Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.3
Jolu, mój kupiłam trzy lata temu z czerwonymi owocami, a ani w tamtym, ani w tym roku nie ma owoców  

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jouś przepiękne zawilce, a i chryzantemki wspaniałe  cudna kolorowa jesień u Ciebie
 cudna kolorowa jesień u Ciebie  Muszę i ja sobie posadzić kilka krzaczków chryzantem, bo naprawdę pięknie i długo zdobią ogrody
 Muszę i ja sobie posadzić kilka krzaczków chryzantem, bo naprawdę pięknie i długo zdobią ogrody 

cudna kolorowa jesień u Ciebie
 cudna kolorowa jesień u Ciebie  Muszę i ja sobie posadzić kilka krzaczków chryzantem, bo naprawdę pięknie i długo zdobią ogrody
 Muszę i ja sobie posadzić kilka krzaczków chryzantem, bo naprawdę pięknie i długo zdobią ogrody 
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Droga Joluś!. U mnie wczoraj była piękna pogoda. Słońce świeciło dość mocno, brak wiatru. Ale w niedzielę nie zabardzo wypada robić coś w ogrodzie na wsi, bo ludzie mają "złe oczy". Dziś poniedziałek, a tu leje, zimno, brrrr. Ja nie wiem kiedy skończę sadzenie. A tu jeszcze ma przyjść z Alleg... ponad 10 róż. I po co mi to było  

Adresy  do  moich  wątków 
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.

Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MONIKO ,nie chciała bym Cię jeszcze bardziej dołować ,ale u mnie dzisiaj znów pięknie  świeciło . Z rana padało ,ale później było iście letnio .
  świeciło . Z rana padało ,ale później było iście letnio .
ISIU ,Tobie też życzę dużo 

HALINKO,mój ostrokrzew ma do kolekcji pana i mam nadzieję ,że w przyszłych sezonach też obdarzy mnie owockami .
IGUŚ ,dziękuje .Prognozy się sprawdziły .Dzisiaj znów miałam :P
  :P 
AGNIESZKO ,wcześniej nie lubiłam chryzantem .Mam je dopiero od zeszłego roku .Pięknie zdobią ogród ,gdy już wszystko inne zasypia.
STASIU ,ja w niedzielę nie pracuję .Nie dlatego ,że to nie wypada ,ale po prostu uważam ,że niedziela to dzień święty i jeśli nie trzeba,to nie powinno się pracować .Niedziele przeznaczam na odpoczynek i czas spędzony z rodziną.
Przede mną też jeszcze troszkę sadzenia.Kupiłam dzisiaj sobie irgę wariegatę i modrzew pendule i jeszcze bardzo kusi mnie kilka rzeczy na allegro . 

świeciło . Z rana padało ,ale później było iście letnio .
  świeciło . Z rana padało ,ale później było iście letnio .ISIU ,Tobie też życzę dużo

HALINKO,mój ostrokrzew ma do kolekcji pana i mam nadzieję ,że w przyszłych sezonach też obdarzy mnie owockami .
IGUŚ ,dziękuje .Prognozy się sprawdziły .Dzisiaj znów miałam
 :P
  :P AGNIESZKO ,wcześniej nie lubiłam chryzantem .Mam je dopiero od zeszłego roku .Pięknie zdobią ogród ,gdy już wszystko inne zasypia.
STASIU ,ja w niedzielę nie pracuję .Nie dlatego ,że to nie wypada ,ale po prostu uważam ,że niedziela to dzień święty i jeśli nie trzeba,to nie powinno się pracować .Niedziele przeznaczam na odpoczynek i czas spędzony z rodziną.
Przede mną też jeszcze troszkę sadzenia.Kupiłam dzisiaj sobie irgę wariegatę i modrzew pendule i jeszcze bardzo kusi mnie kilka rzeczy na allegro .

