Miejsce na ziemi -Ave cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Toście mnie Dziewczęta trochę uspokoiły :D bo miałam wrażenie, że taką "macochą" będę dla moich różyczek (już się nie mogę doczekać przesyłki;))

Po telefonicznej rozmowie z panią z firmy Himal dowiedziałam się, że przy odbiorze osobistym zapłacę trochę mniej niż przy wysyłce...

Bioczos płynny Forte -- ekstrakt z naturalnego czosnku dla gospodarstw ekologicznych (forma olejowa , oprócz czosnku zawiera wyciągi z innych ziół) 23,00 zł za 1 L
w rozcieńczeniu można stosować na:

Choroby roślin: mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy, szara pleśń, mokra zgnilizna, bakteryjna cętkowatość, bakteryjna kanciasta plamistość liści, rdze, pierścieniowa i obwódkowa plamistość.

Szkodniki: mszyce, połyśnica marchwianka, pchełki, śmietka kapuściana, gąsienice, brudnica mniszka, mączlik szklarniowy, bielinek kapustnik, bielinek rzepnik, tantniś krzyżowiaczek.

Mydło Ogrodnicze Potasowe ze skrzypem i pokrzywą 1L - 12,80 zł
Mydło Ogrodnicze Potasowe ze zwiększoną zawartością zawartością czosnku 1L- 12,80
Busz M ( Nawóz fosforowy, dolistny z mikroelementami (24% P2O5; 7% K2O; 6,5% N; B; Zn; Mo; Co; Cu) - 1L 18,20 zł

Mają jeszcze preparaty ułatwiające ukorzeniannie się przesadzanych roślin (Podkorzeń i Ukorzeniacz)...

Dzięki Haniu za info o tej firmie, będę na pewno robiła u nich zakupy... I powtarzam sobie takie coś... często szukacie co pod nosem macie... :lol: :lol:

.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś, dostałaś mojego sms-a w sobotę...??? :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś i ja zaopatrzyłam się w mydło potasowe i Bioczos i będzie pryskanko, bo moje różyce niestety w kropki :(
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ave pisze:Toście mnie Dziewczęta trochę uspokoiły :D bo miałam wrażenie, że taką "macochą" będę dla moich różyczek (już się nie mogę doczekać przesyłki;))

Po telefonicznej rozmowie z panią z firmy Himal dowiedziałam się, że przy odbiorze osobistym zapłacę trochę mniej niż przy wysyłce...

Bioczos płynny Forte -- ekstrakt z naturalnego czosnku dla gospodarstw ekologicznych (forma olejowa , oprócz czosnku zawiera wyciągi z innych ziół) 23,00 zł za 1 L
w rozcieńczeniu można stosować na:

Choroby roślin: mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy, szara pleśń, mokra zgnilizna, bakteryjna cętkowatość, bakteryjna kanciasta plamistość liści, rdze, pierścieniowa i obwódkowa plamistość.

Szkodniki: mszyce, połyśnica marchwianka, pchełki, śmietka kapuściana, gąsienice, brudnica mniszka, mączlik szklarniowy, bielinek kapustnik, bielinek rzepnik, tantniś krzyżowiaczek.

Mydło Ogrodnicze Potasowe ze skrzypem i pokrzywą 1L - 12,80 zł
Mydło Ogrodnicze Potasowe ze zwiększoną zawartością zawartością czosnku 1L- 12,80
Busz M ( Nawóz fosforowy, dolistny z mikroelementami (24% P2O5; 7% K2O; 6,5% N; B; Zn; Mo; Co; Cu) - 1L 18,20 zł

Mają jeszcze preparaty ułatwiające ukorzeniannie się przesadzanych roślin (Podkorzeń i Ukorzeniacz)...

Dzięki Haniu za info o tej firmie, będę na pewno robiła u nich zakupy... I powtarzam sobie takie coś... często szukacie co pod nosem macie... :lol: :lol:

.
Ave-notuję to ku pamięci,bardzo ważne i dobrze,że podałaś również ceny. Nieocenione jesteś!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ewuś a gdzie w Lodzi mieści się ta firma(będę za tydzień) to może też podjadę na zakupy. :lol:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękne hortensje pokazałaś ja dopiero posadziłam pierwszą Annabell ,na dobry początek aż
się boję powiedzieć zajrzyj na PW ale masz co chciałaś . Ewuniu u mnie jest mały sklepik ogrodniczy i tam kupiłam mydło potasowe z czosnkiem tańsze niż w Himalu ,a może adresik :?: :?: :?:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ave Eve czytam ze cały "gabinet kosmetyczny" dla lalek przygotowujesz :lol: :lol: :lol: jeszcze zestaw do manicure i futerko na zimę ;:1

[mydło mozna za 4zł kupic w sklepie malarskim, 0,3l]

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę,nie ma jak wymiana doświadczeń.Sklep malarski? hm będę szukała tego mydełka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ale mydło malarskie nie jest z Bioczosem, ani z pokrzywą :;230
Ewunia zrobiła rekonesans Himalowy, godny Agaty Christie!
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

An-ka - Himal mieści się na ul. Traktorowej 17, pomiędzy Rabieńską a Lnianą
Żeby odebrać produkty na miejscu w firmie, trzeba wcześniej zadzwonić i zamówić (magazyny mają w innym miejscu)

Romko - kupujesz taniej 1 litrowe opakowania ? To daj adresik tego sklepu :)

Smoku, jak się kupiło tyle lalek co ja ostatnio :oops: to i o ich kosmetykę trzeba zadbać "za wczasu" :)
Te opakowania sa 1 litrowe, więc w przeliczeniu na 0,3 l wychodzi podobnie jak u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, a propo lalek... cały weekend poświeciłam na posadzenie ich tam, gdzie sobie umyśliłam...

Najpierw wyprowadziłam z rabaty roślinki-bylinki i jednoroczne, które tam sobie pomieszkiwały... i wprowadziłam róże... dużo róż :lol: :lol:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Kopiąc na tej rabacie dołki nie miałam problemu... problemy zaczęły się po drugiej stronie działki...
Po dwóch ruchach łopatą natrafiłam na... piach z gliną... załamka...

Obrazek

Wiem, że ziemia pod róże powinna zawierać dodatek gliny i piasku ale chyba nie w takich ilościach... :lol:
więc musiałam wykopać wielki dół, wybrać to żółte badziewie, na dno wsypałam wierzchnią część ziemi (ciemną) a resztę uzupełniłam przygotowaną ziemią do róż (mieszankę sama wykombinowałam :))

Obrazek

Tym moim zmaganiom przyglądał się taki gość...

Obrazek

Kiedy zoientował się, że wzbudza zainteresowania (szczególnie u mojej suczki) dał drapaka...

Obrazek Obrazek

ale nawet nie posądzałam go o to, że potrafi trenować wspinaczke... spryciula...

Obrazek

Potem było trochę odpoczynku

Obrazek

i kolacyjka przy grillu

Obrazek

Zostało mi jeszcze sadzenie cebulowych i chyba muszę się pospieszyć, bo straszą w przyszłym tygodniu zimnem ...
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewo, taka cudna rabatę przekopałaś dla róż :), ziemia to taka jak u mnie - identiko :(
Napisz jakie piękności kupiłaś, bo ciekawa jestem, moje jeszcze nie przyszły.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ave-kawał roboty wykonany, dobrze,że masz taczki,ja z wiaderkiem w ręce muszę zasuwać, na szczęście mam mniej przestrzeni do biegania.Pierwszy raz widzę nogę jeża,zawsze jest pokazywany okryty.Nie wiedziałam też,ze potrafi wejść na murek.Jak straszenie niskimi temperaturami okaże się nie straszeniem a smutną prawdą będę musiała rośliny parapetowe i domowe biegiem przenosić z murku w Podwórkowym do piwnicy.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za namiary,ale zakupy sceduję na kuzynkę.Napisz nam jakie róże kupiłaś,rzeczywiście tyle dołow wykopac to ciężka harówka.Szkoda,że nogami nie możemy kopać,bo przynajmniej nie byłoby celulitisu hihi.
Ewka
róże to już niestety pojedyncze egzemplarze,które kwitną-ale mówię o starych nasadzeniach,natomiast zeszłoroczne gotują się do następnego wybuchu kwiecia.Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja droga jaki Ty masz porządny sprzęcior :) Dwie taczki no no :) To się nazywa przygotowanie do pracy :)

A zdjęcia jednorocznych cudne....Co oprócz aksamitek się tam znajduje?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”