Powolna metamorfoza
No co Ty......bishop pisze: Na drugim i trzecim zdjęciu kwiaty róż. To takie krzewy zrzucające liście na zimę, najczęściej o gałęziach pokrytych cierniami, o bardzo szerokim spektrum pokroju, wielkości i kolorów kwiatów. Wiele ich kwiatów charakteryzuje się pięknym zapachem, a niektóre róże mogą nawet udawać pnącza. Każdy może znaleźć cos dla siebie. Polecam.
O rany!!! to ja muszę koniecznie się za nimi rozglądnąć!
Mówisz, że zapach? wow ...
To ja zaraz lecę do sklepu kupić sobie kilka

Czemu wcześniej nie mówiłęś, ze masz coś takiego?????
ale z Ciebie kolega... heh
Ta pierwsza ma piękny kolor...hmmm...bishop pisze: Tu akurat fotki moich dwóch pierwszych własnoręcznie sadzonych róż. Kupionych jako "Parfume de Cardinal" i Perfume de Romeo et Juliet". Prawdziwych nazw nie znam
kurcze zaczynam zazdrościć... to chyba niedobrze (??)ze mną
z uśmiechami Iza  
u liski

u liski
- 
				x-d-a
Krzysiu, zimy też nie lubię, więc jak tylko zrobi się zimno - uciekam do ciepłych krajów  

Dobrze byłoby przeczekać tę paskudna u nas porę i wrócić gdzieś w kwietniu, ale na razie ten model pozostaje moim marzeniem.
Tydzień na rozgrzanej słońcem plaży musi wystarczyć na naładowanie akumulatorów 

A dla Ciebie na niedzielę moja fuksja

Dobrze byłoby przeczekać tę paskudna u nas porę i wrócić gdzieś w kwietniu, ale na razie ten model pozostaje moim marzeniem.
Tydzień na rozgrzanej słońcem plaży musi wystarczyć na naładowanie akumulatorów

A dla Ciebie na niedzielę moja fuksja

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krzyś - muruje, Iza - sposobi się na zabawę, a ja szykuję akwalung, 
bo leje okrutnie, choć całkiem ciepło, bo w 10 C.
Z jednej strony, ciągnie do lasu, bo po 2 dniach deszczu, powinny być grzyby
ale nie mam spodni gumowych.
Przechadzki w mokrych porach i na ślizgającym się gruncie, jakoś mnie nie podniecają 

Róże?
Hmmm, nawet Westerlandy nie kwitną, jeden baldach z mini kwiatkami ma Izy- Satina.
I ona robi za różany ogonek sezonu .
 .

bo leje okrutnie, choć całkiem ciepło, bo w 10 C.
Z jednej strony, ciągnie do lasu, bo po 2 dniach deszczu, powinny być grzyby
ale nie mam spodni gumowych.
Przechadzki w mokrych porach i na ślizgającym się gruncie, jakoś mnie nie podniecają

Róże?
Hmmm, nawet Westerlandy nie kwitną, jeden baldach z mini kwiatkami ma Izy- Satina.
I ona robi za różany ogonek sezonu
 .
 .- 
				minismok
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
jesień,jesień,jesieńńń..........chyba się rozgadam  ........fuksje trzymam na poddaszu,zimują niezle ale wyciągaja im się pędy.......
 ........fuksje trzymam na poddaszu,zimują niezle ale wyciągaja im się pędy.......
jesienne kwitnące róże na deszczu wygladają jak dzidzie-piernik 

a fotosik proFO juz przesłał mi 7 maili ale w zadnym nie ma nr. konta na które mam uiścić :o .to mi przypomina historyjkę z pobytu w eleganciej topowej kawiarni "Królowa Marysieńka".........a było tak;
  juz przesłał mi 7 maili ale w zadnym nie ma nr. konta na które mam uiścić :o .to mi przypomina historyjkę z pobytu w eleganciej topowej kawiarni "Królowa Marysieńka".........a było tak;
proszę kawę........a jaką? czarną czy białą?..czarną..a z cukrem czy słodzikiem?......bez......a parzoną czy z ekspresu?, z ekspresu.......a cisnieniowego czy przelewowego?......cisnieniowego ......a małą czy duża?..dużą!......a z markizą czy pierniczkiem?......hmmm a kawę macie arabicę czy robustę?
 ......a małą czy duża?..dużą!......a z markizą czy pierniczkiem?......hmmm a kawę macie arabicę czy robustę?  .....a paloną na miejscu czy w palarni? i jak?
 .....a paloną na miejscu czy w palarni? i jak?  .a ziarno standardowe czy marago?
 .a ziarno standardowe czy marago?  .....a skad ta kawa z Brazyli a moze Etiopi?.........KAWA JEST Z NIEMIEC! prosze Pani!
  .....a skad ta kawa z Brazyli a moze Etiopi?.........KAWA JEST Z NIEMIEC! prosze Pani!  .........
 .........  

ale będzie dobrze Bishopciu........będzie dobrze.....

........fuksje trzymam na poddaszu,zimują niezle ale wyciągaja im się pędy.......
 ........fuksje trzymam na poddaszu,zimują niezle ale wyciągaja im się pędy.......jesienne kwitnące róże na deszczu wygladają jak dzidzie-piernik

a fotosik proFO
 juz przesłał mi 7 maili ale w zadnym nie ma nr. konta na które mam uiścić :o .to mi przypomina historyjkę z pobytu w eleganciej topowej kawiarni "Królowa Marysieńka".........a było tak;
  juz przesłał mi 7 maili ale w zadnym nie ma nr. konta na które mam uiścić :o .to mi przypomina historyjkę z pobytu w eleganciej topowej kawiarni "Królowa Marysieńka".........a było tak;proszę kawę........a jaką? czarną czy białą?..czarną..a z cukrem czy słodzikiem?......bez......a parzoną czy z ekspresu?, z ekspresu.......a cisnieniowego czy przelewowego?......cisnieniowego
 ......a małą czy duża?..dużą!......a z markizą czy pierniczkiem?......hmmm a kawę macie arabicę czy robustę?
 ......a małą czy duża?..dużą!......a z markizą czy pierniczkiem?......hmmm a kawę macie arabicę czy robustę?  .....a paloną na miejscu czy w palarni? i jak?
 .....a paloną na miejscu czy w palarni? i jak?  .a ziarno standardowe czy marago?
 .a ziarno standardowe czy marago?  .....a skad ta kawa z Brazyli a moze Etiopi?.........KAWA JEST Z NIEMIEC! prosze Pani!
  .....a skad ta kawa z Brazyli a moze Etiopi?.........KAWA JEST Z NIEMIEC! prosze Pani!  .........
 .........  

ale będzie dobrze Bishopciu........będzie dobrze.....
nic nie jest takie jakim się wydaje  Spis Treści

- 
				goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Odp.
Witaj Krzysztofie!
Koniecznie musisz zainteresować się goryczkami. Są to piękne kwiaty pozornie skromne ale mają urok,
wymagania i wiesz jak na rośliny są inteligentne "szybko się uczą" .

Koniecznie musisz zainteresować się goryczkami. Są to piękne kwiaty pozornie skromne ale mają urok,
wymagania i wiesz jak na rośliny są inteligentne "szybko się uczą" .
podgladalas czy co?minismok pisze: proszę kawę........a jaką? czarną czy białą?..czarną..a z cukrem czy słodzikiem?......bez......a parzoną czy z ekspresu?, z ekspresu.......a cisnieniowego czy przelewowego?......cisnieniowego......a małą czy duża?..dużą!......a z markizą czy pierniczkiem?......hmmm a kawę macie arabicę czy robustę?
.....a paloną na miejscu czy w palarni? i jak?
.a ziarno standardowe czy marago?
.....a skad ta kawa z Brazyli a moze Etiopi?..
z uśmiechami Iza  
u liski

u liski
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
To powinno zadziałać na 100 procent. Wiosną powinny zacząć wypuszczać pędy, te młodziaki ukorzeniają sie w try miga.bishop pisze: Agnieszko, ja nawet nie wiem, co sadzonkować u tych maluszków. Spróbuje tej metody z przycinaniem na zimę i przechowaniem rośliny matecznej. Bo bardzo mi się podobają fuxsje.:
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 
				goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Re: Powolna metamorfoza
Witam Krzysztofie
Dziękuję za słowa otuchy i dotychczasową pomoc.

Dziękuję za słowa otuchy i dotychczasową pomoc.
- iwonaxp
- 1000p 
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Cześć Krzysiu  

Jak dobrze , że ty tu stoisz na baczności dzięki za pomoc
 dzięki za pomoc 

Jak dobrze , że ty tu stoisz na baczności
 dzięki za pomoc
 dzięki za pomoc 
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nie ma żadnych relacji... z frontu walki z białym badziewem... czy mam rozumieć, że u Ciebie Babie Lato ?   

czy po prostu nie lubisz marudzić  ;:2