- iwa27
- 1000p 
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Jolu jesteś niesamowita i ty mówisz, że nie pracujesz ??!! Dziewczyno mnie by się nie chciało połowy rzeczy, które ty robisz - podejrzewam - od niechcenia. Naprawdę jesteś wielka   Zdjęcia ogrodu jesiennego przepiękne. U mnie jak u Pyzi na azali na dobre zagnieździł się mączniak
 Zdjęcia ogrodu jesiennego przepiękne. U mnie jak u Pyzi na azali na dobre zagnieździł się mączniak  

Zdjęcia ogrodu jesiennego przepiękne. U mnie jak u Pyzi na azali na dobre zagnieździł się mączniak
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3

Mój kawałek świata.
część 3
- kogra
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu u Ciebie całkiem jesiennie jeszcze.
U mnie pada i szaruga paskudna się zrobiła.
Wyspa wielkanocna zapowiada się bardzo interesująco.
A co będzie pomiędzy iglaczkami - jakieś cebulowe ?

U mnie pada i szaruga paskudna się zrobiła.
Wyspa wielkanocna zapowiada się bardzo interesująco.
A co będzie pomiędzy iglaczkami - jakieś cebulowe ?
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- 
				x_P-42
No cóż Jolu , ja także obiecywałam sobie,że już żadnych zakupów. Tylko obiecywałam , niestety.JolantaGraj pisze:[... i jeszcze bardzo kusi mnie kilka rzeczy na allegro .

Jak się powstrzymać, skoro nie tylko Alle...drogo nęci. Od wczoraj popełniłam 5 zamówień, w tym jedno zagraniczne. Dobrze,że ze mnie zapobiegliwa gospodyni i mam dużo jedzenia zawekowanego i zamrożonego, bo rodzina głodowałaby przeze mnie.

aha! Mam składniki na Twoją buraczano - kapuścianą sałatkę, jutro będę wekować , więc chyba mogę jeszcze jedno zamówienie złożyć?

- agrazka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jola, a fotki ? Pokaż ta variegatkę, musi być śliczna 

serdecznie - Grażyna    - Mój ogród...

- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Taka   pogoda
 pogoda  

A u mnie już prawie ciepło, ale ciągle pada i tak od tygodnia 

Też w niedzielę nie pracuję. Wiem, że zmieniają się czasy, poglądy, tempo życia, ale jeden dzień wypoczynku każdemu się należy. To powinna być niedziela, jeśli ktoś niewierzacy, to chociażby dla tradycji i szacunku wobec świętujących i wiary przodków 

pogoda
 pogoda  
 A u mnie już prawie ciepło, ale ciągle pada i tak od tygodnia

Też w niedzielę nie pracuję. Wiem, że zmieniają się czasy, poglądy, tempo życia, ale jeden dzień wypoczynku każdemu się należy. To powinna być niedziela, jeśli ktoś niewierzacy, to chociażby dla tradycji i szacunku wobec świętujących i wiary przodków

Pozdrawiam Eugenia

- stasia109
Jolciu, ja już się boję wchodzić na Alleg.... Znowu wypatrzyłam roślinkę, która mi się bardzo spodobała. A ja jeszcze mam trochę cebul do posadzenia, no i te róże  . Zastanawiam się czy je nie zakopcować na zimę, bo z sadzeniem takiej ilości w tak krótkim (i brzydkim) czasie, to już chyba nie dam rady. M też już zaczyna na mnie patrzeć krzywo i coś tam mruczeć pod nosem
 . Zastanawiam się czy je nie zakopcować na zimę, bo z sadzeniem takiej ilości w tak krótkim (i brzydkim) czasie, to już chyba nie dam rady. M też już zaczyna na mnie patrzeć krzywo i coś tam mruczeć pod nosem   Chciejstaw jest dużo, tylko mocy przerobowych brakuje.
 Chciejstaw jest dużo, tylko mocy przerobowych brakuje.  
   Pa, miłego dnia
  Pa, miłego dnia 

. Zastanawiam się czy je nie zakopcować na zimę, bo z sadzeniem takiej ilości w tak krótkim (i brzydkim) czasie, to już chyba nie dam rady. M też już zaczyna na mnie patrzeć krzywo i coś tam mruczeć pod nosem
 . Zastanawiam się czy je nie zakopcować na zimę, bo z sadzeniem takiej ilości w tak krótkim (i brzydkim) czasie, to już chyba nie dam rady. M też już zaczyna na mnie patrzeć krzywo i coś tam mruczeć pod nosem   Chciejstaw jest dużo, tylko mocy przerobowych brakuje.
 Chciejstaw jest dużo, tylko mocy przerobowych brakuje.  
   Pa, miłego dnia
  Pa, miłego dnia 

