Iwonko, miło mi Cię gościć!
Wpadaj częściej!
Cynthia pisze:Akwarium masz niesamowite

Piękny ogródek do podglądania w długie , zimowe wieczory

O tak, jak masz chęć to w podpisie jest link do mojego podwodnego ogródka... tam są zdjęcia z ostatniego prawie roku, a zmiany były spore, to i jest co oglądać.
PW Ci wysłałem!
Ewa Janina Sadowska pisze:Andrzeju-przepiękny wąsacz i mówisz,że ten to "mały",a "dużego" masz także?Te niebieskie to nie są błękitki?
Ewo
Te niebieskie to Neony Inesa (Paracheirodon innesi syn. Hyphessobrycon innesi), wąsacz - to krewetka Amano(Caridina Japonica), a za nim jest właśnie Zbrojnik mały. Miałem zbrojniki różnej wielkości - nawet ponad 40 - centymetrowego plecostomusa , a niedawno - bo w kwietniu, eksmitowałem jeszcze małego bo 15 centymetrowego Gibbicepsa. W zeszłym roku miałem też zbrojniki niebieskie. Jak widzisz trochę tego było. Na forum akwarystycznym - gdzie widziałaś już mój "baniaczek" te "przygody" są opisane... Rośliny są cały czas , ale co jakiś czas nieco zmieniam aranżację, w najbliższym czasie nastąpi kolejna zmiana.
Dorotko
Akwarium jest najmniejszym z posiadanych , aczkolwiek ma te 100 litrów, a że jest niskie - to powierzchnię ma jak "normalna" 250-tka.
Grażynko
Masz rację - wspaniałe hobby. Ty też możesz sobie założyć - rad na akwarystycznym udzielam.

Chętnie pomogę.
Asiu
W Krakowie biało było tylko jak śnieg padał, ale na wsi w lesie to pewnie dalej śnieg leży na ogrodzie... 8)
Smokini - masz absolutną rację