Przemytniczka 8) Ja też czasem chowam roślinkę i wnoszę do domu w plecaku.
Moje szkraby
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne nowości.
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marylko, piękne nowości.
Koło fikusa też się kręciłam, ale w mojej B same jakieś takie powykrzywiane strasznie były.
Kawusia też mnie kusi, ale jednak trochę się boję, że mogłabym się z nią nie polubic.
W sensie, że ona mogłaby nie polubic mnie.
Ponoc to kapryśna dama jest.
A kicia Twoja to strasznie fotogeniczna jest. Nawet z tej drugiej strony.

Koło fikusa też się kręciłam, ale w mojej B same jakieś takie powykrzywiane strasznie były.
Kawusia też mnie kusi, ale jednak trochę się boję, że mogłabym się z nią nie polubic.
W sensie, że ona mogłaby nie polubic mnie.
A kicia Twoja to strasznie fotogeniczna jest. Nawet z tej drugiej strony.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Dziękuję ślicznie za odwiedziny i miłe słowa
Misia fotogeniczna jest z każdej strony - na tylnich nogach ma coś jakby pantalony z futerka - bardzo kudłate... Nie udało mi się jeszcze tego uchwycić na zdjęciu...
Ma tez miejsce na parapecie, chociaż korci mnie, żeby zdjąć koszyk i postawić kwiatki... Ale codziennie jak wracam z pracy kocię siedzi w koszu i mnie wypatruje, widzę ją z ulicy i nie mam serca... Koszyk stoi
Wilczomlecz jest olbrzymi, ma 3 lata a dawno przerósł mojego 8-letniego... Szaleniec po prostu...
Grudnik jakoś rzeczywiście świetnie rośnie, sadziłam go albo w lipcu, albo na początku sierpnia i dużo od tego czasu urósł... Ciekawa jestem czy zakwitnie...
Ja słyszałam różne wersje o kawie, że jest bardzo łatwa oraz tą o jej kaprysach... Zobaczymy jak to jest w rzeczywistości:)
Dziś przy okazji załatwiania sprawy w bok-u telekomunikacji wpadłam do LM... Wróciłam sobie do domciu z oncydium i bananem
Postaram sie szybko wrzucić zdjęcia 
Teraz idę już lulu
Dobrej Nocki

Misia fotogeniczna jest z każdej strony - na tylnich nogach ma coś jakby pantalony z futerka - bardzo kudłate... Nie udało mi się jeszcze tego uchwycić na zdjęciu...
Ma tez miejsce na parapecie, chociaż korci mnie, żeby zdjąć koszyk i postawić kwiatki... Ale codziennie jak wracam z pracy kocię siedzi w koszu i mnie wypatruje, widzę ją z ulicy i nie mam serca... Koszyk stoi
Wilczomlecz jest olbrzymi, ma 3 lata a dawno przerósł mojego 8-letniego... Szaleniec po prostu...
Grudnik jakoś rzeczywiście świetnie rośnie, sadziłam go albo w lipcu, albo na początku sierpnia i dużo od tego czasu urósł... Ciekawa jestem czy zakwitnie...
Ja słyszałam różne wersje o kawie, że jest bardzo łatwa oraz tą o jej kaprysach... Zobaczymy jak to jest w rzeczywistości:)
Dziś przy okazji załatwiania sprawy w bok-u telekomunikacji wpadłam do LM... Wróciłam sobie do domciu z oncydium i bananem
Teraz idę już lulu
Dobrej Nocki
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Przemycony fikusik rewelacyjny.Bardzo mi się podoba.Myślałem kiedyś sobie takiego sprawić do kolekcji jako bonsai.
Kawa też zdrowa i ładniutka,trzymam kciuki żeby ładnie rosła.Moja jest jeszcze malusia,wysiana z nasionek,ale może urośnie niedługo.
O paprotkach też słyszałem,że lubią prysznic we wannie raz na jakiś czas.
Czekam na jutrzejsze fociaczki bananka i oncydium
Misię już chwaliłem ale pochwalę jeszcze raz

- Taccanivea
- 1000p

-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Taccanivea
- 1000p

- Taccanivea
- 1000p

- Taccanivea
- 1000p

U mnie ładnie szaczynają rosnąć (tfu, tfu..) Może rzeczywiście zimno, moje stoją na zachodnim oknie... Choć eukaliptus też na zachodnim i tak ładnie nie kiełkuje...
Wrzucam fotki
Tak chronologicznie, to najpierw wypada pokazać hoye kupione od Ani Czarnoty

Te były ukorzenione
Tak wyglądają wszystkie razem:

A to szczepki hoi do ukorzenienia:

Wszystkie były ślicznie zapakowane i zabezpieczone
Ogromnie się z nich cieszę
A to oncidium i banan z Lm:

A dzisiaj byłam w biedronce... Mieli gigantyczne ficusy, szeflery i kalatee za 33 zł... A ja nieszczęsna do domu wróciłam z butelką ginu lubuskiego...
Wrzucam fotki

Te były ukorzenione

A to szczepki hoi do ukorzenienia:

Wszystkie były ślicznie zapakowane i zabezpieczone
A to oncidium i banan z Lm:

A dzisiaj byłam w biedronce... Mieli gigantyczne ficusy, szeflery i kalatee za 33 zł... A ja nieszczęsna do domu wróciłam z butelką ginu lubuskiego...