Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pa ,pa Stasiu :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

No i co dziewczyny Wy tu sobie gadu-gadu a gdzie ta nasza gospodyni :roll: Pewnikiem coś zmaluje ,może pokaże :?: :?: :?: A z tym sadzeniem ja mam tak samo na wiosnę pochowałam torebki po nasionkach ,póżniej część wyszła część nie,wszystko mi się poplątało a o takiej ksiegowości jak mówi Stasia to nie ma co mówić :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A Gospodyni jak nie ma, to nie ma. A ku, ku......

Roma, nie martw się, ja też zapominam :;230
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Gospodyni już sie znalazła, ostatnio miała ździebko zawirowań :D

Alicjo , u mnie też dzieciaki podziębione były i trzeba było po aptekach maszerować ale całe szczęście już jest ok :D

Ewko, hortensja sobie kwitnie ale bardzo powoli, ciężko jej to idzie ale mam nadzieję, że kwiatka się doczekam. Wrzosy ładnie wygladają jak ich więcej, nie mogę się napatrzeć w sklepie bo mają je tak gęsto poukładane, ze aż buzia sie sama do nich uśmiecha :D

Romko, o kole będę myśleć na drugi rok jak ędę kupować nową glicynie. Się zobaczy co z tego będzie, jak nic to wymyślę coś innego :D

Stasiu dziękuję :D

Iwonko, ja cebule przybyszowe odrywam od razu ale nie wiem czy tak sie robi, nic złego się nie dzieje a kwiatki rosną tyle że mniejsze. Po prostu nie mogę patrzeć jak im tak ciaasno :D
A o nowe nabytki na pewno dbać będziesz umiała, zdaj sie na intuicję, sama podpowie co robić. Na drugi rok będziesz mogła pochwalić się pięknymi roślinkami, będziemy oglądać na fotkach :D

Elżbietko, wybyła na chwilę i faktycznie malowała ;:91
Stasiu z tym zapisywaniem gdzie co posadzone dobry pomysł, ale jakoś nie nię się do tego zabrać. Tabliczki pewnie na allegro trzeba kupić, w sklepach nigdzie nie widziałam. :D

100krotko bez wad pewnie nudni byśmy byli :D

Cynthio, u nas tyle dobrze, ze nikt nic nie podbiera sąsiadom, zreszta mam piesa na ogrodzie wielkiego i odstrasza jakby co :D I namalowałam ostatnio obrazek, dla siostry na urodziny, ona lubi takie klimaty magiczne i bajkowe :D

Agnieszko nie zamuruje bo nie za bardzo jest komu kwitnąć:D . Coś szarawo u mnie :D

Wychodzi na to, ze cały urok to niespodzianki w ogrodzie. Ja to jestem ciekawa tej mojej nowej hortensji bo na razie jeden kwiat i jeszcze nie całkiem kwitnie
Obrazek
Taka sobie bidulka skromna tymczasem. Byle przed mrozami pokazała co potrafi. Nawet nie wiedziałaam, że hortensje tak późno zakwitają.

Winobluszcz pięknie się podkolorował, szkoda, ze listki spadną ale chociaż przez chwilę cieszą oczy
Obrazek

No i dobrze trzymają się aksamitki i ta moja trzykrotka pięknie rozrosła, nie myślałam, że tak długo będzie kwitnąć. Właściwie cały czas od posadzenia ma kwiatki.
Obrazek

No i obrazek , który namalowałam siostrze na urodziny. To już niedługo i musiałam sie sprężać coby dobrze mógł wyschnąć. Klimacik magiczno bajkowy. Sporo zachodu miałam z elfem i tym jego gołym tyłeczkiem, no i skrzydła, żeby wyszły w ruchu i przezroczyście. Jakoś się dało . Zamek też jakby lekko się kiwał, nie potrafię zrobić tak, żeby mur był murem a deska deską, trzeb jeszcze poćwiczyć.

