Niestety nie ma mnie zbyt często na forum, mam problemy z internetem i muszę działać na drugim komputerze, a zdjęcia mam zgrane na tym pierwszym. Ciężko tak żyć bez Was, obecnie brakuje mi też czasu i czasem chodzę zła, że nie mogę do Was zaglądać
Roślinki Anny S.
Re: Roślinki Anny S.
Witajcie kochani.
Niestety nie ma mnie zbyt często na forum, mam problemy z internetem i muszę działać na drugim komputerze, a zdjęcia mam zgrane na tym pierwszym. Ciężko tak żyć bez Was, obecnie brakuje mi też czasu i czasem chodzę zła, że nie mogę do Was zaglądać
Pozdrawiam.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ja Ciebie też pozdrawiam!

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Ja również serdecznie Ciebie Aniu pozdrawiam 
Gorące pozdrowionka 
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Aniu nie martw się
my o Tobie pamiętamy i cierpliwie poczekamy na te obiecane fotki 
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Witaj Aniu
Co słychać u Ciebie ?
Pozdrawiam serdecznie
Co słychać u Ciebie ?
Pozdrawiam serdecznie
Witajcie Kochani
Powracam powoli do Was, na nic w ogóle nie miałam czasu, chciałam dziś porobić z rana fotki, ale baterie siadły
Storczyki wypuszczają nowe gałązki z oczek, bardzo się cieszę, a bałam się, że nie dam im rady.. Nie chciałam zapeszać, już od ponad tygodnia obydwa zaczynały wypuszczać, ale na razie jakoś im to idzie
Ten fioletowy co dwa dni rozwija kolejny pączek
Są też straty... Mimoza uschła, aturi również, zgniło kilka rozetek fiołkowych z maleństw, cissus też mi już pada, guzmania usycha powoli cała, 'pieniążek' również mi padł, szeflera zgniła... ech dużo tego, niestety okna przepuszczają zimno do mieszkania i woda albo nie wyparowuje i wszystko gnije, albo kaloryfery tak grzeją, że nawet zraszanie roślin nie pomaga i usychają. Ale ten chłód w nocy widzę sprzyja storczykom, o których już pisałam.
Bardzo się za Wami stęskniłam, nie wiem czy dam radę nadgonić wszystkie zaległości, postaram się choć trochę w miarę czasu. Od dziś zaczęłam chodzić na teorię prawa jazdy
Ze zdrowiem już dużo lepiej niż kilka miesięcy temu, więc powróciłam również do przedłużania paznokci
I w dodatku dostałam paczkę z hojką, niestety nie było widać danych nadawcy, jedynie doczytałam się, że z Gdyni, nie mam pojęcia od kogo ona jest, ale i tak bardzo bardzo (nie dziękuję) od razu mi się miło zrobiło w serduszku, a nie miałam za dobrych dni wtedy. Ale się rozpisałam, chyba o niczym nie zapomniałam. Buziaki dla Wszystkich 
Bardzo się za Wami stęskniłam, nie wiem czy dam radę nadgonić wszystkie zaległości, postaram się choć trochę w miarę czasu. Od dziś zaczęłam chodzić na teorię prawa jazdy
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Wspomnienie lata..
Aktualnie nie mam już tego żółtego hibiskusa, a szkoda, był piękny, a czerwony strasznie wyłysiał
(czyli ten największy), różowy czuje się całkiem dobrze 
Aktualnie nie mam już tego żółtego hibiskusa, a szkoda, był piękny, a czerwony strasznie wyłysiał Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- ewasz29

- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie martw się tym że hibiskus wyłysiał, jak tylko poczuje wiosnę to zobaczysz jak ruszy z nowymi gałązkami !
Ewuś dziękuję za odwiedziny i słowo otuchy, mam nadzieję, że odżyje, bo aż tak źle z nim nie jest (chyba) żeby nie przeżył.
To pokazuje tego biedaka.

I jeszcze storczyki, a w sumie patyki :P
Ten, który kwitnie to już mój wyczyn (pączki), a ten badylek to wypuszcza gałązkę z tego pędu, no i 2 pędy stoją w miejscu od czasu zakupu, pewnie ruszą na wiosnę.

To pokazuje tego biedaka.

I jeszcze storczyki, a w sumie patyki :P
Ten, który kwitnie to już mój wyczyn (pączki), a ten badylek to wypuszcza gałązkę z tego pędu, no i 2 pędy stoją w miejscu od czasu zakupu, pewnie ruszą na wiosnę.

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- 2iza
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 13:27
Storczyki słodkie ,a o hibka sie nie martw na pewno da sobie radę w końcu okaz z niego dużyyyy 
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Aniu zobaczysz przyjdzie wiosna i hibiscus będzie jak nowo narodzony
Ja niestety się ze swoim musiałam pożegnać
Ja niestety się ze swoim musiałam pożegnać
- ewasz29

E rzeczywiście hibiskus wcale aż tak źle nie wygląda. Troszkę go podciąć wiosną i napuszcza mnóstwo młodych gałązek z pączkami
Storczyki pięknie napuszczały ci pędzików kwiatowych .
Storczyki pięknie napuszczały ci pędzików kwiatowych .
Izo Teraz jak widzę, że zaczyna wypuszczać listki, a nie tylko zrzucać to się nie martwię, tylko jestem ciekawa jak zniesie podróż do Niemiec i czy wtedy będzie chciało mu się żyć..
Aniu Jak przyjdzie wiosna i będę swojego ciachać to mogę Ci przesłać to co będzie się nadawało na szczepki, o ile mi nie padnie po podróży.
Ewo Jeszcze nigdy nie ciachałam kwiatów w celu rozgałęzienia i mam nadzieję, że pomożesz w razie kłopotów ;)
Aniu Jak przyjdzie wiosna i będę swojego ciachać to mogę Ci przesłać to co będzie się nadawało na szczepki, o ile mi nie padnie po podróży.
Ewo Jeszcze nigdy nie ciachałam kwiatów w celu rozgałęzienia i mam nadzieję, że pomożesz w razie kłopotów ;)
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- ewasz29

żaden problem z cięciem hibiskusa . W sumie to najważniejsze żeby mieć ,,wizję '' jak roślinka ma wyglądać i żeby ją podciać na tyle żeby zostawić miejsca z których jest szansa na wypuszczenie pędów bocznych .Ja jednego ze swoich podcięłam tuż przed świętami i już zaczyna puszczać młode pędy