Oncidium cudnie kwitnie i ma super kolorek a do tego bananek....rewelacja
Moje szkraby
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hehe, hojoba grasuje ;)
Super nowości.
Oncidium piękne
O ile dobrze pamiętam, u nas w domu mama miała bananka i nasza sunia oskubała liście do gołej ziemi.
I tylko tą jedną, jedyną roślinę skubała, chociaż na parapecie były też inne (musiała się nakombinować jeszcze, żeby wejść na parapet). To tak mi się przypomniało na widok kotka. 
Super nowości.
Oncidium piękne
O ile dobrze pamiętam, u nas w domu mama miała bananka i nasza sunia oskubała liście do gołej ziemi.
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Marylko z wielką ciekawością oglądałam te foteczki
śliczne hojki (i jaka ilość!) bananek też superaśny i reszta maluszków również
a a propos hojek... - to jakie miejsce najbardziej byłoby dla niej odpowiednie? czy okno zachodnie będzie tolerować? Północne pewnie nie bardzo...? A pytam, bo dmuchnęłam szczepkę siostrze i już puszcza korzonki, a więc niedługo będzie trzeba ją wsadzić do ziemi i ulokować
a a propos hojek... - to jakie miejsce najbardziej byłoby dla niej odpowiednie? czy okno zachodnie będzie tolerować? Północne pewnie nie bardzo...? A pytam, bo dmuchnęłam szczepkę siostrze i już puszcza korzonki, a więc niedługo będzie trzeba ją wsadzić do ziemi i ulokować
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Dziękuje kochani
Hoyoba ogarniała mnie od dłuższego czasu i w końcu zfiksowałam strasznie... Zapytałam Ani Czarnoty czy ma obecnie jakieś szczepki do sprzedania, przysłała mi ofertę i ... Białej gorączki dostałam i kupiłam tyle
Ale ogromnie szczęśliwa jestem
Misia bananka tylko obwąchuje... Podoba jej się - lubi siedzieć wśród kwiatków
Kiedy przyszła paczka od Ani w ogóle nie chciała mnie do niej dopuścić, wlazła do środka i koniec... a potem oczywiście uczestniczyła w sadzeniu hoyek... Taka z niej mała pomocnica
Maju u mnie hoje nie stoją na oknie, więc nie wiem, która wystawa dla nich najlepsza... 2 duże carnosy mam na meblach, jedną w dużym pokoju ze wschodnim oknem a drugą w kuchni, naprzeciwko okna południowego. Tą ostatnią przechowuję siostrze dopóki nie wprowadzi się do nowego domu.. Moje nowe hojki też ustawiłam w jasnych miejscach, ale nie na bezpośrednim słoneczku
Hoyoba ogarniała mnie od dłuższego czasu i w końcu zfiksowałam strasznie... Zapytałam Ani Czarnoty czy ma obecnie jakieś szczepki do sprzedania, przysłała mi ofertę i ... Białej gorączki dostałam i kupiłam tyle
Misia bananka tylko obwąchuje... Podoba jej się - lubi siedzieć wśród kwiatków
Maju u mnie hoje nie stoją na oknie, więc nie wiem, która wystawa dla nich najlepsza... 2 duże carnosy mam na meblach, jedną w dużym pokoju ze wschodnim oknem a drugą w kuchni, naprzeciwko okna południowego. Tą ostatnią przechowuję siostrze dopóki nie wprowadzi się do nowego domu.. Moje nowe hojki też ustawiłam w jasnych miejscach, ale nie na bezpośrednim słoneczku
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Marylko ja widzę, że Ty już porządnie zawirusowana jesteś.
Ale hojki cudne kupiłaś. Życzę, żeby Ci wszystkie pięknie urosły i oczywiście zakwitły.
Bananek i storczyk również piękniutkie.
Ale hojki cudne kupiłaś. Życzę, żeby Ci wszystkie pięknie urosły i oczywiście zakwitły.
Bananek i storczyk również piękniutkie.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Taccanivea
- 1000p

- Taccanivea
- 1000p