Na wsi u maakity cz.2
- Kocina
- 1000p

- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiedziałam, że nasturcje mogą NIE wykiełkować.
W tym roku siałam je po raz pierwszy (nie liczę babcinego ogrodu, kiedy miałam 5 czy 6 lat).
Wylazły po niecałym tygodniu, na dodatek oblazły wszystko w swoim zasięgu (a zasięg miały ogromny!).
Zwalczałam je jak chwasty
Myślałam że one tak zawsze szaleją, a tu okazuje się, że miałam sporo szczęścia.
Chyba spojrzę na nie łaskawszym okiem.
W tym roku siałam je po raz pierwszy (nie liczę babcinego ogrodu, kiedy miałam 5 czy 6 lat).
Wylazły po niecałym tygodniu, na dodatek oblazły wszystko w swoim zasięgu (a zasięg miały ogromny!).
Zwalczałam je jak chwasty
Myślałam że one tak zawsze szaleją, a tu okazuje się, że miałam sporo szczęścia.
Chyba spojrzę na nie łaskawszym okiem.
- Andrzej Max
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Na wsi u maakity cz.2
Marto, Ty nie wiedziałaś że mogą nie wykiełkować, a ja że mogą się nie piąć...
Dopiero Magda mi to uświadomiła...

Dopiero Magda mi to uświadomiła...
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Zdjęć nasturcji nie mam tzn miałam, ale zgubiła, więc musicie mi uwierzyć na słowo, że była ładna, ale piąć się nie chciała nawet ta pnąca. Szanujmy więc nasze nasturcje. U mnie zima zawitała i nie chce sobie pójść gdzieś dalej.
W środę rano zastał mnie taki widok:

Robiłam kopczyki różom od 8 rano do 11. Pozostałe rośliny chyba jeszcze mają czas na zabezpieczanie. Datura jest na polu tylko w zacisznym miejscu koło domu.
W środę rano zastał mnie taki widok:

Robiłam kopczyki różom od 8 rano do 11. Pozostałe rośliny chyba jeszcze mają czas na zabezpieczanie. Datura jest na polu tylko w zacisznym miejscu koło domu.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magda ja też kiedyś miałam nasturcję pnącą ,która się nie pięła, wolała być płożącą :P :P Widoki zimowe ładne szkoda, że tak szybko aura zimowa zawitał, a u Ciebie w górkach to na pewno śniegu jest dużo więcej. U mnie też nie było długo prądu, a od trzech dni wyłączają też na 1-2 godz. w ciągu dnia.
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Madziu dawno mnie u Ciebie nie było
,a Ty sporo się napracowałaś przy nowych rabatkach,będziesz szaleć wiosną i sadzić i przesadzać
.Zimy nie zazdroszczę ,która Cię naszła niespodziewanie,u mnie nie było ani grama śniegu,ale jak znam swój rejon to nadrobi z nawiązką,tylko patrzeć 
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę Madziu że u Ciebie też zawitała zima
chyba troszkę za wcześnie 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaka zima?!! Ale nie zazdroszczę
U mnie najpierw sztormowa pogoda łącznie z podtopieniami, a ostatnie dwie noce mroźne. Ścięło i zmroziło dokładnie wszystkie jednoroczne i ciepłolubne. Smutny widok...
Nasturcję uwielbiam! Mam co roku, w tym to nawet samosiejki miałam.
Nasturcję uwielbiam! Mam co roku, w tym to nawet samosiejki miałam.
- Andrzej Max

- Kontakt:
U mnie, jak tydzień temu byłem nasturcje jeszcze kwitły, teraz pewnie przywalone śniegiem...
ja tez nie mialam pradu... masakra ... nie zazdroszcze zimy brrr
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- maakita

Dorotko, tylko dziwnym trafem ja tych nasturcji mam z czerech opakowań różnych firm
. Może to kwestia gleby?
Halinko cieszę się, że wpadłaś. Tempo forum jest za szybkie, dlatego czasem niektóre ogródki nam uciekają. Ja u Ciebie jestem w miarę regularnie (czasem jakieś strony mi uciekają), ale jakoś tak nic nie wpisuje. To dziwne, że u Ciebie nie było śniegu, bo z tego co pamiętam choć jesteś z Pomorza to w jakimś takim zimnym miejscu.
Jolu, no wcześnie i nie chce odejść :x
Izo jak słyszę sztorm to mi ciary po plecach przechodzą, choć z drugiej strony zazdroszczę tej dawki jodu. Trzymam za twoje ciepłolubne
Andrzeju moje choć przywalone śniegiem wciąż żywo zielone, a u Ciebie pewnie cieplej niż u mnie...
Izo brak prądu też ma swoje plusy, niepowtarzalny nastrój przy świecach...
Halinko cieszę się, że wpadłaś. Tempo forum jest za szybkie, dlatego czasem niektóre ogródki nam uciekają. Ja u Ciebie jestem w miarę regularnie (czasem jakieś strony mi uciekają), ale jakoś tak nic nie wpisuje. To dziwne, że u Ciebie nie było śniegu, bo z tego co pamiętam choć jesteś z Pomorza to w jakimś takim zimnym miejscu.
Jolu, no wcześnie i nie chce odejść :x
Izo jak słyszę sztorm to mi ciary po plecach przechodzą, choć z drugiej strony zazdroszczę tej dawki jodu. Trzymam za twoje ciepłolubne
Andrzeju moje choć przywalone śniegiem wciąż żywo zielone, a u Ciebie pewnie cieplej niż u mnie...
Izo brak prądu też ma swoje plusy, niepowtarzalny nastrój przy świecach...
- Andrzej Max

- Kontakt:
Nie mogę sie doczekać aż będzie znowu cieplej, żeby coś jeszcze w ogródku przed wiosną ( a nawet przed zimą
).
- maakita

Ja mam trochę takich prac, które muszę zrobić przed zimą, bez względu na pogodę
. A u mnie coraz zimniej.