Mój pas startowy, czyli wąska działka :)
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ale wstyd!!!
Byłam pewna, że nic tu się nie dzieje, przyszłam wrzucić tylko foty archiwalne wrzosowiska
No to jestem, jestem, nic nie podjadam (Aga wszystko zeżarła
i czekam, aż późniejsze dobrze dojrzeją
)
No tak, człowiek tylko spuści z oka ogródek, a już się za wykopywanie biorą
Lepiej sprawdzę jutro, czy moje wrzosy są na miejscu, bo ja chwalę Gośki wrzosowisko, a tymczasem może u mnie się tajemniczo skurczyło
8)
Powojniki też sprawdzę :P
No to jestem, jestem, nic nie podjadam (Aga wszystko zeżarła
No tak, człowiek tylko spuści z oka ogródek, a już się za wykopywanie biorą
Powojniki też sprawdzę :P
- dominikams

- dominikams

- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to Ci koleżanka... tak to niby zapraszała a teraz wymawia ...normalnie mi w żołądku stanęły okoniemdominikams pisze: No to jestem, jestem, nic nie podjadam (Aga wszystko zeżarłai czekam, aż późniejsze dobrze dojrzeją
)
Co chcesz od tego zeszłorocznego wrzosowiska... porządnie przynajmniej wyglądało!! ... żadnych chwastów... a teraz? pomiędzy krzewami jakaś plantacja rukoli??? co to ma być??
- dominikams

No faktaguskac pisze:Co chcesz od tego zeszłorocznego wrzosowiska... porządnie przynajmniej wyglądało!! ... żadnych chwastów... a teraz? pomiędzy krzewami jakaś plantacja rukoli??? co to ma być??![]()
![]()
- dominikams

Gosiu, wrzosy były małe, w małych kwadratowych doniczkach. To były najtańsze sadzonki, chyba po 3 zł. Być może te bardziej rozłożyste wydają się większe. Niczym nie sypałam, dopiero wiosną (i to później, bo zapomniałam, jakimś długodziałającym nawozem). No i jeden z moich kotów tam się załatwiał, w wyniku czego 2 wrzosy (sąsiadujące ze sobą) mi jakiś czas temu padłyg.kiecko pisze:Mimo wszystko Twoje wrzosy sa większe!!!!I wrzosowisko też... no ale o tym wiedziałam już wcześniej
![]()
Podsypałas jakiegoś nawozu po sadzeniu czy wstrzymałaś się do wiosny?
- dominikams

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pobudka, Towarzyszko!
Czy wykonaliscie już obywatelski obowiazek i obejrzeliscie dzisiejszy "Rok w Ogrodzie"?
jeśli nie, to macie drugą szansę o 16:45 na regionalnej - a warto, bo pokazywali właśnie Twój pomysł na irgę. Irga była odmiany "Ursynów" i przypięli ją do zwykłej kształtki na topiary. Pojęcia nie mam, gdzie takie cos u nas dostać, ale mam nadzieję, że w Twoich stronach to łątwiejsze
Moim zdaniem, świetna sprawa, nawet zaczęłam sie zastanawiać nad zmałpowaniem ;-) ale doszłam do wniosku, że mój ogród jest tak totalnie nieformalny, że to będzie kwiatek do kożucha ;-) . Za to zastanawiam się, czy możnaby irgę poprowadzić w normalnej podporze dla róż i powojników, takiej o okrągłym przekroju, z cienkich rurek, albo wpuścić ją w takie ogrodzonko, które się stosuje dla wysokich bylin....hmmmm...ciekawe, jakby to wyglądało...idę sprawdzić ;-)
Czy wykonaliscie już obywatelski obowiazek i obejrzeliscie dzisiejszy "Rok w Ogrodzie"?
jeśli nie, to macie drugą szansę o 16:45 na regionalnej - a warto, bo pokazywali właśnie Twój pomysł na irgę. Irga była odmiany "Ursynów" i przypięli ją do zwykłej kształtki na topiary. Pojęcia nie mam, gdzie takie cos u nas dostać, ale mam nadzieję, że w Twoich stronach to łątwiejsze
Moim zdaniem, świetna sprawa, nawet zaczęłam sie zastanawiać nad zmałpowaniem ;-) ale doszłam do wniosku, że mój ogród jest tak totalnie nieformalny, że to będzie kwiatek do kożucha ;-) . Za to zastanawiam się, czy możnaby irgę poprowadzić w normalnej podporze dla róż i powojników, takiej o okrągłym przekroju, z cienkich rurek, albo wpuścić ją w takie ogrodzonko, które się stosuje dla wysokich bylin....hmmmm...ciekawe, jakby to wyglądało...idę sprawdzić ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams

Obudzilam sie juz dawno
Ale nic nie ogladalam - ciagle zapominam. W ogole malo ogladam TV. Co to jest ksztaltka na topiary?
Ja mam wlasnie irge Ursynow, a druga jest jakas inna, zwykla plozaca i tak sie rozrosla, ze nie uda mi sie jej chyba do niczego przypiac
Janse, ze mozna ja przymocowac do inncy konstrukcji, mnie sie po prostu marzy taki spiralny ksztalt, dlatego tak kombinuje
Jadziu - fajnie ze wpadlas, jak widzisz my dalej sie przekomarzamy

Ja mam wlasnie irge Ursynow, a druga jest jakas inna, zwykla plozaca i tak sie rozrosla, ze nie uda mi sie jej chyba do niczego przypiac
Janse, ze mozna ja przymocowac do inncy konstrukcji, mnie sie po prostu marzy taki spiralny ksztalt, dlatego tak kombinuje
Jadziu - fajnie ze wpadlas, jak widzisz my dalej sie przekomarzamy