Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Geniu, te astry to chyba była jednokolorowa mieszanka odmian. Na opakowaniu były jasnożółte ale ja i tak wolę białe.
Passiflorę tak jak Ci pisałem na pw., dostałaś. Myślałem, że ją rozpoznałaś. Ona nie zimuje w gruncie i jest rośliną tarasową.

Jacku mam prośbę zrób zdjęcie liści -zbliżenie passiflory to rozpoznam i wsadzę do doniczki a potem oczywiście wstawię do domu .

A co do prymulek to tylko tą bezłodygową kupowaną w OB wiosna mam jedną, choć miałam ponad 10 a inne są i na pewno będą kwitły wiosną jak co roku .

Genia
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jacku, to masz ode mnie jeszcze trochę wiosny, zakwitł dębik i floksy.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Geniu :!: Już się bałem, że zabrałem Ci jedyną prymulkę w tym kolorze. Miałem ją dziś obfocić, ale baterie się wyczerpały :cry: Na szczęście passiflorę udało mi się. To siostrzany badylek tej Twojej
Obrazek

Dzięki Igo za piękne fotki :) Zwłaszcza za dębikiem - goździcznik super :!:
U mnie też floks szydlasty kwitnie "dyżurnie" pojedynczymi kwiatkami i dołączyły do niego kukliki i zawilec wielkokwiatowy. Tym bardziej się cieszę, bo kuklik zwisły kwitnie po raz pierwszy.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku dzięki, już wiem gdzie wsadziłam jutro przesadzę do doniczki .
Mam nadzieje że mi przezimuje . Czy przechowuje się ją w zimnej piwnicy ?
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jacku czy juz uporałes się z remontem ,czy jeszcze masz cos do zrobienia w tym roku.Piękną masz tą dziewannę fioletową nie wiedziałam że są w takim kolorze.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :!: Miałem nic nie kupować, tylko popatrzeć :) . No i popatrzyłem, wywożąc z mojej ulubionej szkółki 3 rośliny. Na usprawiedliwienie mam, że chodziły za mną od kilku lat.
guzikowiec, słoneczniczek 'Lorain Sunshine', kielichowiec
Obrazek

Geniu, passiflorę przesadź i trzymaj w zimnej, widnej piwnicy tak jak większość tarasowców.

Halinko, coś tam skończę z remontów ale nie wszystko. Cieszę się jednak, bo najgorsze będę miał za sobą :)
Dziewannę mam od Gabrysi więc i Ty taką możesz mieć, jak się ładnie uśmiechniesz do niej :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku do szkółek i sklepów ogrodniczych przeważnie chodzi się ,, tylko popatrzeć,, :wink: :lol: , że wychodząc ręce się urywają od ciężaru siat, od tego patrzenia, to tylko szczegół :wink: :roll: :lol:
Zakupy oczywiście super :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

My chyba wszyscy tak mamy :roll: .
Czy 10-15 zł załata dziurę w budżecie domowym ;:112 ;:112 ;:112 ?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Agnieszki - Agness i Agnieszko72 :) Na ogół mam silną wolę i podchodzę do zakupów racjonalnie. Wczoraj skłoniła mnie cena i sympatia do pani prowadzącej szkółkę (poświęciła mi wiele czasu więc nie wypadało wyjść z niczym :lol: ). Zadałem jej setki pytań i napatrzyłem się unikatowych roślin więc to było podziękowanie za miłą wizytę :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Grześ właśnie sprawdziłam w google co tam nakupowałeś :) widzę że rarytasiki kolejne... ten słoneczniczek bardzo ciekawy się wydaje... a drogi był? a czy to ta Twoja ulubiona szkółka niedaleko Ciebie do której nie mam kiedy zajechać :lol: ale na razie już nic nie kupuje :lol: ale na drugi rok wybiorę się na pewno :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety ja nie Grześ ale dzięki, że wpadłaś Alu :)
No, rarytaski, dlatego nie wszędzie można to kupić. Słoneczniczek niedrogi - 6 zeta. Inne też nie za drogie (już porównałem z cenami w necie). Musisz tam się wybrać bo warto. W przyszłym roku zdecyduję się na piękne maki orientalne, które kwitły tam, jak byłem poprzednio.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Cześć Jacku !
Silna wola to podstawa, jak uda mi się wyjść z ogrodniczego bez zdobyczy, czuję niby podziw dla swej twardości, ale tez rodzaj niedosytu, czy zawodu heh ! Dziś omiotłam wzrokiem łany wrzosów i chryzantem, zadawalając się tylko ziemią.
Jacku, który to słoneczniczek ? Ten w największej doniczce ?
Powiesz jaki był kolor tajemniczych Twoich upatrzonych maków ?

:shock: :) :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
x-d-a

Post »

Jacku, wspaniałe zakupy :lol: Guzikowca nie mam, ale kielichowca wonnego - owszem, tylko -na razie- nie chce mi kwitnąć.
Ja dzisiaj też byłam w szkółce i kupiłam tylko to, co zaplanowałam - tzn. berberysa, odmiana Maria (złoty), i malutką hostę do kolekcji. Ale miałam wielką ochotę na wspaniały okaz figowca i śliczną wisienkę japońską Kanzan.
Potem humor mi się poprawił, bo mieliśmy nasze spotkanie forumkowe na zakończenie sezonu i nastąpiłą WIELKA WYMIANA ROŚLIN.
Miłego wieczoru, Jacku :!:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jacku przepraszam...w biegu przeglądałam wątki a zawsze otwieram milion okien i musiałam się zamotać... mam nadzieje, że wybaczysz pomyłkę :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko-Pell, mi wystarczy uświadomienie sobie, że tylko w tym roku posadziłem kilkaset nowych roślin, nie licząc tych, które przewiozłem ze starego ogrodu, żeby się powstrzymać przed zakupem kolejnych :)
Słoneczniczek to ten w środku, listki ma biało-zielone.
A maki orientalne - przede wszystkim czekam, aż zakwitną dwa, które posadziłem w tym roku. Tam w szkółce jeszcze są białe, różowe i chyba bordowe. Właścicielka robi sadzonki na zamówienie.

Dalu, miło mi, że wpadłaś i cieszę się, że mogliście się spotkać. Na pewno było super :!:
Co do kielichowca, to taki byłem podekscytowany, że zapomniałem zapytać, jaki będzie kolor kwiatów, ale podejrzewam, że jest to kielichowiec chiński, czyli białe.

Alu, nie ma najmniejszego problemu :) Wiem, że Grześków sporo na forum.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”