaniczne tulipany więc może w przyszłym roku posadzę turkiestanica
Jolu, dziękuję
Agnieszko, przymrozki już na całego więc to koniec sezonu. Muszę jeszcze wykopać kanny, zadołować doniczki i pookrywać rośliny.
Miło Cię gościć Zuziu
Z fuksjami robisz dobrze. Pomieszczenie powinny mieć jasne i chłodne (ok. 10-12st). Od czasu do czasu je podlać i tyle. W takich warunkach przechowuję wszystkie tarasowe. Fuksje mam od wielu lat.
Szałwie lekarskie rozmnażam przez sadzonki-badylki. Inne rozsiewają się same. Nawet 'Vulcano' się rozsiała a ja nawet nie wiem czy ona wieloletnia czy jednoroczna
Izo, kwitną już tylko pojedyncze kwiatki, ale cieszą one bardzo. Wkrótce pokażę kapusty ozdobne - są super
Moniko, mam ochotę na botaniczne tulipany więc może w przyszłym roku posadzę turkiestanica
Jolu, dziękuję
Agnieszko, przymrozki już na całego więc to koniec sezonu. Muszę jeszcze wykopać kanny, zadołować doniczki i pookrywać rośliny.
Miło Cię gościć Zuziu
Szałwie lekarskie rozmnażam przez sadzonki-badylki. Inne rozsiewają się same. Nawet 'Vulcano' się rozsiała a ja nawet nie wiem czy ona wieloletnia czy jednoroczna
Izo, kwitną już tylko pojedyncze kwiatki, ale cieszą one bardzo. Wkrótce pokażę kapusty ozdobne - są super
- JacekP

Jesienne słoneczka i wspomnienie sprzed dwóch dni...
heliopsis helianthoides

calendula officinalis

dendranthema

gaillardia aristata

heliopsis helianthoides

calendula officinalis

dendranthema

gaillardia aristata

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jacku - sama bym chciał mieć tyle słoneczek jesienią :P
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Jacku widzę że u Ciebie też Słonecznie 
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
Jacuś witaj !
Przepiękne słoneczka....
Przepiękne słoneczka....
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Ty u mnie a ja u Ciebie...
I oczy wielkie robię, że w Twoim ogródku jeszcze takie kwiatuszki dojrzeć można
O jak milusio się zaraz zrobiło! A u mnie zimnica, brązy i beże w odcieniach dominują w ogrodzie...no po za trawnikiem. Musiało przymrozić bo wszystko ścięte a kwiatka-kruszyny nie ujżysz...
I oczy wielkie robię, że w Twoim ogródku jeszcze takie kwiatuszki dojrzeć można
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli