Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jacku, ja też bardzo lubię szałwie, i to te jednoroczne, które kolorem po oczach bija jak i te bylinowe.
Są to nieskomplikowane roślinki.

Kolory u Ciebie jeszcze letnie.
:lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku piękna kolorystyczna kompozycja ze słoneczniczkami i szałwią- super energetyczy, pozytywnie nastrajający widok :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Igo :!: Szałwie to piękne rośliny. Mam je na rabatach i w ogródku ziołowym. Niestety, badylki od Ciebie szałwi fioletowej mi się nie przyjęły :cry: więc jeszcze za nią zapoluję.
Gdyby nie lecące liście i coraz krótsze dnie, czułbym się jak późnym latem - tyle jeszcze kwiatów i zieleni.

Agness, mam nadzieję, że takie widoczki będą cieszyć oczy jeszcze z miesiąc. Przed chwilą byłem u Ciebie ale zapomniałem napisać, że pięknie wzeszły sasanki. Jest ich cała masa :!: Dziękuję za nasionka :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Jacku !
Piękna szałwia , ja również bardzo lubię rośliny z tego gatunku.
Widoczki z Twego ogrodu iście letnie !

:) :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

byłam, podziwiam, wrócę
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pelagio :!: A która szałwia Ci sie spodobała? Bo pokazałem trzy. Dla mnie wszystkie ładne i każda ma swoją historię :)

Cieszę się Taro, że wpadłaś :) Czas na rewizytę, bo dawno u Ciebie nie byłem.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Jacku widzę że kwaiatu u Ciebie nie boją się zimna i nadal pokazują na co je stać :wink: u mnie dziś w nocy niestety pomarzły już dalie i trochę kanny złapało... ale jeszcze stoją sobie :wink: i tak nie miałam czasu nic z nimi zrobić bo dziś został rozebrany foliak !! daaawno się tak nie narobiliśmy cały dzień... ale działki 2 razy więcej :lol: jak będę wiedziała, kiedy Ida przyjecie na pewno dam znać, mam nadzieję że i Ty nas odwiedzisz :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O cieszę się Alu :) Chętnie poznam Idę. Gratuluję nowej przestrzeni ogrodowej :!: To tak jak u mnie tyle, że ja muszę wykarczować zielsko i już mam ogród większy :)
U mnie jeszcze nic nie pomarzło, ale już przygotowałem pomieszczenie na tarasowe.
Tyle kwiatów jeszcze kwitnie, że szkoda by było, jakby to jeden przymrozek ściął. To chyba dla mnie najsmutniejszy widok co roku :cry:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

JacekP pisze:Witajcie :!: Dopiero teraz mam chwilkę czasu po ciężkim dniu. Dziękuję Wam za odwiedziny :)

Bogusiu, a znasz może nazwę tej różowej kaktusowej? Wykopypawnie dalii jest dla mnie tak naturalne, że przestałem się nad tym zastanawiać, a bez tych kwiatów, czegoś by mi brakowało w ogrodzie.
Jacku nie pamiętam ,po prostu nie mam pojęcia jak się nazywa ta dalia ,,, :P
ja tak samo twierdze ,że bez dalii nie było by pięknie w ogrodzie ,one zapełniają pustkę po wiośnie :P
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jacku u Ciebie w ogóle nie widać, że mamy już jesień. W dalszym ciągu masz pięknie i kolorowo.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku zdjęcia piękne fajnie ze jeszcze w naszych ogrodach jeszcze jest tyle akcentów kolorowych ,
Teraz najważniejsze przetrwanie jesieni i zimy .
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :!: Miło Was gościć w ten dżdżysty dzień :)
Ładnie kiełkują byliny, które jesienią wysiewałem - orliki, sasanki, ślazy. Szałwie ciągle się same wysiewają. Szkoda, że te jednoroczne zaraz zmarzną.

Bogusiu, te starsze dalie mam bez nazw więc próbuję jakoś dopasować z tymi, które gdzieś wypatrzę :)

Marcin, to tylko tak wygląda na zdjęciach, bo po prostu nie pokazuję oznak jesieni. A niestety coraz bardziej się panoszy. Cieszę się z tego co jeszcze kwitnie i ma ładne liście. Właśnie wyszły obrazki włoskie, których zielone liście będą cieszyć oczy całą zimę :)

Geniu, tak to już jest w naszym klimacie. Ale z przyjaciółmi na forum zimne miesiące mijają szybciej :) Ja mam sporo prac gospodarczych więc i zimą będę biegał po ogrodzie.
Grzegorz B

Post »

Jacku, widzę że u Ciebie barwnie jak latem :shock: , a to i dobrze, bo u mnie za oknem pochmurnie więc trochę barw na osłodę dnie, nie zaszkodzi. Podoba mi się bardzo to, że można u Ciebie odnaleźć rośliny, jakie ciężko zobaczyć w zdecydowanej większości :)
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piękne letnie zdjęcia jacku :wink:
Najbardziej podoba mi sie jednak fotka nachyłka.....
I połączenie słoneczniczka z szałwią...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku, to szałwia omszona, która od Ciebie dostałam tez będzie różowa? A byłam pewna, ze fioletowa :D Chyba będę musiała ja przesadzic ...
Bardzo ładnie jeszcze u Ciebie, kwiatowo. Prawie letnio :D Nie widzę jesieni :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”