Obrazek
Teraz lecę do Was bo jak mi ten przydługi tekst nagle wsiąknie to chyba się w pięty ugryzę.
Powoli szykuję ogródek na zimę, strasznie ciężko to idzie bo niby słońce ale takie wietrzysko straszne, że głowę chce urwać. Jeszcze trochę kory mi zostało i muszę ją jakoś rozplanować :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko- ale masz talent , ta woda ,blask-jak w realu wszystko takie magiczne :roll: i Ty to sama tak namalowałaś?
Ile czasu poświęcasz na namalowanie takiego cuda?No i skąd pomysły patrzysz na jakieś fotki ?
Kiedyś był taki program w tv i pokazywali jak malować krok po kroku niby początek prosty ale co póżniej wychodziło to dla mnie :roll: :roll: :roll: Aniu jestem pod wielkim wrażeniem Twojego dzieła ;:196
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Sabinko - Sabinko- :oops: widzisz jakie wrażenie na mnie zrobił Twój obraz?[/b]
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Sabinko! Masz ten talent, masz... pięknie. Pozdrawiam, wpadłam na chwilkę sprawdzić co u Ciebie... ten winobliszcz ma śliczne kolorki... chyba obsadzę nim siatkę na granicy z sąsiadem... :roll:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Sabinko zrobiłaś byś fotki całości twojego ogródka tak jak na początku wątku ? bardzo chciałabym go zobaczyć :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Baaaaajka...

ja się wcale nie dziwię w takim razie, że tak nieregularnie wpadasz do swojego wątku ;-)

Dla mnie samo rozłożenie warsztatu pod takie coś byłoby już ponad siły :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

No i miałm rację wiedziałam że malujesz bardzo mi się podoba :lol: a te zielone kępki koło trzykrotki to trawka :?: :?: Hortensja śliczna czy to Wanilka :?:
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23

Post »

Piękny bajkowy obrazek namalowałaś dla siostry. Można się rozmarzyć :roll:
U mnie też w ogrodzie kwitną jeszcze stokrotki i aksamitki. A dodatkowo zrobiło się jeszcze teraz kolorowo od astrów i dąbków. Bardzo lubię te jesienne kolory.
A o wrzosach też od dawna marzę, ale raz mi się zmarnowały i teraz się boję kupować muszę najpierw znaleźć odpowiednie miejsce dla nich.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Winobluszcz nawet po opadnięciu liści zostawia piękny rysunek na murze. Hortensja może nie zdążyć zakwitnąć,
sądząc po pączkach to raczej jedna z tych z ażurowymi kwiatami (Tardiva, Kyushu).
Moje ubiegłoroczne są bardziej zaawansowane w kwitnieniu a tegoroczne też jeszcze w fazie pąków.
Jeśli chodzi o obraz to aż się nie chce wierzyć, że nie szkoliłaś warsztatu, no, ale skoro Tobie samo się maluje :;230 :roll:
Jak tak rozmawiacie o cebulach to przypomniałam sobie,
że miałam donicę z cebulowymi przygotować na wcześniejsze wiosenne kwitnienie
I wiecie co, przyznam się, mam rozrysowane rabaty z naniesionymi roślinami :oops: :roll:
i w kajecie-skorowidzu wpisuję rośliny - systematycznie może nie, ale większość :idea:
I mimo to potrafię coś sobie zniszczyć, bo niby na mapie daleko jedna od drugiej a w ogródku skracają się odległości :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Wspaniały bajeczny obraz!Z pewnością siostra będzie zadowolona z takiego prezentu.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Sabinko, piękny obraz :) Ładnie wygląda ten kwiat hortensji, co to za odmiana? :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Moniko, właśnie od Ciebie wracam :D
Hortensję kupiłam w tym roku na allegro.
Drzewiasta i nazywa się grandiflora o ile dobrze pamiętam :D

