Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Post »

Hello, jeszcze chwila a złapię łopatę i będę szabrować ;:13
Zaczynam od powojników !
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale wstyd!!! :oops: :shock: Byłam pewna, że nic tu się nie dzieje, przyszłam wrzucić tylko foty archiwalne wrzosowiska :lol:

No to jestem, jestem, nic nie podjadam (Aga wszystko zeżarła :wink: i czekam, aż późniejsze dobrze dojrzeją :lol: )

No tak, człowiek tylko spuści z oka ogródek, a już się za wykopywanie biorą :twisted: Lepiej sprawdzę jutro, czy moje wrzosy są na miejscu, bo ja chwalę Gośki wrzosowisko, a tymczasem może u mnie się tajemniczo skurczyło :shock: 8) :lol:

Powojniki też sprawdzę :P
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Widzisz???
Trzeba było sobie obejścia pilnować :P Teraz licz, licz a może się doliczysz powojników i wrzosów... a może nie :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to pokażę wam, jak rok temu (pod koniec października) wyglądało wrzosowisko :) . To w ramach pocieszania tych, którzy w tym roku zakładają swoje z małych sadzonek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie mogę niestety znaleźć fot po tym, jak rozłożyliśmy korę (wyglądało tak beznadziejnie, że chyba nawet nie robiliśmy) :roll:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:Widzisz???
Trzeba było sobie obejścia pilnować :P Teraz licz, licz a może się doliczysz powojników i wrzosów... a może nie :lol:
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dominikams pisze: No to jestem, jestem, nic nie podjadam (Aga wszystko zeżarła :wink: i czekam, aż późniejsze dobrze dojrzeją :lol: )
A to Ci koleżanka... tak to niby zapraszała a teraz wymawia ...normalnie mi w żołądku stanęły okoniem :evil: ....
Co chcesz od tego zeszłorocznego wrzosowiska... porządnie przynajmniej wyglądało!! ... żadnych chwastów... a teraz? pomiędzy krzewami jakaś plantacja rukoli??? co to ma być?? :roll: :;230 :;230
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Mimo wszystko Twoje wrzosy sa większe!!!! :evil: I wrzosowisko też... no ale o tym wiedziałam już wcześniej :wink:
Podsypałas jakiegoś nawozu po sadzeniu czy wstrzymałaś się do wiosny?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:Co chcesz od tego zeszłorocznego wrzosowiska... porządnie przynajmniej wyglądało!! ... żadnych chwastów... a teraz? pomiędzy krzewami jakaś plantacja rukoli??? co to ma być?? :roll: :;230 :;230
No fakt :lol: teraz plantacja :lol: Chcesz trochę nasion jak się zrobią? :wink: Pyszna ze śmietaną i pomidorami, zwłaszcza jeśli do śmietany doda się troszkę czosnku :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:Mimo wszystko Twoje wrzosy sa większe!!!! :evil: I wrzosowisko też... no ale o tym wiedziałam już wcześniej :wink:
Podsypałas jakiegoś nawozu po sadzeniu czy wstrzymałaś się do wiosny?
Gosiu, wrzosy były małe, w małych kwadratowych doniczkach. To były najtańsze sadzonki, chyba po 3 zł. Być może te bardziej rozłożyste wydają się większe. Niczym nie sypałam, dopiero wiosną (i to później, bo zapomniałam, jakimś długodziałającym nawozem). No i jeden z moich kotów tam się załatwiał, w wyniku czego 2 wrzosy (sąsiadujące ze sobą) mi jakiś czas temu padły :roll: Tzn. tak myślę, że to było przyczyną, bo reszta jest ok.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:No fakt :lol: teraz plantacja :lol: Chcesz trochę nasion jak się zrobią? :wink: Pyszna ze śmietaną i pomidorami, zwłaszcza jeśli do śmietany doda się troszkę czosnku :wink:
Już mnie namawiałaś... trzeba było zrobić sałatkę to może bym się skusiła.... :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzeba było, trzeba było... :roll:

Trzeba było zostać na obiad :evil: Potem 3 dni jedliśmy te kotlety :twisted: :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:Trzeba było, trzeba było... :roll:

Trzeba było zostać na obiad :evil: Potem 3 dni jedliśmy te kotlety :twisted: :;230 :;230 :;230
Trzeba było nie żałować, tylko na drogę zapakować :roll: :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGA ,ale Ci się rymneło . Tu jak zwykle wesoła gromadka przy pięknym wrzosowisku . Dominiko najpierw musi być próba ,żeby AGA wiedziała czy warto je kupowac :;230 . A swoja droga tez nie wiem czy moje trafią do żołądka albo zdazę je zerwac i zrobić z nich wino . Miłej soboty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pobudka, Towarzyszko!

Czy wykonaliscie już obywatelski obowiazek i obejrzeliscie dzisiejszy "Rok w Ogrodzie"?

jeśli nie, to macie drugą szansę o 16:45 na regionalnej - a warto, bo pokazywali właśnie Twój pomysł na irgę. Irga była odmiany "Ursynów" i przypięli ją do zwykłej kształtki na topiary. Pojęcia nie mam, gdzie takie cos u nas dostać, ale mam nadzieję, że w Twoich stronach to łątwiejsze :-)

Moim zdaniem, świetna sprawa, nawet zaczęłam sie zastanawiać nad zmałpowaniem ;-) ale doszłam do wniosku, że mój ogród jest tak totalnie nieformalny, że to będzie kwiatek do kożucha ;-) . Za to zastanawiam się, czy możnaby irgę poprowadzić w normalnej podporze dla róż i powojników, takiej o okrągłym przekroju, z cienkich rurek, albo wpuścić ją w takie ogrodzonko, które się stosuje dla wysokich bylin....hmmmm...ciekawe, jakby to wyglądało...idę sprawdzić ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obudzilam sie juz dawno :wink: Ale nic nie ogladalam - ciagle zapominam. W ogole malo ogladam TV. Co to jest ksztaltka na topiary? :shock:

Ja mam wlasnie irge Ursynow, a druga jest jakas inna, zwykla plozaca i tak sie rozrosla, ze nie uda mi sie jej chyba do niczego przypiac :roll:

Janse, ze mozna ja przymocowac do inncy konstrukcji, mnie sie po prostu marzy taki spiralny ksztalt, dlatego tak kombinuje :wink:

Jadziu - fajnie ze wpadlas, jak widzisz my dalej sie przekomarzamy :wink: :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”