- 
				Monia68
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, do mnie też w końcu dotarła lepsza pogoda  
   Przestało padać, więc od rana pracowałam w ogrodzie

- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24

już w stolicy, może jutro dotrze na wschód, tak nieśmialo marzę
  już w stolicy, może jutro dotrze na wschód, tak nieśmialo marzę  
 Pozdrawiam

Pozdrawiam Eugenia

- stasia109
aha, teraz wiem dlaczego u mnie ponuro i deszczowo, bo słoneczko poszło do Was, pa, pa  

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IWA ,a ja myślałam ,że azalie są bezproblemowe .Nie wiedziałam ,że je też łapie mączniak .  

GRAŻYNKO ,ja na razie cebulowych tam nie posadziłam ,może wiosną .W wydatkach nie przewidziałam cebulowych ,ale rzeczywiście na tej rabacie bardzo by się przydały . Musiała bym ich kupić dość sporo żeby był jakiś efekt ,a na tyle to nie mam kasy .
 Musiała bym ich kupić dość sporo żeby był jakiś efekt ,a na tyle to nie mam kasy .  

POLU ,skoro rodzinka ma co jeść ,to zamawiaj ,zamawiaj ,a my będziemy podziwiać . :P
Też mam zapasy mięska i rybek w zamrażarce ,a na półkach mnóstwo zapraw ,więc wystarczy tylko chlebek rodzince kupić i po kłopocie . 

GRAŻYNKO ,zaraz będą fotki ,wcześniej nie dałam rady ,bo bateria padła .
EUS ,u mnie dzisiaj pada ,z małymi przerwami ,więc gdy tylko przestaje to ja biegusiem do ogrodu . Wykopałam moje datury z gruntu ,naszarpała się nieźle i zaczęłam już wykopywanie dalii .
STASIU ,pochwal się co ciekawego wypatrzyłaś ,może i ja się skuszę . 
   .Co do róż ,nie wiem co Ci poradzić ,nie jestem specjalistką w tej dziedzinie .Może jeszcze pogoda dopisze i uda się je posadzić ,bo przecież 10 róż to,, mały pikuś,, .
 .Co do róż ,nie wiem co Ci poradzić ,nie jestem specjalistką w tej dziedzinie .Może jeszcze pogoda dopisze i uda się je posadzić ,bo przecież 10 róż to,, mały pikuś,, .      

MONIKO ,cieszę się ,że do Ciebie też zawitało ,ale dlaczego mnie opuściło .
 ,ale dlaczego mnie opuściło .  

EUS,jutro dotrze do Ciebie .Szykuj moce przerobowe .
 dotrze do Ciebie .Szykuj moce przerobowe .    

Oto moje wczorajsze zakupy irga Variegata i modrzew Pendula

GRAŻYNKO ,ja na razie cebulowych tam nie posadziłam ,może wiosną .W wydatkach nie przewidziałam cebulowych ,ale rzeczywiście na tej rabacie bardzo by się przydały .
 Musiała bym ich kupić dość sporo żeby był jakiś efekt ,a na tyle to nie mam kasy .
 POLU ,skoro rodzinka ma co jeść ,to zamawiaj ,zamawiaj ,a my będziemy podziwiać . :P
Też mam zapasy mięska i rybek w zamrażarce ,a na półkach mnóstwo zapraw ,więc wystarczy tylko chlebek rodzince kupić i po kłopocie .

GRAŻYNKO ,zaraz będą fotki ,wcześniej nie dałam rady ,bo bateria padła .
EUS ,u mnie dzisiaj pada ,z małymi przerwami ,więc gdy tylko przestaje to ja biegusiem do ogrodu . Wykopałam moje datury z gruntu ,naszarpała się nieźle i zaczęłam już wykopywanie dalii .
STASIU ,pochwal się co ciekawego wypatrzyłaś ,może i ja się skuszę .

MONIKO ,cieszę się ,że do Ciebie też zawitało
 EUS,jutro
 Oto moje wczorajsze zakupy irga Variegata i modrzew Pendula