Ewo, urodziny już w sobotę i mam nadzieję, że siostrze się spodoba :D

Elżbietko, mam nadzieję, że hortensja rozkwitnie jeszcze przed zimą, chociaż odrobinę. Ciekawa jestem tego kwiatka.
I chyba zrobię tak samo, narysuję rabatkę w szkicowniku i naniosę kwiatki. Z doświadczenia wiem, że jak wiosną zaczynam wyrywać chwasty to i kwiatuszki też idą do kosza. Nie zawsze potrafię poznać po pierwszych listkach czy to kwiat czy chwast. Zawsze sobie obiecuję, że nie będę odchwaszczać prędzej aż sie rozeznam co tam rośnie a potem nie mogę wytrzymać i nie mam nic :D

Rybko, ja akurat astrów nie mam i bardzo teraz żałuję, patrząc u innych w ogrodach, tak pieknie się teraz prezentują i żal mi teraz, że nie kupiłam i nie posadziłam. Mądry Polak po szkodzie :D

Romko, te zielone kępki koło trzykrotki to z brzegu nowa lawenda a w środku różowe goździki .
Hortensja to grandiflora i ponoć urośnie dosyć wysokie drzewko. Się okaże :D

100krotko, powiem ci, że to malowanie strasznie wciąga a że w ogrodzie już dosyć szarawo, w każdym razie u mnie to bawię się kolorami gdzie indziej, no ten obraz akurat też szarawy :D

Iwonko, mogę pstryknąć tylko, że teraz nieciekawie on wygląda , latem gdzieś tu wkleiłam fotki jak było najwięcej kwiatków i to był najładniejszy okres ogrodu, teraz jakoś tak nieciekawie ale jak przestanie lać to spróbuję zrobić. Coś pada i pada ostatnio :D

Kasiu, winobluszcz faktycznie ładny, szkoda, że reszta odnóżek nie chciała w tym roku zaczepić się o ścianę ale może na drugi rok już ruszą. Jak obsadzisz siatkę to przy okazji sąsiad powinien zaprosić Cię na kielicha bo też będzie miał ładny widoczek :D

Agnieszko, maluję w każdej wolnej chwili, mały obrazek miesiąc a duży niestety trwa dłużej. Pomysły idą trochę z głowy i trochę szukam w internecie czegoś do podpatrzenia. Nie bardzo jeszcze umiem sama rozeznać się w odległościach i perspektywie i muszę podglądać co i jak rozmieścić :D

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, to wielki bodziec. Troszkę jest tak, że nigdy nie jestem całkowicie zadowolona, mogło by być lepiej ale na potrzeby własne musi starczyć Jeszcze się nauczę mam nadzieję, bo to przychodzi w trakcie z latami ale jakiś początek jest :D
Tak mocno u nas ostatnio pada, że ziemia będzie w sam raz do odchwaszczania i mam nadzieję na kilka dni cieplejszych bo siedzenie w ogrodzie gdy wicher wieje nie jest zbyt ciekawe.
Ostatnio dzieciaki skończyły chorowanie, niby tylko przeziębienie ale zawsze wkurzające. Mnie jeszcze nie złapało ale ja tak lubię w listopadzie posmarkać. Tak więc mam czas :D
Muszę sie jeszcze zastanowić gdzie wsadzić drobne cebulki małych kwiatków. Leżą zapomniane i dobrze, że jest to forum bo o wszystkim przypomina. Tylko muszę zaglądać. Zal mi też, że nie do wszystkich mogę wpaść w ciągu jednego posiedzenia przy komputerze, a na drugi dzień zapominam. Torba jestem bo zamiast wejść na pocztę i powchodzić z od razu z linków to nie mogę wytrzymać i szoruję prosto na forum a głowie czarna dziura i zapominam gdzie byłam a gdzie jeszcze nie. Poprawię się jeszcze i będzie dobrze :D
Teraz muszę wyłuskać się z tego szlafroka i ruszyć do miasta. Umówiłam się do fryzjera żeby mnie troszkę podciął i wyszło mi z głowy. Jak ja nie lubię rano być wyrywana z ciepłej chałupy na deszcz!
No ale idę bo jakoś trza wyglądać po ludzku :D
Sabina

Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”