Życzę Ci tegodorotakol pisze:moja druga też ma być pomarańczowa, ale jaka będzie to się wkrótce okażebardzo bym chciała, żeby była podobna do Twojej
Moja kolekcja
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mambo - Phal. equestris kojarzy mi się z jakimś monstrum z horroru
Fantastycznie wygląda
Ascocenda bardzo mi się podoba :P - może dlatego też, że moja bardzo podobna....
Pamiętam, że po zobaczeniu Twojej przy pierwszym kwitnieniu miałam nadzieję, że moja okaże się podobna - i udało się
Moja jednak jakby troszkę jaśniejsza. Też teraz kwitnie, ale chyba nie ma szans dorównać Twojej, bo dopiero drugi raz w tym roku...(mnie to i tak bardzo cieszy...żeby była jasność
).
Encyclia vitellina urzekająca, jednak nie na moje warunki, czego bardzo żałuję
Ascocenda bardzo mi się podoba :P - może dlatego też, że moja bardzo podobna....
Encyclia vitellina urzekająca, jednak nie na moje warunki, czego bardzo żałuję
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, dziękuję za miłe słowa :P Nasze Ascocendy są bardzo podobne, ale nie jestem pewna na 100% czy takie same
Z opisu różnych Ascocend wynika, że akurat moja (Ascocenda Su Fun Beauty) kwitnie najczęściej z wszystkich. Po prostu trafiłam, zupełnie nieświadomie, na taką odmianę. Dwukrotne kwitnienie Twojej też może sprawić dużo radości
a że ma mniej kwiatów może wynikać z tego, że jest jeszcze młoda. Nie pamiętam żebyś ostatnio pokazywała jej kwitnienie, a chętnie ją zobaczę
Encyclia vittellina stoi u mnie na północnym parapecie przy szparze okiennej. Mam ją dopiero od majowej wystawy i w zasadzie nie wiem jeszcze co będzie dalej, chociaż widać pojawiający się pęd
Wydaje mie się, że nie zapewniam jej jakichś specjalnych warunków, więc jeśli masz jakieś nienasłonecznione miejsce może warto jednak pokusić się i spróbować jej uprawy 
Encyclia vittellina stoi u mnie na północnym parapecie przy szparze okiennej. Mam ją dopiero od majowej wystawy i w zasadzie nie wiem jeszcze co będzie dalej, chociaż widać pojawiający się pęd
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Mambo - z przyjemnością pokażę zdjęcia mojej Ascocendy, ale jutro najwcześniej. Wczoraj M. zrobił jej piękne fotki, ale trzeba je zmniejszyć, a ja nie wiem jak z tego formatu, wiec musimy sie uzbroić w cierpliwość
Co do Encyclii vitelliny - to może kiedyś...Zobaczę jak u Ciebie będzie się sprawować
i czy nie będzie problemu z kolejnym kwitnieniem - wtedy może wygospodaruję jakiś kącik dla niej, choć łatwe to z pewnością nie będzie....
Co do Encyclii vitelliny - to może kiedyś...Zobaczę jak u Ciebie będzie się sprawować
No, dotarłam tu wreszcie
Kwitnień tu co nie miara !
Biały falenopsisw drobne kropeczki - dostojny. Ascocenda, storczyk niezwykle żywotny - ma wyraziste w kolorze kwiaty. Można sie optymistycznie nastroić patrzą na niego
Trochę inna ta Ascocenda jest niż u Madzi, ale jedna i druga bardzo piękna.
Jeśli będziesz mogła, zrób proszę fotkę tego przyrostu E. vittelliny, który ewent. w/g Ciebie ma szanse na kwitnienie.
Chętnie porównam z moim.
Kwitnień tu co nie miara !
Biały falenopsisw drobne kropeczki - dostojny. Ascocenda, storczyk niezwykle żywotny - ma wyraziste w kolorze kwiaty. Można sie optymistycznie nastroić patrzą na niego
Trochę inna ta Ascocenda jest niż u Madzi, ale jedna i druga bardzo piękna.
Jeśli będziesz mogła, zrób proszę fotkę tego przyrostu E. vittelliny, który ewent. w/g Ciebie ma szanse na kwitnienie.
Chętnie porównam z moim.
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Art, szybciutko zabrałam się do robienia zdjęć i przy okazji zrobiłam ich trochę więcej niż prosiłaś
Encyclia vittellina i jej nowe przyrosty, a na kolejnych zdjęciach kiełkujące pędziki u 2 psb :P Mam nadzieję, że będzie widać to co trzeba, bo jakoś trudno było mi zrobić dobre fotki.

A tu pędzik Phal. equestris ilocos var alba , który jest jeszcze młodziutką roślinką kupioną od Jolusi wiosną tego roku :P Później kilka zdjęć aktualnie kwitnących hybryd Phalaenopsis. Kwitnienia nie są zbyt obfite, ale i tak cieszą oko
Na końcu nowy przysrost ( mój pierwszy) u LC.

Encyclia vittellina i jej nowe przyrosty, a na kolejnych zdjęciach kiełkujące pędziki u 2 psb :P Mam nadzieję, że będzie widać to co trzeba, bo jakoś trudno było mi zrobić dobre fotki.

A tu pędzik Phal. equestris ilocos var alba , który jest jeszcze młodziutką roślinką kupioną od Jolusi wiosną tego roku :P Później kilka zdjęć aktualnie kwitnących hybryd Phalaenopsis. Kwitnienia nie są zbyt obfite, ale i tak cieszą oko

Ja tez Mambo na szybciutko odpowiadam, bo lecę do pracy.
Dzięki za zdjęcia. Twoja En. vittellina rzeczywiście będzie kwitła. Moja ma aż 4 takie przyrosty, ale w dużo młodszym stadium. Upewniłaś mnie jednak co do wyglądu tych "nadziejek"
A falenopsisy hybrydy bardzo wdzięczne. Tego bordowego mam identycznego. Bardzo trwały.
Gratuluję kwitnień
Dzięki za zdjęcia. Twoja En. vittellina rzeczywiście będzie kwitła. Moja ma aż 4 takie przyrosty, ale w dużo młodszym stadium. Upewniłaś mnie jednak co do wyglądu tych "nadziejek"
A falenopsisy hybrydy bardzo wdzięczne. Tego bordowego mam identycznego. Bardzo trwały.
Gratuluję kwitnień
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Mambo, zauroczył mnie ten łososiowy falenopsis
i żółciutki także śliczny i bordowy....jak zawsze same "ochy" i "achy"
a że kwitnienia niezbyt obfite...cóż, ja sobie zawsze tłumaczę że zbierają siły na następne, żeby nas zaskoczyć 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Danutka55
- 1000p

- Od: 5 lut 2009, o 17:36
Bardzo mi się podoba ten łososiowy,a gdy wróciłam do poprzedniej strony to powalił mnie twój Equestris no i rekordzistka Ascocenda.Piękny pomarańcz.Czy na żywo też ma taki mocny kolor
No i jak tu nie kochać wandowatych
Kończą jedno kwitnienie... zaczynają drugie i tak w kółko.Można podziwiać ich kwiaty do znudzenia.
No i jak tu nie kochać wandowatych
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mambo gratuluje ;:2 Takie piękne kwitnienia , że hoho. Pędzik u ilocus alba dorodny, czekam na kwiatuszki
Lc wypuściła zdrowy nowy przyrost. Wiesz jak ona kwitnie 
Lc wypuściła zdrowy nowy przyrost. Wiesz jak ona kwitnie Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam